misi sebenar

haaa...nilah misi sebenar saya balik pahang..hehe
selain menghadiri kenduri kawen tu kan...
saya nak g survey2 baju kawen, pelamin, make up
ngan jurufoto sekali...
majlis kat pahang saya pilih pakai singket sebab name pon majlis sambut menantu kan...
so, simple2 sudah..
ady ikut je saya kate ape..hiks=p
kejam tau...baju songket yg pompuan nye takleh nak pakai sebab dah fitting utk org lain next week..huhu..tu yang gambar dar tepi aje tu...
ye saye tau saye gemukssss...:( ~ bila la nak kurus ni...
saya bagi gambaran sket je utk majlis saya tu nanti ok...
ni sebenarnya kat kedai lain...
bila dah round2 satu bandar pusat tu...
saya terjah butik kawen sana sini...
last nye saya reject kedai ni sebab baju dia dah berbulu2...
adeiilaa...nasib baikla ade kedai lain yang jauh lbih baik baju dia...
dijaga rapi...
sambil2 tu g tanya2 harga untuk seutas rantai...
serius..saya tak kesah pon nak beli emas kat kedai mane...
macam kebanyakkan org mesti nak dekat Habib, Tomei dan lain2 tu kan...
tapi saya...tak kesah...rezeki orang lain2 kan...=)
g kedai perabut lak...ingat nak beli set bilik tdo kan...
tapi tak de yang menarik...
last2 abah dia cakap, nanti abah tengokkan kat Court mamoths temerloh
~ cam ni ke eja dia...ntah...
maknanye abah nak sponsor la kan bah...
hikhikhik

haa...akhirnya, kami buat keputusan untuk tempah baju kat butik ni...
baju dia tersimpan rapi tau...
siap taruk dlm plastik lagi...
harga pun murah...
encem la papa...hiks =p
kat kedai ni saya tempah baju songket laki pompuan, pelamin, make up, jurufoto...
pastu Free of Charge kot n gaun..
gaun dia macam kat atas tu la...cekci nye makk..auuwww=p
segala urusan atas nama en.ady sebab kampung dia kan...
takkan la name saya pulak...:)
haa..pelamin..saya tempah yang macam ni la...
tapi kain yang gold tu nanti akan ditukar kpada kaler ijau lumut...
kerusi juga saya tukar...
saya nak pakai kerusi ni...
nampak best je bila tgk ceera pakai kerusi ni...=)
korang bayangkan aje gambar ni gambar saya ngan en.ady..boleh?
hehehe...
tu bajunya...saya malas nak try sebab tak amik ukur lagi...
konfem tak muat..kate akak kedai tu..=(
ijai yang sengal...
nilah kedainya..
mmg nampak macam season sket kan, tapi dalam dia best...
ok urusan bab baju, pelamin, make up, jurufoto n bunga pahar, bunga telur, paper bag,
bekas gula2 utk majlis sebelah pahang sudah setle...
tinggal nak amik ukur badan sebulan seblum majlis n hantaran...
fuhhh..lega tau...
selesai satu masalah...
yang akan menanti banyak lagi masalah ni...
huhu...semoga saya tenang menghadapinya...=)

gelak ketawa bersama aina

huhu...
aktiviti hari ahad tu diteruskan lagi dengan pergi menziarah adik ady kat Mentakab, Pahang
sebenarnya nak g Super Cowboy...
sesape yang dok temerloh tau la kan tempat ni...
tujuannya nak carik barang2 kawen...
saya beli bunga telur, paper bag, riben dan lain2 la...
sini cukup murah tau...tersangat....
banyak choice plak tu..
ko pilih je nak mahal ke murah ke...semua ade..
saya beli yang sedang2 ajelah kan..
gambo...lupe plak nak snap...lagi pun kat dalam tu tak leh bawak masuk kamera...

opppss..ni dah lari tajuk citer ni...
k lah...sampai umah ati ( adik ady) dalam kul 5 lebih la...
ati sorang je anak dia...
nilah...aina batrisya...
suka gelak, suka nangis...
semua cukuplah kat dia ni...
nenek yang mandikan ye...baju ijau tu mak ady..
alah alah..sukenya ko ye aina...
meh dok ngan cik ana plak...~ pasni kna panggil mak ngah la ye aina..=p

cantik je gigi dia kan...

orang kawen

ari ahad tu jugak ade wedding kawan baik ady kat Jengka 17 tu...
ni angah kawan baik ady dari kecik, sekolah rendah ngan menengah, keje pon same...
tapi sekarang angah dah pindah kat temerloh sebab keje kat hospital temerloh tu..
angah ni behave sket dari en.ady tu...
en.ady ni dulu dia ala2 macam playboy pon ade,
tapi sekarang tak dah tau...dia cakap dia dah tua untuk jadik playboy...
sekarang mase utk pk masa depan..
ade isteri, family sendiri..anak2 sendiri..gtulah katenya...
mudah mudahan kan papa...janji tau..hiks :p
oh ye, saya ngan en.ady ari tu sedondon tau...
putih...
tapi lupe lak nak amik gambo, sebab org dok perhati saya je,
sebab pakai tudung pelik kot...
tak pon sebab saya ni tunang ady...
maklumla, ady ni kat kampung dia...cukuplah terkenal...
sampaikan ade akak belia yang jaga makanan tu tanya,
" ni tunang ady ke...?
saya angguk kan aje...
huhu...betol la kan...
jagn harap ko nak ngorat ek..hehehe..
kami pergi berempat sebenarnya...
saya, ady, ijai n mak ady...
gambo pon segan lak nak ngambiknye...
kampong kan...
bukan tu je, gambo pengantin pun saya lupe nak amik...
boleh tak...hikhikhik..

kolam ikan keli

sampai Pahang dalam kul 10 lebih la...
Didy ni...dah lpas salam2 ngan mak abah dia...
nak tau dia tuju ke mana dulu...
tu haaaa....dia jenguk kat kolam ikan kat ujung laman tu...air dia...mak aiiiihhh...
dah hitam gile...dah tak nampak ikan dah...Didy terus tukar baju sebab nak bersihkan kolam tu...
ikan dalam tu sebelom ni banyak...
ade ikan keli puluh2 ekor jugakla...tinggal 15 ekor saje sebab dah kna makan..hiks :p
pastu ade ikan talapia...
besa2 tau...
pastu abah kate semua dah ilang...ade la dalam 14 ekor gak...
owhh..saya adalah penggemar ikan keli tapi geli nak pegang yang idup2 punye...
sebab macam ular...
saya mmg anti ngan ular...
dahla malam tadi saya mimpi kna kejar ngan ular...
ape maknanye tu...sape tau..??

balik pahang

hahaha..entry ni saje nak kasik tau korang
yang saya balik kampung didy kat Pahang pagi ahad ari tu...
balik kampung pahang sebab kawan baik Didy kawen kat Jengka 17...
gambar2 ni semua Didy yang tangkap...
kat Tol Bentong..
eh eh..tak..ni kat tol lebuhraya Pantai Timur...
saya mase ni tgh tdo lagi dalam keta..huhu..=p

lepak2 Putrajaya

petang sabtu lepas...
saya g amik kamera yang tertinggal kat opis...
dah alang2 g sini saya ajak la dorang lepak2 jap kat depan palace of justice ni...
palace of justice di berhadapan dgn Perbadanan Putrajaya
pintu gerbang yang kat blakang tu kan, rase nya jalan nak g masjid besar yang sedang dibina atas tasik...
tgk yang bbolm siap pon dah cantek, apelagi bila dah siap nanti kan...
peneman yang setia...hiks=p
saya ni nama je dok putrajaya...
tapi mase nak lepak2 tu takdela hai nak lama2 mcm ni...

koleksi tupperware

sape yang penggemar pink...
cantek kan tupperware tu kaler pink...huhu
oppss..ni rumah saya yang tak seberapa...
peti ais pon kocik aje...
baru balik gym, tgk2 akak housemate saya ni bukak dia punye tupperware...
terus la snap2 gambo dia n tupperwarenye...
akak umah saya cakap dia nak bincang bisnes ngan saya...
bisnes ape, tu tungguuu...hiks=p
dah name pon satu rumah...
murah lak tu...hehe..saya pon rembat la sket2...
saya juga penggemar tupperware...
dari kecik dah terdedah dgn tupperware2 ni...
ibu saya dulu cukup suka ngan product ni...
sampaikan kalau saya bawak bekal, ibu suh bawak bekal yang biasa...
kalau dah takde, terpaksala bawak tupperware kan...
siap pesan, kalau ilang siapla...~ kna pukul la maknanya tu...hiks=p
ibu saya garang dulu...sekarang tak garang dah, dia garang ngan adik yang kecik plak..
hehe...tapi saya tetap sayang ibu...love u mom...

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...