dari sahabatku, wan emy

aku baru perasan ade orang yang buat entry pasal aku kawen...

by the way thanks emi...

kawan aku sejak dari sekolah tadika lagi...

korang dgr la dia puji-puji n kutuk-kutuk aku kat blog dia ni...

aku just copy n paste saje..hehe..

Nurliyana Uzir..nak jugak saya sebut nama ayah dia. Itulah dah lekat panggilan tu sejak dari skolah lagi. Sbbnya masa sekolah dulu ada lagis eorang nama Nurliana. Jadi untuk taknak menconfiuskan, kenalah sebut nama ayah kat belakang. Makanya kawan2 akan tahu kita sedang mengumpat Nurliyana anak Pakcik Uzir ataupun anak Pakcik Azhar. Haha.

Ada orang kata muka kami ada iras2. Ye ke? Adalah kot..meh meh sikit kan muka kita ni Ana. Sebabnya 2 2 chubby. Haha..tu psl nampak seakan2 kot.

Ana ni masa saya datang majlis tunang dia rasanya dia kecik sikit. Ni mesti makan ubat diet weight gain ni. Haha. Takpe Ana..sama2lah kita membesar dengan jayanya. Yeh!
p/s: Aku baget nak diet dalam pantang nanti:-p

Actually saya tak dapat dtg majlis Ana ni. Klw tak dah tentu gambar saya lbh byk dari pengantin Haha. Apapun saya suka mekap Ana masa dia nikah nih. Soft and silky gitew.
Hah cium cium. Wahhh bestnya dpt cium dpn orang ramai. Haha. betul kan aku cakap yang kawin ni besssssttt bangat. Coz kita like a couple but married n halal (^_^)



Selamat Pengantin Baru Ana & Edy. Smoga jodoh korang kekal berpanjangn hingga ke akhir hayat. Smoga tabah dalam menjalani kehidupan berumahtangga coz segala2nya kena dikongsi bersama. Dari hati, perasaan, masa, kehidupan, makanan, duit, keluarga, raya, rumah bla bla bla smuanya kena kongsi berdua. Ingat..ko jgn nak konker smua tu sorang2 yer. Haha.

Hidup lepas kawin dgn sebelum takkan sama lagi. Sebabnya walau siapapun kita, walau apapun kita, dgn siapapun kita...suami adalah paling utama. Jagalah hati suami sbb dia merupakan sumber kewangan kita... erh silap silap...kerana syurga kita adlh di bawah tapak kaki dia. Tanpa kaki dia, dimanalah syurga kita. Ceeewah!

Saya paling suka pelamin Ana ni. Cantik sangat. Btw Ana ni duduk satu kampung dgn husband saya. Dan dis juga merupakan kawan paling lama saya kenal. Since umur 5 tahun. Dulu kami tadika sama2. Dan Ana ni jugaklah yang menerujakan saya ke alam blogger nih. Kiranya dalam hal ni semuanya Ana yang salah. Haha.

Apapun hadiah ko tu nanti aku dtg hantar kat umah ko. Ko masak sedap2 tau. Nak la aku merasa masakan orang baru kawin ni. Ko masak ayam masak merah, feveret aku tu. Pastu masak gulai pape. Masak lemak cili api ke..gulai nenas ke...nyum nyum sedapnya. Pastu untuk desert aku nak rasa laksa ke, mee kari ke sedap jugak. Ha kalau ko rajin lagi ko buatkan aku puding caramel then spageti yg ko nak masakkan tu pun ok gak. Kira hidangan sampingan la tu. Untuk lauk2 nasi tu ko tambahla lagi, tak sukup tu 2 jenis lauk je. Tambah la barang 5,6 jenis lauk lagi k. Jangan risau kalau tak habis aku da siap bawak tupperwear nanti. Baget makanan untuk 2,3 hari. Keh keh.
Selamat Pengantin Baru. Semoga cepat2 dapat baby. Yeyyy!

Hari Penilaian 5S MOF


hari ni ade audit 5s secara besar besaran untuk satu kementerian Kewangan..
maknanya PM turun la...
kalau tak dapat pensijilan hari ni...
habis la...
sampai ujung tahun la ngulang bende yg sama...
aku dah boring buat 5s ni...
bukan aku sorang je...satu Kementerian ni...
penat buat 5s ni..
mane nk kejar ngan keje yg menambun lagi..
keje2 5s lagi..huiii..mmg penat...penat pk..
ape2 pun, kul 10.30 nanti dorang start round setiap bahagian...
dengarnya ramai giler org dari NPC..~ National productivty Corporation...
satu kapal...
maknanya, dorang akan check satu2 la kat setiap partition tu..
alahaiii...
semoga Kem. Kewangan akan dapat Sijil 5s...
aminn...

ade iras ke?

hahaha...
mase kejadian adalah di rumah mak mertua ucu aku...
mase tu ade kenduri tahlil..
ade adik beradik ucu ali aku ni..~ mak ngah...
dia dok perhatikan enady aku tu...
dah lama kemudian..adela dekat sejam....
pastu dia tanya kat aku...
macam penah nampak la laki tu...
sape ek..kat mane ek..

hihihi..aku senyum je...
pastu ucu aku menyampuk...
itu husband anak buah ros la..
yg baru kawen last week...

yg mak ngah tu, dia pegi wedding aku...
tapi dia tak ingat sebab pakai baju lain kan..
mase kenduri kan pakai baju pengantin..
pastu enady pakai kemeja je...
lain la kan..

mak ngah tu cakap...
kita ni ade sedara ngan alif AF6 tu ke?
habis tu knape alif tu datang??

kahkahkahkahkahkah...
aku nak tergelak sakan wey...
tapi aku kontrol je...
muahhahahaha...
tula aku nak tanya korang,
enady tu ade rupa mamat ni ke?

dulu mase AF2...
org kater muka enady tu macam muka Felix ni hah?
ade ke?

hurmmm..macam-macam...pelanduk tujuh serupa kan...

ade iras ke?

hahaha...
mase kejadian adalah di rumah mak mertua ucu aku...
mase tu ade kenduri tahlil..
ade adik beradik ucu ali aku ni..~ mak ngah...
dia dok perhatikan enady aku tu...
dah lama kemudian..adela dekat sejam....
pastu dia tanya kat aku...
macam penah nampak la laki tu...
sape ek..kat mane ek..

hihihi..aku senyum je...
pastu ucu aku menyampuk...
itu husband anak buah ros la..
yg baru kawen last week...

yg mak ngah tu, dia pegi wedding aku...
tapi dia tak ingat sebab pakai baju lain kan..
mase kenduri kan pakai baju pengantin..
pastu enady pakai kemeja je...
lain la kan..

mak ngah tu cakap...
kita ni ade sedara ngan alif AF6 tu ke?
habis tu knape alif tu datang??

kahkahkahkahkahkah...
aku nak tergelak sakan wey...
tapi aku kontrol je...
muahhahahaha...
tula aku nak tanya korang,
enady tu ade rupa mamat ni ke?

dulu mase AF2...
org kater muka enady tu macam muka Felix ni hah?
ade ke?

hurmmm..macam-macam...pelanduk tujuh serupa kan...

hadiah dari Fieza

ingat tak hadiah kawen kain pasang dari mmbr blog aku ni...
ni entry yg dulu..klik sini..
Fiza...kain pasang yang fiza bagi ari tu dah siap buat baju...
dah pakai pun hari khamis lpas...
cantik bila dah jadi baju...
ana suke la..
thanks fiza...

durian oh durian

hai...selamat hari isnin...
nape ek susah betol nak aplod gambar kat dlm blog ni...
aku buat autopublish pun tak kuar2..
konpius konpius...
sepatutnya, entri durian ni kuar hari khamis ari tu..
tapi tak kuar...
aku publish la hari ni ek..
aku sememangnye peminat durian..
suke sangat durian...
tapi takleh makan banyak2...
aku cepat muak...
kat kampung ade jugak durian..
mase mula2 family aku pindah perak dulu..
kalau tiba musim dia..
mak aihhh...siap boleh berjual la kat tepi jln tu...
pastu kalau tak laku...ade peraih dtg amik...
buah durian bergolek golek je kat laman umah tu...
tak heran pun...
"papa, leh ke mkn ngan kulit tu sekali..hahaha.."

tapi sekarang....durian macam dah tak nak buah lagi...
sikit2 je dia berbuah...
ade yang berbuah langsung..
agknye merajuk sebab dulu buah durian bergolek2 je terbuang...
tapi jgn main2 tau degn pokok durian ni...
kalau kita tak jaga dia betul2..
maksud aku..bagi baja...belai2 batang pokok dia..
sambil tu cakap ngan dia...~mcm org gila kan...
tapi tulah hakikatnya, kalau nak buah durian berbuah lebat..
cubalah petua kat atas tu...
insyallah durian akan berbuah banyaaakkkkkk....
arwah aki n opah aku pun buat mcm ni...
lpas dorang meninggal...habis mcm tu je...
"ijai..baik baik..kang tercabut gigi tu..hehe"

korang suke durian tak?
rugila sape yg tak makan durian kan kan...
dah la susah nak berbuah...
bila dah gugur lom tentu lagi buah tu elok kan...

utk Football Diehard Fans

Fakta Juara Piala Dunia..
bukan Auta ek...!

geram sungguh la haiii..

ye aku tau kelemahan aku...
yang lain2 tu semua hebat2 belaka...
aku insan kerdil yang hanya mencari rezeki di opis ini..
tolong la jgn buat aku down...
walau pun ko tak tunjuk..
tapi sikap ko tu yg buat aku jadik cam...
cam ape ek...
menyampah kot....
aku tak nak benci2 orang tapi.....
alahaiiiiii....
susah nk cakap....
manusia punya kelemahan kan...
tak semua manusia itu sempurna...
tak semua manusia itu terbaik...
tak semua manusia dapat puaskan hati org lain...
begitu juga aku..huhu...
siapalah aku...
hikhikhk..ayaaattt..puitis sungguh...
itu luahan hati aku pada hari ini ye...
walaupun hati sedih tapi mampu tersenyum...
lalalalala...

hadiah kawen from kak ani

bukan nak tayang atau nak ape ek bila aku tunjuk gambar2 adiah kawen yang aku baru dapat ni...
kang ade yg cakap aku nak berlagak lak kang...
blog ni macam diari aku...
utk tatapan ari tua..
jadi ape2 perkara yang aku rase seronok..
akan ku abadikan dalm blog ini...
harap maklum..
heeeeeee..dah dah...
adiah ni aku dapat from ex-opismate aku ni...
kak ani...
walaupun dia dah tukar department lain..
tetap jugak ingat kat aku..hikhikhik..
tq kak ani...
sayang kak ani..muah muah muah..
pic ni aku curik dr blog anak dia...
yaya, akak amik ek...=p

aku dihantar

ni jugak jadik kenangan aku...
enady hantr aku pagi tadi...
sebab dia kate dia balik awal..
maknanye balik pun nanti dia amik..
hehe..suke suke..tak yah aku drive n parking kat basement tu..
abaikan muka kitorang yag macam ape tu ek...
enady nampak tembam la pulak kan dlm gambar ni...

aku dah kawen rupenye..

semalam, ade officer kat opis aku ni...
bagi borang servei...dr JPA...
tup tup ade ruangan yang mcm kat atas tu..
huhuu...
first time isi borang kna tick yg aku dah kawen...
kenangan gak ni...
tu sebab aku taruk dlm blog...
nanti dah tua2..boleh la aku kenang kenang kan...
hehe..

ini adalah aku di kala semalam...hiks=p

tq Seksyen Wang Awam II

see....aku dapat adiah lagi..

thanks to Seksyen Wang Awam II...

seronok sangat dapat adiah kawen ni..

uit..korang..baik korang cepat2 kawen...

tak berenti2 lagi dapat adiah kawen ni tau..

balik umah aku bukak...

isi dalam nye..adalah..Themos Pot...

thanks again..

maknanya aku dapat Themos Pot 2 bijik dah..

hehee..takpe..simpan simpan..



NANTIKAN KEMUNCULANNYA!!!


aku tgh bertungkus lumus edit gambar2 outdoor ni...
untk majlis resepsi kat Pahang aku minta tolong sepupu aku
ain n tunangnye, anas yg tgkp kan gambar...
dan aku edit sendiri..
print juga sendiri..
hehehe..cost saving...kuiuikui..
untuk ain n anas...
nantikan habuan utk korang berdua nanti...
hikhikhik..

only 4

pic from abg nazim...
aku mintak dia emailkan dulu dlm 3-4 keping gambar dr kamera dia...
dan nilah hasilnye...
gambar ujung minggu katenye boleh siap...
tapi aku suh dia jgn rushing2..
sebab aku balik kampung maybe mid of July...
then aku akan jumpa dia...
abg nazim cakap kalau siap awal sebelum mid july tu pon..
dia akan kurier kan..
huhu..sonoknye...




jumpa & terjumpa


lpas balik kenduri tu...
mmg nak terus jumpa ain aka ainbutterfly
sebab dia n tunang dia kan photographer aku mase majlis resepsi kat Pahang...
jadiknye aku nk amik gambar kat dorang...
dah habis bergelak2 sakan sebab tgk gambar2 kawen tu...
time nk balik...
terjumpa lak dgn kak ila kite ni..aka jivebumz...
dia bawak anak2 sedara dia makan kat kedai mamak depan umah dia...
jivebumz ni serumah ngan sepupu aku si ain tu..

ape lagi..tak lpas kan peluang la..kater blogger tegar kan...

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...