hp ke streamyx @ broadband??

suami ade bertanye...

papa dah gaji n dapat rezeki lebih...
ma nak hp ke broadband ke strimix?

mmmm...sampai sekarang aku tak jawab lagi...
aku jawab...jap jap nanti ma pk dulu...

rase2 korang,..
ape yg better ek...
memandangkan hp aku ilang ari tu kan
jadi, aku rase macam nak hp...

tapi broadband pun aku nakkk...
kalau internet..better broadband ke strimix ek?

adoii..susahnye membuat pilihan...


♥ honey ♥

selamat hari lahir buat ibu tersayang


Hari ini bersamaan dgn 30 oktober 2009...
adalah hari ulang tahun kelahiran ibuku yang ke - 46...
Selamat hari lahir ibu...
semoga ibu sentiasa sihat selalu..
ceria2 selalu...
hidup diberkati dan dimurahkan rezeki kita sekeluarga...
panjang umur...
along dan adik2..
ijai, anep, kak yang dan ika sentiasa sayangkan ibu...
sayangkan juga ayah dan family kiter...



♥ honey ♥

nk tanya : ikan keli elok tak utk orang mengandung?


lately, tulah lauk aku tiap2 hari waktu lunch...
nasi putih, ikan keli goreng, sambal belacan dan sayur (ikut mood)
tak lupe kicap...kicap takleh tinggal la...

aku ade dapat info..
yang org pregy tak elok sangat makan ikan keli..
sebab ape ek...

ikan keli tulah je yang boleh buat aku berselera makan...
ikan lain...uwekkk..


♥ honey ♥

Pompuan pregy amatlah sinonim dgn sifat MALAS

tajuk panjang lebar..lupakan..

balik pd citer asal,
apsal ek...? sape2 yang pernah atau sedang pregy ade tak mengalami sifat ini...
MALAS...
malas dalam semua hal...

aku..benda yang paling malas sekali aku buat adalah...
malas nak bangun pagi g keje..
adooii..bende tu nak tak nak aku kena buat jugak..
sebabnye..huhu..cuti ku sudah habis...
nasib baikla..aku takde alahan yg teruk..
kalau tak mau je aku cuti hari2...
terpakse...

sedikit cerita sentap yg berkaitan dgn sifat malas..

semalam...aku punyala malas nk masak bila balik keje..
walaupun dalam freeze ade ayam dan telur...
so, tengahari tu aku turun cafe dan beli santapan utk lunch dan juge aku tapau sekali lauk utk enady makan malam..
( waktu malam, aku tak berape nk makan sangat..just makan buah n roti2 je )

semalam balik keje pun agak lambatla sket...
kul 7.05 malam baru sampai umah...
sebab kalau aku masak, aku balikla awal sket...
ntah kenape semalam mood rajin dtg bila waktu opis dah berakhir...

sampai umah...terus masak nasik...
sementara tgu nasik masak, aku mandi2 n solat maghrib..(tu pon kene bagitau ke? hehe)
enady mmg dah selesai semuanya..dan asyikla mengadap lappy...

mase aku nk panaskan lauk yg aku beli tadi...
enady menjengah ke dapur..
ma masak ape? beliau tanya...
tak masak, ma panaskan lauk je..tadi ma beli kat cafe..

the dia cakap..:
ala, lauk tu je ke? ma goreng ayam ma...

dalam hati aku sikit memberontak..dan cakap..
aii..dah beli lauk pun, kena goreng ayam ke pa..
abih tu..buat pe ma beli lauk ni...

muka mmg dah muncung la kan..
sebab sepanjang aku knal n kawan n bertunang dan kahwen..
enady ni mmg tak memilih makanan...
makan saje ape yg ade...
kalau makan lauk goreng saje pun walupun tak berkuah, dia akan makan dgn seleranya..

tau dia jawab ape...
ala, tu bukan mama masakla...

boleh???

jadiknye...
moral of the story...no lauk2 beli kecuali mmg dah takde lauk basah kat umah...

last2 dia makan jugak, walaupun aku merajuk terus masuk bilik n layan tv...
hehehe..papa papa...thanks fresh orange tu..(hikhikhik, pandai dia pujuk aku, g kedai beli fresh orange..hehe)


♥ honey ♥

aku google saje


hikhikhik...
nak gelak dulu la...
mmm..ingat tak entry semalam ni...

http://honeysour00.blogspot.com/2009/10/wahai-suami-yang-baik-hati-lagi.html

hehehe..kan aku taruk gambo ni kan...


sorilah korang...
sebab ramai yg pecaya tu gambo perut aku..

bukanla weiii..bukan tau..muukannn..mukan mukan..
hah..bape banyak mukan (bukan) da..
gambo tu aku google saje...
takkan le aku nk letak gambo perut aku lak kan..
bahaya wooo..18 sx dah nanti kang..

utk adik aku yang nun kat UIA nun..
sori dik, tu bukan gambo perut along yer...
tu gambo along curik kat google...
harap maklum..
dan juge utk pengetahuan adik, along belom tau lagi jantina baby dlm perut along ini..hihihi..
nanti2 dah tau along roger kamu k..

korang2 pun, jgn pecaya lagi ek..
aku pun lupa la nak mention kat ctu, gambo tu aku hanya google..
aiyarkk..
soriii...


♥ honey ♥

Man U vs Barnsley 2-0


clap clap for Man U..
walaupun kalah di tangan Liverpool,
akhirnya Man U bangkit kembali utk game seterusnya...
tapi bukan EPL( English Premier League ) ek..
ni Carling Cup...

player yg diturunkan majoriti player baru n muda...
first goal pada minit ke enam dijaringkan oleh Welbeck...
dan pemain gantian, micheal owen menjaringkan gol kedua pada minit ke-65...
hihihi..mesti pas ni owen menjadi kesayangan ferguson...

♥ honey ♥

takde alahan ke?

terima kasih pade Chikstar yang sudi bertanya...

jawapannye :

sape kate aku takde alahan..tapi taklah sampai mabuk2 teruk..

aku dah delayed period selama 8 hari...
mula2 aku delayed 3 hari je terus g buat UPT (urine pregnancy test)
beli yang murah je RM5.90..
resultnye -ve... sebab ape..sebab aku buat waktu tengahri..
hahaha..giler..excited giler...manelah tau kena buat pagi2 n pada air kencing pertama...
hampa jugakla mula2..tapi bila tau sebabnye...
terus nak beli lagi UPT tu...
kali ni beli yang mahal sket..RM10 brand Dip n Test..
nak try buat pagi2 pulak...

aku biar dulu..kot2 piyed aku mmg lambat ke hape ke kan...
sampai 8 hari, aku mula rase cam..nape aku tak piyed2 lagi ni...
aku try UPT pd hari ke 8 aku tak dtg piyed...

subuh tu dalam kul 5 pagi, aku terbangun sebab batuk yg kuat sangat...
sampai terduduk2 aku kat toilet..
sakkittt...
demam tak pulak...
bila dah setel semua, baru aku teringat...nak buat UPT tu...
alhamdulillah..resultnya +ve...
terus rase hilang sakit batuk2 tu..padahal mmg tgh batuk2...
betul la cousin aku cakap, bila kite dapat tau je kite pregy, otomatik kita akan rase demam...
haaa...mmg aku rase demam...gagah juga pegi opis...
tapi sampai kul 10 pagi, mmg aku dah tak boleh tahan...
terus g klinik n dapat mc n terlentang la kat rumah...
demam selama 2 hari..hehe..

itu ajelah...
alahan pun mula lah datang sket...tapi tak teruk..
antara alahan2 nye :

1. bau makanan yang tersimpan semalaman...haa..enady kalau dia balik umah awal, mmg dia akan clearkan lauk pauk lebih malam tadi punye makan malam...owh ni bukan aku isteri pemalas ek, kalau aku yg clearkan pon, konfem aku akan termuntah2 kat tepi sink tu...si suami pulak tak sampai ati tgk aku sakit muntah2 tu kan..so, jadiknye secara rela mmg dia yg akan amik alih tugas itu...basuh pinggan aku la, takkan semua dia yg nak buat kan..

2. bau minyak wangi enady...sian dia...baru je beli..pakai tak sampai 2 kali..dahla aku yg pilih, terus aku takleh bau..pengit rasenye idung ni...last2 tukar la ke one drop perfume..bau2 tu mmg aku suke..

3. bau toilet...huhu..takleh dok toilet lame2..lpas mandi2 semua, bila tang nk gosok gigi aku beralih ke sink dapur pulak..takleh woo..muntah aku...enady akan make sure toilet sentiasa bersih...tu pun bukan aku yg suh, dia sendiri yg cakap, kawan2 dia yg bagitau, bila isteri pregy, toilet msti selalu bersih..

4. tempoyak n durian...hihi..3 bulan pertama je aku takleh makan n bau semua2 tu...tapi sekarang ni aku teringiiiinnnnn plak nk makan durian...

5. tak suke makan sayur rebus..yg ni aku terkilan la sket...before this, mmg aku makan semua jnis sayur kecuali peria...tapi sejak pregy, rebus2 aku takleh nak makan...padahal sebelum pregy, mmg aku nak sangat makan bayam rebus je..kan ade acid folic dalam tu...

6. takleh nak makan kari n kuah lemak2...hehe..yg ni sampai sekarang aku takleh nk telan...terutama kari mamak..mamak2 ni buat mase ni ketepikan dulu la ek..padahal, kalau lapo sangat, mamak jugakla yg aku carik..sebab kat umah aku, kedai tu je yg bukak..hahahha

7. suke makan western...ye aku tau ..tak bape elok sangat makan western ni kan...aku pun dah kurangkan makan makanan western...kalau dulu, asyik2 pizza...pizza pizza...nasib baik la pizza delivery tu takleh masuk area umah aku...pizza hut alamanda ataupun Domino's pizza mmg tak masuk area umah aku..ape ke hai nye ntohle...

ape lagi ek..buat mase ni itu ajelah kot...terima kasih yang tak terhingga pada suamiku kerana amat memahami isterinya ini...bersih2kan rumah, sapu sampah, mop lantai ke ape ke...tu mmg aku tak dibenarkan buat...enady yang sukarela nak buat..hehe..lega...jgn plak ingat aku langsung tak buat keje ek...aku basuh baju n masak tu mmg keje aku sebab dia tak pandai..hehehe...kene ajar ni..hiks=p..basuh baju tu campak je dalam mesin kan..hahaha..

♥ honey ♥

wahai suami yang baik hati lagi penyayang


kasihanilah isterimu yang sedang berbadan dua ini...
bantulah isterimu....ringankan bebannye...

itulah yang hanya aku mampu lakukan..
berdoa pada kawan2 di luar sana yang mempunyai suami yang sedikit pun tidak punya rasa belas terhadap isterinya...

adat orang berbadan dua...
perangai nye mmg pelik2 sikit...
jgnlah hairan wahai suami suami..
fahamilah keadaannye...

pls pls n pls...
sedih aku bila si suami yang tidak langsung ambil berat tentang keadaan isterinya yang pregy..

syukur alhamdulillah, suamiku tidak seperti itu...terima kasih sayang...

note : tiada kaitan dgn sesiapa yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia...hanya emosi aku sendiri..


♥ honey ♥

jalan maut

Bayi antara empat maut dua kereta bertembung

Oleh Haika Khazi
mfaizul@bharian.com.my


PERODUA Kancil dan Proton Saga yang bertembung di Kilometer 1.5, Persiaran Selatan, Jalan Kajang-Dengkil, dekat Putrajaya, tengah hari semalam.

PUTRAJAYA: Empat sekeluarga, termasuk seorang bayi perempuan berusia tiga bulan, meninggal dunia apabila kereta Perodua Kancil yang mereka naiki bertembung dengan sebuah Proton Saga, di Kilometer 1.5, Persiaran Selatan, Jalan Kajang-Dengkil, dekat sini tengah hari semalam.

Mereka yang terbunuh ialah Wan Hanisah Wan Ibrahim, 56; dua anaknya, Nor Lenny Marlina Mohd Zawawi, 28, dan Nor Adilah, 26; serta cucunya, Siti Nur Balqis Mohammad Ariffadilah, tiga bulan yang juga anak Nor Lenny Marlina.

Kejadian berlaku jam 1 tengah hari ketika kereta yang dipandu Nor Adilah dari arah Kajang ke Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), bertembung dengan kereta yang terbabas dari arah bertentangan.


Nor Adilah dan Nor Lenny Marlina meninggal dunia di tempat kejadian, manakala dua lagi mangsa mati dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya. Semua mangsa cedera parah di kepala dan badan.

Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Zahedi Ayob, berkata pemandu Proton Saga, seorang wanita berusia 44 tahun patah kaki dan dirawat di Hospital Putrajaya.

Zahedi berkata, kereta Proton Saga dari arah PICC ke Serdang itu dikatakan gagal dikawal lalu terbabas melintasi pembahagi jalan dan memasuki laluan bertentangan serta bertembung dengan kereta mangsa.

GAMBAR dari atas, Nor Lenny Marlina dan Nor Adilah

Mangsa dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Desa Pinggiran Putra, dekat sini selepas membeli-belah di Alamanda, berhampiran tempat kejadian.

Jenazah Nor Lenny Marlina dan Nor Adilah dihantar ke Hospital Serdang untuk bedah siasat, manakala Wan Hanisah dan cucunya dihantar ke Hospital Putrajaya.

Sementara itu, suami Wan Hanisah, Mohd Zawawi Abdlah, 56, yang bertugas di Kementerian Kewangan, berkata beliau mahu menghantar buaian yang dibelikan untuk Siti Nur Balqis ke rumahnya pada jam 12.40 tengah hari tetapi pintu rumah berkunci kerana mereka sudah keluar.

"Saya berpatah balik ke pejabat di Putrajaya, tetapi dalam perjalanan saya lihat ada kemalangan di lorong bertentangan dan ternampak kereta Perodua Kancil yang remuk.

"Saya amat terkejut apabila melihat mangsanya adalah isteri, anak dan cucu saya, manakala anggota bomba sedang berusaha mengeluarkan dua anak saya yang tersepit dalam kereta," katanya sebak.

Abang mangsa dua beradik itu, Mohd Khairul Dahri, 29, kakitangan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, pula berkata beliau menerima panggilan telefon daripada bapanya kira-kira jam 1 tengah hari memaklumkan kemalangan itu dan memintanya datang melihat sendiri di tempat kejadian.

"Apabila sampai di situ, polis memaklumkan dua adik saya terbunuh tetapi ibu, adik dan anak saudara saya sudah tidak ada di situ," katanya yang kali terakhir bertemu ibu dan adik-adiknya di rumah mereka malam kelmarin.

note : ni dekat jalan depan umah aku ye...
mmang aku dimaklumkan mmg dari dulu lagi jalan ni mmg banyak dah mengorbankan nyawa..
berhati2 lah..


♥ honey ♥

Taman Tasik Cyberjaya

ok ok...korang dah tak sabar nk tau kan aku g mane ari ahad ari tu..
name taman ni Taman Tasik Cyberjaya
dekat je ngan Putrajaya...
kalau korang nak ke Putrajaya dari Highway Elite yang nak ke KLIA tu...
korang exit di Putrajaya..
dan terus...jgn masuk MEX (Maju Expressway) tu..terus lagi...
dan akan nampak Measat kat sebelah kanan...
jalan depan sikit akan nampak signboard ke Cyberjaya...
dan masuk situ...
then carik Kelan Komuniti Tasik Cyberjaya....
bersebelahan dengan Multimedia Malaysia University (MMU)
dan juga dekat dgn Majlis Perbandaran Sepang...

saje aku taruk gambo beso2..
hahahaha...
nak kasik korang puas mata nengoknye...
nanti kalau korang pegi, rojer2lah aku ek..
leh kita picnic bersame2...

jom layan gambo...



pokok nangka pun ade...









lompatan yang tak menjadi..

cak!


testing testing..

over ke i peluk2 ni ek..hehe..

aku suke sangat ngan yang berjurai2 tu..ape ek nama dia..

pagi2 makan nasi lemak dulu..

♥ honey ♥

yang sungguh mendamaikan





cuba korang teka kat mane ni..?
kalau sesape yang dh tgk fesbuk aku, sure dia tau..
hehehe...

♥ honey ♥

tq banyak2 jivebumz

entry copy paste dr Jivebumz

Hepi bufday my darling honeysour

Sesungguhnya akak terlupa yang teramat yer dik.. bufday nana dah terlepas...hukhukhuk sori sangat2.. apepon masih belom terlewat untuk akak wish "SELAMAT HARI LAHIR" semoga panjang umo serta dimurahkan rezeki.. Jaga diri dan baby baik2 yer! tak lupe jadilah isteri yang solehah..hihi




muahhhhhh banyak2 untuk nana hihihi


lots of luv,
sis ila

♥ honey ♥

tanpa dirancang

: cantik kan view ni...original tau..no google2..:

malu kat Qaseh bila buat entry ni..
hehe..kan aku dah war2 kan ari tu yang weekend lpas mmg aku tak g mane2 kan...
Qaseh cakap, ye ke tak de g mane2...hahaha...akhirnya aku keluar jugak...tapi hari ahad..
yelah, hari sabtu suamiku bekerja...balik pun lewat..kul 5.30 ptg baru sampai umah...

bila suami takde, aku membizikan diri la dgn buat2 kerja2 rumah...
basuh kain, sidai kain, lipat kain, masak...
jemur bantal, jemur comforter...

bila enady pulang dari kerja, tak sampai hati lak nak ajak dia kuar jalan2...
padahal hatiku meronta2 nak g jalan2 amik angin luar...
demi suami tercinta...ku lupakan hasrat itu...huhu..

sori to Cikpuanmiera...
huhu...dia ajak aku g makan2 ptg tu kat gate 1, Putrajaya
tapi tak dapat nk join la...
ampun na...
bukan rezeki aku nk makan ngan ko kan...lenkali ek...

berbalik pada citer asal..
jap2 lagi aku apdet ek mane enady bawak aku pada hari ahad tu..
tempat nye mmg best,..
sungguh mendamaikan...
dah berangan nak bawak baby nanti kat playground dia yang sangat besar tu...
lagipun org tak ramai sangat...jadik boleh tgk flora fauna dgn amannye...
nak berkelah pun boleh...besar tempatnye...
nak buat ape2 function pun boleh..

tguuu ek...


♥ honey ♥

@ Restoran D'Limau Nipis

hikhikhik..
saje je aku besokan gambor tu bagi korang terliur...
hari jumaat malam tu, enady tanya aku, aku nk makan ape...
hehehe...dia cakap takpe..cakap je nk makan ape,
dia belanje sempena ngan bufday aku pd 22 oct ari tu kan...

mesti ramai yang tertanya2 aku dapat adiah ape kan...
bagi aku, aku dah tak kesah semua tu...
sebab aku tau enady bukan jenis yang manjakan isteri dgn hadiah2..
dia manjekan dgn cara lain..hehehe..

jadi bila dia cakap takde adiah, aku senyum jelah...
hehe..sebab aku tau, enady mmg selalu suprisekan isteri dia ni..huhu..

aku cakap kat enady, aku teringin sangat nk minum air Limau nipis special tu...
yang kat bangi tu...
hehe..tu je yang aku nk makan..

enady ingat aku nak makan kat tempat mahal2 tu...kat hotel ke...seafood ke..
rupanya nak makan tu je..

korang tau tak tempat ni...
bagi yg dah bese kat bangi, macam Princess N tu mmg surela tau tempat ni kat mane kan...
meh aku bagi map...

alkisahnye, aku tak dapat nk snap gambo makanan yang kitorang makan...
sebabnye, mase makanan sampai tu ade plak mamat 3 orang ni boleh lepak kat meja sebelah kitorang..
meja sebelah tu bercantum ngan meja kitorang, nak port luar punya pasal...
so perangai adalah behave ok...
malu weiii...nak kuar kamera...


aku dah pnah buat entry ni dulu..

http://honeysour00.blogspot.com/2009/02/dlimau-nipis.html


♥ honey ♥

pagi2 lagi dah buat aku gelak guling2..

ok..guling2 tu tipu k..=p
yang pasti mmg aku gelak la..
hahahahhah...
meh aku kongsi ngan korang jugak..
baca ye...
semoga terhibur...


1. Pada suatu pagi, bertanya si isteri pada si suami:

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Suami : Kenapa?
Isteri : Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium
isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?
Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"

>============================================================================

2. Nak dijadikan cerita, suatu hari Pak Pandir melalui satu lorong
yang kecik semasa hendak pulang ke rumahnye. Entah macam mana, di tengah perjalanannye tadi dia terjumpe seketul taik yang masih panas. Tapi dia masih konpius sama ada betul ke bende yang dia jumpe tu seketul taik. Oleh kerana kemusykilan yang teramat sangat tu, pak pandir ambil keputusan untuk
mengka! ji sampel najis berkenaan.

Pak pandir tengok ngan lebih dekat taik tersebut, lalu dia berkata, "Bentuk macam taik."
Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia berkata, lembik...macam taik."

Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu, lepas tu dia
berkata, "Bau macam taik."

Oleh kerana pak pandir ni masih ragu-ragu dengan taik tu lalu dia pun mengambil keputusan untuk menjilat sedikit taik tersebut. Sebaik sahaja dia menjilat taik berkenaan dia pun menjerit... "MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU TAK TERPIJAK!!!"
>============================================================================

3. Suatu hari sedang Ali minum teh di gerai Mamak yang biasa
dikunjunginya, tiba-tiba Mamak gerai tersebut bersorak gembira dan terus atang kepadanya.

Ali : Apa yang suka sangat Mamak ni?
Mamak : Saya bini juga surat India mari.
Ali : Apa dia cakap? Tentu good news....
Mamak: Dalam dia punya surat ada cakap sudah beranak. New baby!Ayo....saya anyak suka hati la. Saya belanja awak free minum jugak!
Ali : Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?
Mamak : Ya la, saya sudah tiga tahun tarak balik.
Ali : ?????????????
>============================================================================

4. Di sebuah kedai menjual burung, terdapat 2 ekor burung kakak tua. Kedua burung itu berbeza, yang satu suka bernyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja, datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua. Ia berkata kepada si penjual burung.

Pembeli : Berapa harga burung kakak tua ini...??
Penjual: Kalau yang suka menyanyi itu RM500, sedangkan yang diam itu RM1000.
Pembeli: Ahhh...?? Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam.
Penjual: Yaa... memang berbeza, yang berharaga RM1000 itu ialah pencipta lagunya.
>============================================================================

5. Seorang gadis yang Bahasa Ingerisnya kacau-bilau... suatu hari terlanggar seorang pelancong US ketika berjalan² di The mall.


Gadis : " I'm sorry "
Pelancong : " I'm sorry, too "

Si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham apa yang diperkatakan oleh pelancong itu.. dia meneka2 dan terus menjawab..

Gadis : " I'm sorry. three "
Pelancong : " What are you sorry for? "
Gadis : " I'm sorry, five "
>============================================================================

6. Seorang lelaki telah pergi ke sebuah kedai kek untuk memesan sebiji kek sempena hari jadi isterinya. "Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?" tanya si gadis manis yang bertugas di kaunter kepada lelaki itu. "Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas, kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian
bawah," kata lelaki itu.

Esoknya, lelaki itu datang mengambil kek yang ditempahnya itu dan terusmembawa pulang ke rumah untuk dipersembahkan kepada isterinya yang tersayang di hadapan tetamu-tetamu yang lain. Dan ketika kek itu dibuka di depan isteri dan tetamu undangan yang lain, lelaki itu setengah pengsan ketika membaca tulisan yang tertera di kek itu:


"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

>============================================================================

7. Suzy menyampaikan hasrat hatinya kepada bapanya untuk berkahwin dengan Robert, Jejaka pilihannya yang juga adalah jiran dan teman sepermainannya sejak kecil lagi.
Suzy : Ayah, Robert melamar saya. Kami mahu berkahwin.
Ayah : Apa? Tidak boleh! Kamu boleh berkahwin dengan sesiapa saja kecuali Robert.
Suzy : Tapi mengapa?
Ayah : (Separuh berbisik) Kerana Robert sebenarnya adalah abangmu. Tapi, jangan beritahu ibumu ye!Terkejut dengan jawapan itu, suzy pergi pula kepada ibunya.
Suzy : Ibu, Ayah melarang saya berkahwin dengan Robert.
Ibu : Tak usah dengar cakap ayah kamu tu. Kamu boleh kahwin dengan sesiapa yang kamu suka termasuk Robert.
Suzi : Tapi kata ayah, Robert itu abang saya. Adik beradik kan tak boleh kahwin.
Ibu : (Separuh berbisik) Hmmm.... Ayah kamu pun tak tahu kamu bukan anaknya.
Suzy : Ha!!??!!


♥ honey ♥

tiada berkesempatan utk apdet

tiada berkesempatan utk apdet citer baru...
citer baru ade, tapi betul2 aku kesuntukan masa ari ni...
maaf.....

dan selamat berhujung minggu...

aku weekend ni tak de g mane...
dok umah saje jadik suri rumah sepenuh masa...

♥ honey ♥

gambar dulu2


nasib baik ade tarikh kat gambar tu kan..
kalau tak, aku pun tak ingat mase ni umur aku berape...
kate orang nanti muka baby kite ade iras2 kite mase kecik...
hehehhe..aku dah terbayang2 dah ni...
ngeeeeeeee....
secara tak sengaja, terjumpa gambar ni mase balik kampung atok time raye kedua ari tu...
mesti arwah nenek yang simpankan...
rindulah kat nenek...


gelak sakan nampak..hehe..mase ni kat Taman tasik Titiwangsa tau...
kalau ikut tarikh tu mase ni umur aku setahun dah la..

gambar2 kat atas ni, ade ke rupa aku yang sekarang ni..hehe..

♥ honey ♥

my mum mase muda2



ibu aku sekarang dah celik IT..hehehe...
maklumle dah ade strimik kat umah...
agak2 mase pantang nanti lehla aku on9 kan..hehehe...

ade ke iras aku rupa ibu aku ni...?
hehehe..

dulu boleh je kan kalau nak pakai skirt ke suar pendek ke..hahaha..
sekarang ni..cubala try pakai kalau nak kena pelempang maut ngan ibu ayah aku...
hehehe...

♥ honey ♥

bola sepak : Man U vs CSKA Moscow 1-0

nak kongsi dengan korang wahai peminat Manchester United...
walaupun aku tak berkesempatan nk tgk, tapi pagi2 lagi mase nk drive g keje bukak channel Hotfm...
kan ade berita kul 7 tu...
berdebar2 dgr result Liga juara2 semalam
nasib baik la menang walaupun menang tipis je 1-0..
lawan ngan CSKA Moscow - kelab dari Russia

clap clap clap for Man U...

ape sudah jadi dgn Liverpool???
kalah lagi...

ape2 pun ramai2 kita tgk Liverpool vs Man U ari ahad ni kul 9.00 malam ye..
channel bape aku tak sure...
mesti antara channel 811,812...astro ye..


♥ honey ♥

macam mane ko leh banyak dik?

ni aku punye...
baru RM34.45...
camne si Zack-u leh dapat sampai seribu lebih...
nak jugakkk....


♥ honey ♥

selamat hari lahir utk diri sendiri


makin tua dah aku...
makin lupa org nak ingat bufday aku..hehe..
kalau mase study dulu, mmg tak putus2 msg..hehehe...
apakah tandanye itu...? tell me nowww!!!
=p

oklah, selamat hari lahir utk diri sendiri...
yang ke berapa??
korang kira sendiri ek...
aku lahir tahun 1984...
haaa..kira cepat...:>)

malam tadi takde ape yang menarik...
2-2 tdo dgn lenanya...
hehehe...

thanks to adikku yang manje, kak yang...
tepat kul 12.00 malam dia wish...

juge buat sahabatku...zetty hayat...
tak lupa ye dgn sahabatmu yang sorang ni...

thanks to all yang wishhh bufday i ari ni...
tke care ya..
tq tq tq tq tq...



♥ honey ♥

review : Sumpah Bunian


enady yang addict giler citer ni...
bukan aku tau..hahahahha...

dia mmg tak sabar tgu kul 8.35 malam setiap malam hari isnin sampai hari khamis...
aku layankan aje..hehe..
papa papa..
bila dia suka aku pun jadik suka la...
tgj tv same2, gelak sama2, menyampah pun sama2...
menyampah dgn pangai Elly Mazlein dlm citer ni yang tersangatlah gedik...
aku tak taula kalau ade orang yg macam ni kat dunia realiti, mesti dia tak ramai kawan kan..hahaahaha
over gile...sakit hati aku tengok...
hahahhaha..haaa kau..terus emo...
kalau korang tgk pun gerentila very menyampah la..hehehehe
sian elly mazlein..mmg mnjadi la watak dia tu sampai boleh buat orang tak suka giler babas...

oh ye citer ni, aku suke tgk sebab Nora Danish...
dia sangat cantik bila bertudung...
comel..eeiii geram...
pakai baju selekeh pun mmg cun habis...
macam padan je ngan si Adam tu..lakonan Rizal Jaafar - pelakon Jelatang yang jadik anak laki si marissa tu..

jom la korang..layan citer ni...
kalau bekerja mmg tak dapatla tgk yang pukul 4.30 petang kat tv3 tu kan...
nasib baiklah ade ulangan kat tv 9 jam 8.35 malam
setiap hari isnin hingga khamis...

sinopsis :

Episod pengenalan drama ini membawa penonton melihat kehidupan Hawa diwaktu kecil, dimana Hawa sering memerhatikan Adam yang sedang bermain dengan rakan-rakannya. Hawa tertarik dengan peribadi Adam yang baik dan mulia, berbeza dengan sikap sepupu Adam, Fikri yang mempunyai sikap yang bertentangan.

Sesiapa yang menyakiti binatang pasti dimarahi Adam. Keperibadian Adam inilah memikat hati Hawa. Kekerapan Hawa yang sering ke tempat Adam membangkitkan kemarahan ibu bapanya. Bagaimanapun, Hawa tidak lagi dapat melihat pergerakan Adam apabila Adam terpaksa mengikut keluarganya berpindah ke kota.

Hawa merindui Adam dan berasa sunyi selepas pemergiannya. Tujuh belas tahun berlalu, Adam kini sudah dewasa dan membantu syarikat bapanya, Tuan Hashim. Namun minat Adam masih kepada alam semulajadi, flora dan fauna. Adam kembali ke hutan, tempat dia bermain sewaktu kecil untuk melihat haiwan-haiwan jinak yang sering menemani zaman kanak-kanaknya. Terlihatkan kunjungan Adam, Hawa sekali lagi terpikat dengan Adam yang sudah 17 tahun dirinduinya itu…..

Bagaimanakah kesudahan percintaan dua insan yang berlainan dunia, adakah Hawa akan melepaskan cintanya, apakah mungkin keduanya dapat disatukan dalam dunia manusia…? Sama-sama kita saksikan kesudahan Sumpah Bunian di TV3 pada jam 4.30 petang dan siaran ulangan di TV9 pada jam 8.35 malam.

copy paste from : http://daisyuliya98.blogspot.com

♥ honey ♥

thanks readers


mmm..walaupun takleh lawan aku punye graf ngan VP atau Ceera..
tapi angka itu buat aku betul2 rase terharu...
makin ramai rupanya readers...
tima kasih banyak2 la...

conclusionnye, ramai yang view mase hari bekerja kan...
hehehe..sebabnye aku pun jarang update hari minggu...
kalau ade pun , itu adalah entry autopublish...
hari minggu hari bersama family...

di kesempatan ini juga, maaf sekiranya ada hati yang terluka dengan penulisan di blog ini...
tegur2la ape yang patut ditegur...

kalau dapat jumpa semua readers kan best...kan...

♥ honey ♥

berjalan2 di Bagan Lalang

hari ahad tu, adik aku ijai datang lepak kat umah aku...
tetiba dia macam teringin nak g Bagan Lalang..
aku ngan ady no hal je...on...

aku pun kalau nak main air pantai atau nk tgk sunset,
mesti aku ajak enady datang sini...
best...
dan itu yg paling dekat hahaha...
takpe bulan 12 kang aku nak cuti puas2 n jalan kat pantai puas2...nk tgk sunset puas2...
ape tu...n kat mane tu...hehe..tu supriseee..nanti2 aku jaja citer ni k...
yg pasti..sangat tak sabar nak tgu bulan 12...yehaaaa...

jom layan gambar ajelah ek...

aku dah tak lalu nk lompat cam gitu lagi...
hehe..perut dah berat...
lagi satu, mase kitorang sampai tu, air tgh pasang..jadiknye, air laut macam bergelora2 la kan..
ombak pun jadik cam besar sket...
gerun gak aku tgk..
macam mana la mase tsunami tu kan...
lagi besar dan tgi ombaknye...

hikhik..larat lagi rupanya enady angkat aku...hehe

ijai takut air...hahahha..
malas nak basah2 katenye...

hehehe..lari lariiii...
ombak datang...

dtg pantai mesti tak lupe buat ni kan...hehe..

♥ honey ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...