ragam suami : tu utk baby la papa...

ank buah enady yg aku cakap dah balik Indon tu kan...David Iskandar
sebelum balik Indon, sempat lagi dia belikan adiah utk baby aku nanti....
disebabkan dah tau gender..(insyallah) dia belikan la kete control kecik ni...
thanks david...

tapiiii.....

nk tau sape yg dah belasah main dulu???

sape lagi...ayahnye la...

tu tu tuu..tgk tu...
tak jemu2 dia main hari2...
sampai aku tak larat nk larang dah...
hurmm...macam2 papa ni la..

laki sape???

hahaha..laki aku jugak kan...

huhu..layan kan ajela...

♥ honey ♥

naufal : shaolin soccer...

naufal sudah botakkk...
gegegegee..lagi cute maa...
geram je aku tgk....
jom layan gambo je...
tiada idea mahu caption ape...






♥ honey ♥

kejamnye manusia itu!!

Sumbat bayi dalam tangki tandas

Oleh Johan Afandi
johan@bharian.com.my

JOHOR BAHRU: Seorang wanita berusia 21 tahun disyaki membunuh bayi lelaki yang baru dilahirkannya Isnin lalu dengan melemaskan anaknya dalam pam tandas sebuah sekolah memandu di Segamat, bagi melindungi hubungannya bersama dua lelaki daripada terbongkar.

Mayat anaknya itu kemudian disumbat dalam tangki pam tandas berkenaan sehingga menyebabkan tubuh kecil itu remuk dan pecah.

Namun, rahsianya tidak bertahan lama apabila orang ramai yang merungut bau busuk dari tandas berkenaan membawa kepada penemuan mayat bayi yang mula membengkak dan reput.


Sumber polis semalam berkata, kepala bayi yang baru dilahirkan itu hampir hancur akibat disumbat dengan kuat ke dalam tangki pam.

Beliau berkata, lima hari lalu, dia dikatakan ke sekolah memandu berkenaan bagi menduduki ujian memandu, tetapi tergesa-gesa keluar dari kenderaan dengan alasan untuk ke tandas kerana sakit perut.

Difahamkan, ketika kejadian, dia berada hampir dua jam dalam tandas kononnya kerana membuang air besar dan orang ramai tidak mengesyaki sebarang perkara pelik.

Bagaimanapun, dia sebenarnya melahirkan bayi cukup sifat hasil hubungan sulit dengan dua lelaki berkenaan.

"Selepas hampir dua jam dalam tandas, dia keluar dari tandas dan meminta bantuan seorang pekerja sekolah memandu itu untuk mendapatkan beg plastik sebelum kembali semula dalam tandas dengan alasan perutnya kembali memulas.

"Dipercayai dia menggunakan beg plastik berkenaan untuk membungkus bayi baru dilahirkan itu sebelum dimasukkan dalam tangki pam berkenaan dan terus beredar," katanya.

Difahamkan, dia sudah ditahan polis untuk membantu siasatan, manakala polis sedang menjejaki dua lelaki yang dikatakan pernah menjalinkan hubungan sulit dengannya.

Ketua Polis Daerah Segamat, Superintendan Abdul Majid Md Ali, ketika dihubungi enggan mengulas lanjut, sebaliknya menegaskan satu sidang media dijangka diadakan Isnin ini.



♥ honey ♥

37 weeks pregnant

BabyCenter® Malaysia - The most complete online resource for new and expectant parents
Hello Nurliyana!
37 weeks pregnant


Only two weeks or so to go! This week, your baby is busy shedding his downy coating of fine hair (called lanugo) and his coat of vernix caseosa - the cheesy substance that protects his developing skin. Your baby swallows both of these secretions, which stay in the bowels until birth. Then your baby will excrete a blackish waste called meconium that becomes his first bowel movement. Meanwhile, you may be feeling huge - and increasingly impatient. But try to get as much rest as possible - even if sleep is difficult, you'll appreciate it after the birth.

• Find out more fascinating fetal development facts.
• Read more about being 37 weeks pregnant.


♥ honey ♥

semakin mendebarkan hati!

: gambar hiasan :

berita yg sangat mengejutkan aku dan enady...

aku dipaksa bersalin pada 38 minggu atau 40 minggu!!!

duhai hati...tenanglah dikau...

kenape dipaksa bersalin?

aku disaspek kencing manisla uollss...

sekarang ni aku tgh berdebar2 tgu panggilan dari nurse klinik desa tmpat aku selalu check up tu...

nk konfem kan appoinment aku ngan doc O & G...

dan bila dah jumpa doc, doc yg akan decide tarikh bila harusnye aku bersalin..

note : nape rajin aku buat banyak entry hari ni...padahal aku mmg busy gile ari ni...

♥ honey ♥

pengalaman terindah

video

nk tgk baby gerak2 tak?
hehehe...
ni mase minggu lpas...35 minggu...
walaupun tak berapa jelas sangat tapi ...tak tau nk kate ape...
seronok tgk baby gerak2 tu...
aktif sangat..makin lama makin cepat kiraan yg sepuluh kali gerak tu...
kul 2 dah habih dah...

♥ honey ♥

checkup 36 minggu = 9 bulan

semalam aku check up 36 minggu...
maknanye...usia kandungan ku udah genap 9 bulan...
rutin macam biasa la...
BSP kena buat lagi...habih tanganku lunyai akibat dicucuk2..huhu...


result :

berat : naik lagi 0.7 kg...aisshhh..bila nk turunnye ntah...

hb : tak amik minggu ni sebab yg 2 minggu lpas punye normal...

urine : ok...

blood pressure : ok jugak..

denyut jantung baby : makin lama makin kuat kedengaran...aktif...

kaki : still bengkak lagi tapi tak sebengkak last week...bila jalan pun dah tak rase kebas2...

tangan : part ni pulak yg kebas2...nurse kate banyakkan minum susu..itu adalah effect dr badan kita yg kurang kalsium...3 kali sehari katenye..


: result BSP :

ade kejutan semalam...
mmg mendebarkan...
tu later...

♥ honey ♥

CONTEST ANNIVERSARY @ SHOPPERLICIOUS

- STICKY MODE -

Attention Ladiesss!!!Coming March genap Shopperlicious setahun!! Sempena Anniversary Shopperlicious, we alls nk buat contest & bg hadiah kt u alls.. =) So jom ler try klu korang nk dpt kasut free.. Caranya we alls explain kt bawah..
T&C!!
1- Be my followers!! ( yg ni mmg WAJIB!)
2- Buat post ttg Shopperlicious dlm blog korang dgn cara yg plg kreatif, inovatif & b`jaya m`beri kesan kpd readers..
4- Ceritakan skali item yg pernah korang beli di Shopperlicious (**sekiranya ada).
3- Korang blh copy pic dr Shopperlicious & m`edit utk tujuan contest ni kat blog @ youtube
5- Setiap post @ promosi harus di sertakan link http://shopp3rlicious.blogspot.com/
6- Dlm post korang mst juga ada ayat ni " kenapa kene beli kasut di Shopperlicious kerana..... "
Hadiah!!
1st winner - 2 pairs wedges + 2 pairs earing + watch +padding shoe +mystery gift
2nd winner - 1 pairs wedges + earing + belt + padding shoe +mystery gift
** Saguhati akan di berikan kpd post yg di rasakan layak**
So kepada yg b`minat cpt2 la buat post & send email ke Shopperlicious details kat bawah..
Tarikh tutup penyertaan 10/3/2010.. Pemenang akan di umumkan pd 18/3/2010..

Email Subject: CONTEST ANNIVERSARY
Link Blog:
Name:
Address:
Contact No:
Skin Color: ( supaya dpt beri wedges yg match kaler skin)

***************************************************

OK...rasa teruja pulak nk join sebab hadiahnye tu..best wooo...2 pasang wedges n lain2 tu...

lagipun dah terbukti keselesaan kasut2 di Shopperlicious ni...

sampai 3 pasang ok aku dah beli...

nanti nk beli lagi lpas aku deliver...

syarat-syarat nye... :

1- Be my followers!! ( yg ni mmg WAJIB!)

aku dah pun menjadi follower Shopperlicious ni sejak awal lagi dia bukak blog ni...

2- Buat post ttg Shopperlicious dlm blog korang dgn cara yg plg kreatif, inovatif & b`jaya m`beri kesan kpd readers..

hehe..boleh diterima pakai ke ek post2 ni...banyak dah aku buat post pasal Shopperlicious ni..
ramai jugakla readers yg bertanya tentang kasut2 di Shopperlicious ni...kawan2 sendiri pun ade..siap nk jadikan aku mentor tu yg klako tu...means : bila aku beli dia pun akan beli..kalau aku tau la Shopperlicious buat contest ni, aku dah save dah sms2 dan email2 dan komen2 yg aku terima dr org yang berminat nk beli belah kat Shopperlicious ni..malangnye, aku tidak save satu pun...=p

antaranya...(klik je kat link tu)

- http://honeysour00.blogspot.com/2009/03/kasik-promote-sket.html

- http://honeysour00.blogspot.com/2009/03/stok-tudung-baru.html

- http://honeysour00.blogspot.com/2009/05/kasut-di-shopper.html

- http://honeysour00.blogspot.com/2009/07/aku-beli-kasut.html

- http://honeysour00.blogspot.com/2009/12/jom-beli-kasut.html

4- Ceritakan skali item yg pernah korang beli di Shopperlicious (**sekiranya ada).

antara kasut2 yang pernah aku beli kat Shopperlicious..

kasut yang pertama aku beli kat Shopperlicious...sampai la ni masih bertahan lagi...cuma aku tak dapat nk pakai lagi sekarang ni sebab kakiku mmbengkak disebabkan pregy...nanti lpas bersalin harus ku pakai balik...huhu
kasut kedua...hahaha..inai kawen masih lagi di jari kaki...

kasut ketiga...yg ni tak dapat nk show off kaki sendiri lagi...sebab aku tak pakai lagi...ade lagi tersimpan elok dalam kotak...mmg plan nk pakai lpas bersalin nanti...

3- Korang blh copy pic dr Shopperlicious & m`edit utk tujuan contest ni kat blog @ youtube

gambar sendiri je kot...hehe..

5- Setiap post @ promosi harus di sertakan link http://shopp3rlicious.blogspot.com/

- done!
6- Dlm post korang mst juga ada ayat ni " kenapa kene beli kasut di Shopperlicious kerana..... "

- kenapa kene beli kasut di Shopperlicious kerana..................

saya adalah peminat wedges...mostly kasut yang dijual adalah wedges...bentuk fizikal badan saya yg agak berisi amatlah selesa apabila menggayakan wedges dari Heels...design kasut2nye juga menarik, tertarik dan mmg da boom lahh..., kerjasama dari Shopperlicious juga bagus...means : kalau aku booking kasut tu, otomatik dia akan reserve kat kite...tak jual kat org lain dah...

ok, itu saje syarat2nye....
dengan harapan yg tak terlalu tinggi..hehe...( kang kalau mgharap menang kang, tetiba tak menang kang, frust menonggeng lak aku nanti, lebih baik pk join contest ni sekadar nk promote kasut2 di shopperlicous ni di samping diberi peluang utk mmenangi hadiah yang mmang best tu...)
lagipun, dah terbukti keselesaannya bila aku pakai sendiri...dan aku mmg berwaspada bila aku pakai kasut ni time raya ari tu..takut ade org kidnap lagi..hahahha...dah penah kena kidnap tau kasut aku yg kaler itam tu...seb baik dipulangkan balik...hehe..

AKHIR KATA : MARILAH KITA RAMAI2 JOIN CONTEST NI...YG TAK PNAH MMBELI BELAH DI SHOPPERLICIOUS NI PUN BOLEH JOIN...
♥ honey ♥

maps ke ladang kambing

ramai yg request kat aku macam mane nk carik ladang kambing ni...
aku bagi la maps ni..korang pandai2 la ek...
dia tepi jalan besar tu je...
ade signboard kecik je...
Jabatan Pertanian...
kalau tak tau jugak, korang tanya la org2 kat situ...



View Susu kambing fresh dari ladang in a larger map

COKLAT BEAR


comelkan..

rase macam sayang nk makan..

huhu...

♥ honey ♥

baby : naufal dan giginye..hikhik






♥ honey ♥

baru dapat




♥ honey ♥

khasiat susu kambing


terbukti kesannye...ingat tak yg aku dulu pnah sakit kulit tu...ala...bukan skit tapi gatal tu...
aku try la minum susu kambing fresh ni...segar dari ladang tau...siap pegi lagi ladang dia...
cadangan dari jiranku, cikin...

alhamdulillah....aku minum kadang2 2 kali seminggu...
kesannye gatal tu hilang....
dan elok jugak untuk baby dalam perut ni...supaya tak dapat sakit demam kuning...
tu ibu akula yg pesan..minumla 2-3 teguk untuk elakkan kuning tu..tapi aku minum satu botol..hikhik..sebab sedap la...

dulu aku macam geli gak nk minum...yela..kambing kan..bau busuk...tambah2 pulak aku ade pengalaman pahit ngan kambing ni mase kecik2 dulu...(kena kejar ngan kambing gile mase aku tadika, sampai aku fobia terus ngan kambing tu)

tapi bila aku tekadla gak dalam hati, apa salahnye cuba...banyak jugak khasiatnye bila aku google kat internet...lama2 jadik cam dah biasa....takde pun bau2 busuk kambing tu...tak jugak rase lemak sangat macam susu lembu tu...

kat sini aku copy paste balik khasiat2 susu kambing yg aku jumpa kat internet...:
    Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu dalam menyembuh serta mencegah penyakit "dalaman" antara lain:
  • Penyakit deman kuning.
  • Penyakit lemah jantung.
  • Penyakit darah tinggi.
  • Penyakit migrane / kerap merasa pening kepala.
  • Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang.
  • Penyakit batuk kering atau TB.
  • Penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis.
  • Penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut.
  • Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin.
Kelebihan susu kambing :
  • Paling hampir dengan susu ibu(minuman terbaik di dunia selepas susu ibu).
  • Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah).
  • Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila...).
  • Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu.
  • Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat.
  • Kambing betina beranak 2 kali setahun,1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor.
  • Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari.
  • Susu kambing lebih mudah dihadam. Hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam.

  • Membantu dan menguatkan sistem imunisasi tubuh.
  • Bersifat alkali bukan asidik.
  • Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua.
  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan.
  • Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah.
  • Mudah dicerna(menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan.
  • Membantu melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
  • Merawat dan menyembuhkan penyakit kanser, demam kuning, gastrik, ulser, buasir, asthma(lelah), migrain(sakitkepala), penyakit kulit, insomia(sukar tidur), senggugut, darah tinggi, lemah jantung, kencing manis, batuk kering dan gout.
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat(tulang, gigi, otot, sendi, kulit dan tisu saraf.
  • Memulihkan tenaga batin dan awet muda.
♥ honey ♥

meja makan ku yg baru tak baru

baru tak baru la kan tapi ianya...
baru di rumahku..hehe..
sebenarnya meja makan ni pemberian anak buah enady yg telah pulang ke Indon pada hari sabtu lpas...
David Iskandar...telah 10 tahun jugakla berkhidmat di bawah jagaan enady...
telah habis kontrak pada tahun ini...
sedihla jugak sebab dulu kalau aku gaduh2 drama2 ngan enady, mesti aku carik dia nk tanya enady ade dtg keje tak...huhu...kiranya dia taula sejauh mana hubungan kami..gaduh baik gaduh baik..hehe...

mase belum lap, mmg nmpak buruk bersawang2...
bila dah lap..huhu..nampak cam baruuu...fuyooo...takyah dah beli meja makan..
sebelum ni mmg ade bercita2 nk beli baru...
tgl nk beli kabinet je lagi...ko tgk tu barang2 atas meja tu...takde tempat nk letak la...
oh ye, meja makan yg lama, aku bagi kat kakak ipar ku kat nilai tu...

♥ honey ♥

meja makan ku yg baru tak baru

baru tak baru la kan tapi ianya...
baru di rumahku..hehe..
sebenarnya meja makan ni pemberian anak buah enady yg telah pulang ke Indon pada hari sabtu lpas...
David Iskandar...telah 10 tahun jugakla berkhidmat di bawah jagaan enady...
telah habis kontrak pada tahun ini...
sedihla jugak sebab dulu kalau aku gaduh2 drama2 ngan enady, mesti aku carik dia nk tanya enady ade dtg keje tak...huhu...kiranya dia taula sejauh mana hubungan kami..gaduh baik gaduh baik..hehe...

mase belum lap, mmg nmpak buruk bersawang2...
bila dah lap..huhu..nampak cam baruuu...fuyooo...takyah dah beli meja makan..
sebelum ni mmg ade bercita2 nk beli baru...
tgl nk beli kabinet je lagi...ko tgk tu barang2 atas meja tu...takde tempat nk letak la...
oh ye, meja makan yg lama, aku bagi kat kakak ipar ku kat nilai tu...

♥ honey ♥

indahnya saat itu

malam tadi aku rase macam baby dah ade tdo kat sebelah aku...

sweeet sangattt....

bayangkanla...dalam kul 1 pagi tu..baby dok bergolek2 lagi dalam perut ni...

tendang sana sini...syukur sangat sebab tak rasa sakit pun...

aku ngan suami siap sembang2 lagi ngan baby...

lagi kite bercakap lagila baby kuat gerakan dia...

macam tindak balas la...sampai rasa nk berlinang dah air mata ni...

aku ingat dah contraction dah...

last2 dua2 laki bini ni tertdo sambil tangan kat atas perut aku..hehe...

tak sedar pukul bape..sedar2 jam dah 5.45 pagi...hehe..

tu pun sebab alarm bunyi..


♥ honey ♥

nUR Rania Darwisya

mase balik kampung last week sempat jugakla aku melawat sahabat baikku, hawa yg baru je dapar baby girl...eh, takla baru..tapi mase bulan januari ari tu la...8 hb kalau tak silap..
seb baik hawa tak balik Sg. Petani lagi...sebab mase aku balik tu dia tgh siap2 nk balik umah suaminye, Rizal kat SP nun...

Nur Rania Darwisya binti Mohd Rizal...
sedap kan nama baby girl ni...
hawa lahirkan baby ni tak cukup bulan..mase 8 bulan dah deliver dah...takde masalah ape2..hawa kate maybe stress kot sebab keje...org keje bank ni mmg tak banyak masa terluang...tambah2 pulak hawa selalu balik SP umah suaminya...kira nya long distance punye travel la...hawa keje kat KL, Rizal keje kat SP...lpas ni maybe Hawa akan berenti keje n carik keje lain kat SP nun..



bila tgk muka baby ni sebijik cam muka ayahnye...
hehee..jgn mrah aa we....nanti baby dah beso ikut muka ko plak..kihkih..

ok, serba sedikit wedding dorang pada bulan 5 tahun lpas...klik kat link yg aku dah taruk kat bawah tu k...


http://honeysour00.blogspot.com/2009/05/selamat-pengantin-baru-hawa-n-rizal.html

http://honeysour00.blogspot.com/2009/05/malam-nikahnye-hawa-rizal.html

♥ honey ♥

roh rajin menjelma =p

hikhik...dah lama makan nasik lemak buatan sendiri...
tu yg semangat nak buat tu...
bahan2 aku dah prepare dari semalam lagi..
kiranya bangun pagi2 terus masak je la...
tak complete sangat pun..sebab timun tadak...
aku tak makn timun sangat...

banyak jugak aku buat..siap boleh kasik jiran lagi..hihii...
motip utama, nak pulangkan pinggan dia dulu sebelum ku bercuti panjangg...

♥ honey ♥

36 weeks pregnant

BabyCenter® Malaysia - The most complete online resource for new and expectant parents
Hello Nurliyana!
36 weeks pregnant


At the end of this week, you're going to reach an important pregnancy milestone - your baby will be considered full-term. That means you could give birth any day now. As your baby gradually drops down in your pelvis in preparation for birth, your lungs and stomach will finally be able to stretch out a little so you'll breathe more easily. On the down side you may find you need to go to the loo more often as your baby squashes on your bladder.

• Find out more fascinating fetal development facts.
• Read more about being 36 weeks pregnant.


♥ honey ♥

double prosperity


belagak wooo malam tadi...ecehh..

tgh tgk tv, ade pulak iklan mcd ni....otomatik tercakap kat enady..

"pa, jom layan double prosperity nak...selalu kite makan yg satu tu je kan..kali ni double pulak nak?"

enady layankan aje mininye ni...

lpas siap2 pasang bende baru tu (hehe..tu later i citer k..)
terus je berdesup naik kete ke Mcd Drive thru kat bangi nun..
malas nk bersiap, aku pakai short je..kate drive tru kan...
sakai la sket..hehe..
beli2 terus balik umah...

makan dgn lahapnye....
at last....tak habisssss..sebabbb...

kepedasan teramat la uollsss...
kate double kan...
tula tamak lagi....

♥ honey ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...