rashes

oppss...montot dani! sori...sebab tunjuk gambar montot.

pagi sabtu, masa aku nak mandikan dani, tiba2 nampak ni kat montot dia. terkejut aku! rashes ni.. alahaiii..sian dani.. baru ku tahu rupanya 2 biji bintik last week adalah rashes. aku ingat just macam ruam biasa je. sekali bila tgk pagi sabtu ari tu, mak aihhh..menggila dah rashes nye.. seb baikla tak melarat2 lagi. babysitter dia pun, alahaiii..bukan nak bagitau. mustahil la dia tak nampak kan..

eh! tak boleh nak salahkan BS nya jugak. aku pun salah sebab tak check pampers dia. Sebelum ni, aku serah bulat2 kat BS dani. maknanya, pakai tukar pampers semuanya BS dia dah siapkan. aku just hantar dia kat umah BS pagi, tanpa aku tukar pampers nye dan petang, memang BS dani dah mandikan siap2 dani..begitulah seterusnya...tukar pampers bila aku just rasa tangan kat pampers dia, kalau dah macam lembik2 tu, aku tukarla. kalau rasa macam ringan je pampers dia, takdelah aku tukar..
tapi selama 7 bulan aku pakai lampin pakai buang Drypers, takde pulak alah ape2. ok je, cuma last week, aku try pakai lampin pakai buang brand pureen. pampers tu orang bagi hadiah mase dani baru lahir. saiz M. dah lama, so, aku pakai la baru2 ni..tapi disebabkan selalu bocor dani kuat kencing banyak..:) aku tak guna dah pampers tu..simpan je.. tak sangka pulak lpas tu timbul 2 bintik rashes. ingatkan ruam biasa, aku ignore ajelah.. hah sekali kau..tak tgk montot dani seminggu, pagi sabtu tu dah naik banyak rashes nye...

tak bawak g klinik pun. teringat mase dani sebulan dulu pun pnh kena rashes jugak. so, taruk ubat calamine je...seb baik ubat tu pun ade dalam simpanan lagi. bila taruk ubat tu every time lpas mandi atau lepas cuci poo poo dani, mesti aku sapu ubat tu. alhamdulillah, montot dani dah makin ok petang ahad.. rashes tu dah mengecut. tak merah2 dah..fuh. lege..

sian dani, maafkan mama ye sayang, lain kali mama check setiap inci tubuh dani ek..sorrryy...



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...