Penggeli Cicak


Ingat tak status yang aku tulis kat FB ari tu? 
Oppss, yang add fren ngan aku, leh la baca..hehe..:)



Ok, ni lah cicak yang dimaksudkan..
cicak mainan je pun..
Enady punya.
Aku dah terkena jugak dulu..
Ngan cicak memang aku geli
Even ngan cicak mainan ni..
Walau dah tau tu hanyalah cicak tipu, aku still geli..
Dan sifat geli itu dah turun ke anak aku si Dani..
Hahaha..
Aku plak yang syok menyakat dia..

Enady tengok, hanginn je dia..
Dia kata..
"Ma, anak kita laki ma...janganla bagi dia geli ngan cicak.."
"Ma bukan sakat dia la, ma tunjuk kat dia je..dia yang lari mencicit-cicit satu rumah..hahaha"

Jom layan video aku nyakat Dani..
Natijahnya, malam tu dia mengigau ok..
Jenuh aku pujuk dia asyik terbangun menangis sambil tangan buat tak nak tak nak..
Adeii..
Ok sayang, mama tak buat dah..:)

video



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Hadiah menang contest#2


Langsai dah pun voucher tu..Hehe..
Tq MJ..



Dan ini dari Kak Yat Ekhram kita..:)
Lama dah dapat pyjamas ni.. tapi tak berkesempatan nak buat entry..:)
Tq Kak Yat!
Bertambah koleksi pyjamas Dani..hehe..

Ada lagi.. tapi hadiah kat opis.. Lupa nak snap..:)

note : entry autopublish.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Contraction @ 33 weeks?

Ermm, tak taula nak kategori kan ape..

Aku sakit perut since lepas breakfast pagi tadi. Sakit perut yang bukan nak membuang.. Dia macam segugut.. Tapi lite-lite je.. Disebabkan sakit perut, aku berjalan jugaklah ke toilet untuk prepare membuang apa2 yang patut. Work station aku ngan toilet agak jauh jugak. Kalau nak dikira, bagi pompuan mengandung macam aku, tempoh berjalan untuk ke toilet, kira-kira dalam 3-4 minit jugak..Haha.. kalau tak pregnant, tak sampai seminit dah sampai.. So, dalam masa dok berjalan nak ke toilet tu, sakit perut tu hilang... Patah balik dok kat tempat, lalu buat kerja..:) Masa ni pukul 10 lebih. Pagi.

Perut macam biasa... mengeras je dari semalam lagi.. Baby pun dok waving je.. Kejap-kejap aku rasa punggung dia belah kanan, lepas tu belah kiri. Aku dapat tau yang tu punggung dia sebab nurse ajar.. Hehe.. Kepala baby memang dah kat bawah. Bila check jantung pun , asyik kat situ je tempatnya. So, nurse cakap, yang kat atas ni, mesti punggung dia. Bila rasa pakai tangan sendiri pun, aku dapat rasa shape dia..:) Hebat kan kuasa Allah SWT yang memberikan nikmat ini kepada ibu-ibu mengandung.:)

Pukul 2 petang, sakit perut lagi... Memulas-mulas.. Pun sama jugak, asal aku nak g toilet je, terus hilang sakit tu.. lalu aku pun berjalan-jalan ke partition orang lain..

Mmm, macam dah syak dah. contraction ke  ni? Baby gerak ok, aktif!

Pukul 3 petang ada meeting seksyen.

Pukul 5 petang, jadi lagi sakit perut tu...hati memang dah tak keruan. Tapi cuba think positive. False alarm je kot ni. Lom lagi terasa nak bersalin.. Baby pun belum matang lagi.. Baru 33 weeks. Takkan kot... Dalam masa yang sama, msg Enady. Bagitau yang aku start sakit perut 3-4 jam sekali. Terus dia balas, esok kita beli barang baby yang tak cukup lagi tu ye ma... Haha, kelam kabut dah mamat tu..=p

Serius, barang satu apa pun tak standby lagi dalam beg. Aku baru punggah baju2 abang baby masa newborn dulu. Satu bakul! Banyaknye...Esok nak basuh. Takyah dah beli banyak2 lagi.. Cuma tambah sikit2 la kaler pink atau kaler gigirl..:)

Pukul 7 malam, aku sakit perut lagi. Tapi kali ni, betul2 aku membuang...=p

Bila dah jadi mcm tu, terus aku fikir... Maybe betul Nor cakap, false alarm je tu.. Dalam masa yang sama, still berjaga-jaga jugak. Sebab ada je kes yang deliver tak cukup bulan kan..

Sampai sekarang dah tak rasa memulas lagi perut ni. Tapi still perut ni kejap keras kejap tak keras.. Tang bila dia mengeras tu yang aku rasa senak sikit nak bernafas.. Tegang je kulit perut ni..

Insyallah takde apa-apa kot..

Adik baby, nak keluar dari perut mama biarla cukupkan bulan dulu ye nak..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

MakYang dia






♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Tunggu papa jemput pulang


Merasa lah semalam pergi kerja dihantar dan diambil bila dah sarat-sarat gini... owh bestnya kalau hari-hari.. Tapi malangnya, satu hari saje sebab hari ni Enady sudah memulakan tugasnya macam biasa.. Kerja laaaa...:) Semalam cuti satu hari sebab bawak Dani pegi follow up ENT dia kat Hospital Putrajaya. Telinga dia bernanah lagi. Balik Pahang hari tu, elok je telinganya. Nanah dah kering.. takde leaking leaking dah. Tapi on Monday ari tu, jadi balik.. Nak pegi hospital Jengka, sana takde rekod dia.. Kat Hospital Putrajaya semua dah ada. Key in je no ic Dani, keluar segala mak nenek report dari mula-mula dia kena infection ni..Takdelah penat aku nak explain kan..:)

Now telinga dia still leaking. Dan aku harap 2-3 hari ni akan ok bila doctor continue Augmentin dan Softradex for 1 week.




Hari ni macam biasa. Drive berdua saja ke opis..:) Wahhh, sekejapnya dah hari Jumaat... Esok cuti.. ape nak buat ek..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Penangguhan Sepenuhnya SBPA dan Stop Payment.

Thursday, January 26, 2012 12:30


Assalamualaikum dan salam sejahtera

YBhg. Dato' / Tuan / Puan

Per : Penangguhan Sepenuhnya SBPA dan Stop Payment.

Terlebih dahulu mohon maaf atas sebarang kesulitan dan kekeliruan yang timbul akibat tidak ketentuan / kepastian tindakan terhadap keputusan penangguhan pelaksanaan SBPA ini.

Saya telah dimaklumkan oleh Pengarah BPOPP bahawa YBhg. Datuk ANM telah diarah oleh YBhg. Tan Sri KSP bahawa pelaksanaan SBPA ditangguhkan serta merta sehingga dimaklumkan nanti. 

Bayaran perbezaan yang dijadualkan sebelum ini pada 31 Januari 2012 hendaklah dibatalkan dan adalah menjadi tanggungjawab YBhg. Dato'/Tuan/Puan Pengarah JANM Negeri dan Cawangan termasuk Ketua Akauntan di SAD agar memberi arahan kepada bank-bank untuk membuat stop payment atau mengarahkan bank-bank agar tidak membuat sebarang proses terhadap cek yang telah dihantar untuk bayaran perbezaan ini dengan serta merta.
( Cek dan juga EFT)

Sehingga kini, lain-lain perubahan LPC hendaklah menggunapakai skim SSM.

Sekian, untuk makluman dan tindakan segera YBhg. Dato'/Tuan/Puan.

Terima kasih.

Wassalam.

Note : Sempat tgk payslip yang katanya nak bayar balancenya tu on 31 January 2012.. Pastu bila petang sket tgk dah takde dah dlm AG punya laman web. Sebulan lagi nk gaji ni...huhu.. lambatnya masa berlalu..

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Teluk Senangin + Lumut

*Entry ni patutnya keluar pada Hari Isnin yang lepas.. Tapi ntah kenapa dia jadi draft... so, abaikan persoalan yg last sekali tu ek..

****************


Kisah percutian sekitar Disember lepas.. haha, percutian lah sangat kan..

Time ni hujung tahun lepas. Masa balik Perak nak amik Dani.. Cuti lama kan.. So, berjalan berjalan berjalan, sampailah kami kat sini. Plan awal memang nak ke Teluk Batik. Tapi plan ke lautttt sebab banyak sangat plannya.. Haha, kejap nk g tengok ayah aku main helikopter kat Batu Gajah nun, pastu dah siap-siap, hujan pulak. Ayah pun cakap ayah dah nak balik sebab sana pun hujan.. Semua dah siap, Enady ngan Dani dah masuk kereta dah. Last-last capai je apa yang boleh, jom ke pantai aku cadangkan. Tak de bawak makanan ape pun.. Waktu tu dah pukul 4 petang. Redah ajelaaa..


Nak pegi Teluk Batik, konfem ramai orang. Plus aku pun selalu pegi situ. Then decide pegi Teluk Senangin je. Aku pernah sampai kat situ tapi time lepas SPM dulu. Tu pun sekali je..:) Carik dalam Papago lah jalan nak ke sinun.. Agak jauh jugak dari Teluk Batik. Rugi masa dah..


Sampai-sampai orang ramai jugak. Tapi tak secrowded kat Teluk Batik. Boleh lagi parking. Dan yang bestnya, parking leh sampai tepi pantai. Kalau kat Teluk Batik, jauhhhhh ko kene jalan sebelum sampai kat pantai ye.. Penat! Ada tapi lagi ni, setelah dianalisa, aku rasa kat Teluk Batik jugak yang best sebab bersih sikit. Teluk Senangin kotor la kawasan tepi pantai tu. Banyak gile lalat.. Tak sanggup aku duduk lama2..


Dani lawak... mula-mula aku hangkut dia kat tepi pantai, punyalah penakut air.. Asal ombak tu datang je, menangis-nangis suh aku dukung. Sekali bila dah keluarkan pelampung dia pastu papa dia pun ada temankan mandi sekali, langsung tak mau naik-naik dah.. Bercinta jugakla nak ajak dia naik..


Suasana petang... Tak damai sebab ada lalat dok berterbangan..=p


Aku lepak-lepak je ngan Ibu n Kakyang. Enady, Dani n Ika dok mandi laut..


Dani sekarang sudah semakin sukar untuk dipelowk pelowk.. Dia rimas!..





Taktau nak buh caption ape dah.. Hehe..Lepas lepak kat Teluk Senangin tu, lepak-lepak pulak kat Lumut..



Ibu n Kak Yang

keluarga kecil kami.

Sekian...:)

Selamat bercuti.. Korang masih lagi bercuti kan..:?

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Selamat Tahun Baru Cina + Balik Jengka

Selamat bercuti yer uolls..
Jaga diri baik2..:)

Aku akan pulang bercuti di kampung mertua.
Mana lagi kalau bukan di Jengka 17, Pahang.
Balik Subuh Ahad kot..
Esok husband masih lagi bekerja..
Jom, sape balik Jengka, kita jumpa..:)

Buat yang meraikannya,
Selamat Tahun Baru Cina!


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Review 32 weeks check up

Review semalam punya 32 minggu check up.

Urine : Normal
Berat : Naik banyakkkkkkk sampai 2.5 kg
Hb : Naik sikiit je..Dari 10.0 ke 10.2mg. Still pen kaler merah bila tulis dlm buku. Dan kerana itu, aku dah kena makan ubat iron tu 4 biji sehari ye.. aduhaii..

Jantung baby : Normal
Kaki : Tak bengkak lagi
Kedudukan baby : Kepala dah kat bawah..

Jumpa lagi next check up 34 weeks on 2 February 2012.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Going to 32 weeks check up


Already 32 weeks..
Huh, berdebar nak menanti lagi 8 weeks or less..
Kalau ikut history, on 38 weeks aku dah deliver abang baby..
Jap lagi nak pegi check up.
Pukul 10 pagi kat Presint 11.
Harap-harap Hb aku naik kali ni.

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Whoopee Baby Diapers: Free Diapers Sample



Kindly provide the information below
for sample request by sending them
to whoopee@peoplengrit.com
Name :
IC No :
Address :
HP No :
... Baby Name :
Baby's IC No :
current diaper brand :
Request Sample size :
(you are allowed to mix)

Please allow 4-5 weeks of delivery



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Wordless Wednesday : Habit baru





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

First capture


Masa hantar Dani kat taska..:)
Aku nak amik gambar dia, dia pun sibuk jugak nk amik gambar..


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Diam itu Lebih Baik

LEBIH BAIK DIAM
Banyak Kelebihannya berdiam diri. Orang yang pendiam itu lebih baik daripada orang yang suka berbicara yang tidak keruan. Baik perangai dan pendiam , kedua-duanya adalah sifat yang baik dan tidak susah mengerjakannya, asalkan hati menyuruh empunya diri berbuat demikian.
Nabi SAW bersabda : “Mahukah kamu aku khabarkan kepadamu, dengan semudah-mudah ibadat dan sesenang-senang atas tubuh,ialah diam dan baik perangai.”
(Riwayat Ibnu Abiddunya dari Shafwan bin Salim).
Jika tidak dapat berkata-kata yang baik lebih baik mendiamkan diri. Berkata baik itu hendaklah kepada semua orang .Ketika Nabi SAW disarankan agar mengutuk orang-orang musyrik,baginda menjawab : “Aku tidak diutuskan untuk (melemparkan) kutukan,tetapi sesungguhnya aku diutuskan sebagai (pembawa) rahmat.”
(Riwayat Bukhari dan Muslim)
Demikian juga kepada orang bawahan sama ada kerana usia atau pangkat. Anas r.a , pembantu rumah tangga Nabi SAW berkata: “Aku membantu rumah tangga Nabi SAW selama sepuluh tahun dan belum pernah baginda mengeluh “ Ah!” terhadapku dan belum pernah beliau menegur ,kenapa kamu lakukan ini atau kenapa tidak kau lakukan ini? ” 
(Riwayat Ahmad)
Ingatlah kepada sabda Nabi SAW : “Seorang Mukmin bukanlah pengumpat ,yang suka mengutuk, yang keji dan yang ucapannya kotor”
(Riwayat Bukhari)
“Barangsiapa yg banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yg banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. dan barangsiapa yg banyak dosanya, nescaya neraka lebih utama baginya”.
(Riwayat Abu Naim)
Jelaslah bahawa, ada hikmah yang tersembunyi di sebalik ‘diam’, usah gusar di label ‘budak yang pendiam’.
Kalau orang menghina kita, bukan kita terhina, 
yang sebenarnya orang itu menghina dirinya sendiri.
Diam orang mukmin itu ibadah,
Ibadah tanpa perbuatan,
Ibadah rasa,
Ibadah ini tidak meletihkan,
Kadang-kadang ibadah ini lebih baik daripada ibadah sunat,
Yang hatinya didalam kelalaian,
Macamana orang mukmin itu diamnya menjadi ibadah?
Kadang-kadang memikirkan dosanya,
Kadang-kadang memikirkan apa kebaikan yang nak dibuat,
Kadang-kadang memikirkan nak menolong kawan,
Kadang-kadang dia terasa kebesaran Tuhan,
Atau dia meniatkan, dia diam itu,
Tidak mahu bercakap yang bukan-bukan,
Kadang-kadang dia diam itu,
kalau dia bercakap,
Takut dia melakukan kesalahan,
Seperti dia mengumpat atau,
Kalau dia bercakap, takut-takut menyakiti hati orang,
Atau dia diam itu, menghormati percakapan orang,
Mungkin orang itu bercakap baik dapat pengajaran,
Atau dia hendak mengenal orang yang bercakap itu,
Baik atau jahat,
Dia biarkan saja orang itu bercakap,
Dan mendengar sahaja,
Kerana nak mengenal orang itu,
Kadang-kadang dia diam itu memikirkan dosa-dosa yang lalu,
Ataupun kecuaian dan kelalaian,
Yang telah dibuat, supaya dia bertaubat,
Ataupun mengingatkan ilmu pengetahuan,
Ataupun pengetahuan yang dilupakan datang semula ingatan,
Itulah yang dikatakan oleh pepatah Melayu,

“Diam-diam ubi berisi”
atau
“Diam-diam tong kosong”
atau
“diam-diam tong berisi sampah penuh kotoran ?”
HIKMAH BERDIAM DIRI
Manusia berbicara setiap masa. Bicara yang baik akan membawa keselamatan dan kebaikan kepada manusia. Jika bicara tidak mengikut adabnya, manusia akan merana di dunia dan di akhirat. Di dunia akan dibenci oleh manusia lain manakala di akhirat bicara yang menyakiti hati orang lain akan menyebabkan kita tersiksa kekal abadi di dalam neraka Allah SWT.
Bagi mereka yang beriman, lidah yang dikurniakan oleh Allah itu tidak digunakan untuk berbicara sesuka hati dan sia-sia. Sebaliknya digunakan untuk mengeluarkan mutiara-mutiara yang berhikmah.Oleh karena itu, DIAM adalah benteng bagi lidah manusia daripada mengucapkan perkataan yang sia-sia.
Banyak diam tidak semestinya bodoh, banyak bicara tidak semestinya cerdik, 
karena kecerdikan itu buah fikiran, orang cerdik yang pendiam lebih baik dari orang bodoh yang banyak bicara.
HIKMAH DIAM
1. Sebagai ibadah tanpa bersusah payah.
2. Perhiasan tanpa berhias.
3. Kehebatan tanpa kerajaan.
4. Benteng tanpa pagar.
5. Kekayaan tanpa meminta maaf kepada orang.
6. Istirahat bagi kedua malaikat pencatat amal.
7. Menutupi segala aib.
Rasullulah bersabda mengenai kelebihan diam yang bermaksud:

“Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau diam”.
 (Riwayat Bukhari & Muslim)
“Barangsiapa diam maka ia terlepas dari bahaya”. (Riwayat At-Tarmizi)
Menasihati orang yang bersalah , tidak salah. 
Yang salah 
memikirkan kesalahan orang.



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Surat untuk nenda.


Update untuk Nenek Dani >>>
Assalamualaikum Nenek dan Aki,

Dani dah sihat hari ni. Dani dah pegi school. Badan Dani dah tak panas dah. Telinga Dani je berair lagi tapi Dani rasa dah kurang sikit kot sebab mama pun dah tak lap-lap lagi telinga Dani ngan napkin. Kadang-kadang Dani korek-korek sendiri je telinga lepas tu keluar kerak-kerak nanah yang dah kering. Dani tak selesa lah nenek, tu pasal Dani korek sendiri. Mama korek sakit. Kuat betul mama lap. Jangan bagitau mama ek, Dani ngadu ngan nenek ni.

Aki...

Tiap-tiap hari Dani rasa seronok nak pegi school. Sampaikan hari Sabtu Ahad pun Dani nak pegi school. Tapi mama cakap, Sabtu Ahad cuti. Mama suruh rehat-rehat je kat rumah, main2 ngan mama. Main ngan mama tak best. Mama selalu marah bila Dani punggah-punggah barang. Kadang-kadang Dani kesian jugak kat mama, sian mama. Perut mama dah la besar. Terbongkok-bongkok mama kutip semua barang mainan Dani. Ada adik dalam tu. Bila ntah dia nak keluar. Dani tak sabar nak main ngan adik..Mama, cepatlah keluarkan adik tu..

Nenek..

Pagi tadi Dani bangun pagi tak menangis pun. Semangat nak pegi school. Sebelum ni pun Dani seronok nak pegi sekolah, tapi part nak mandi pagi tuuu.. sejukla nenek.. Tapi mama suruh mandi jugak. Mama cakap, mama nak Dani wangi-wangi dan pakai baju cantik-cantik bila pegi school. Kat school Dani takyah mandi dah.. petang je Dani mandi..

Hari ni mama belikan nasi goreng untuk Dani. Tak sedaplah nenek. Sedap lagi mama ngan nenek yang masak. Tapi Dani makan je sebab nak jaga hati mama. Sian mama dah belikan untuk Dani. Terkedek-kedek bawak adik dalam perut tu pergi turun cafe beli nasi. Kalau Dani lambat jalan, mama terus dukung Dani. Dani bukan apa, suka tengok pemandangan kat ofis mama. Cantikkk.. Lepas tu nampak air pancut pulak kat depan tu.. Dani sukaaa..Tu yang Dani lambat jalan tu.. Mama cakap, Dani terhegeh-hegeh..sampai hati mama..=p 

Oklah nenek dan aki, nanti ada masa Dani tulis lagi ek.. babai nenek dan aki. Dani sayang nenek dan aki, maksu, makyang, pak ngah, pakcik anep..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Udoh lelap!


Dani tengah tengok tv. Aku ngadap lappy. Aku intai dia, kusyuk betul tengok tv. Lepas tu aku amik kamera nk snap gambar dia, boleh pulak dia perasan kamera tu..


Pastu sengih. Tau yang aku nak snap gambar dia..=p


Lepas amik gambar tu, terus aku upload dalam lappy.. Dalam 5 minit macam tu, aku toleh belakang.. Hahaha.. udah tido anak teman ni... Dani Dani...:)

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Demam Panas.



Salam hujung minggu!

Hujung minggu yang bagi aku sangat susah hati mengenangkan hal anak. Tiba-tiba dia demam panas pukul 2 pagi tadi. Nak bagi ubat memang bercinta lah! Aku jerlum je Dani ngan air.. nak mandikan kesain pulak pukul 2-3 pagi tu kan.. Sambil aku jerlum, dia merengek-rengek. Bagi susu, terus tido balik. Tapi tak lena. Kejap-kejap terbangun. Terfikir lak aku, ntah bagaimana nanti anak dah sorang sebelah kiri sorang sebelah kanan kalau jadi serupa macam ni. Haishh, Mintaklah dijauhkan..

Papa dia keje malam tadi. So, pagi-pagi tadi dia balik. Terus decide nak pegi hospital sebab telinga dia dah start bernanah dua-dua belah. Otitis namanya. Doctor pernah explain, telinga hidung dan mulut saling berkait. Kalau ada hingus kat hidung then tak keluar, ada kemungkinan bila demam yang over panas, jangkitan tu akan keluar ikut telinga sebab kat hidung dia dah blocked.

Pernah je jadi sebelum ni. Last kena time Hari Raya Puasa bulan 9 tahun lepas. Merasa la pagi2 raya kedua dah beraya kat emergency Hospital Teluk Intan. Lepas tu, Dani demam biasa-biasa walaupun berlanjutan lebih 5 hari, takde pulak telinga nya bernanah. Kali ni maybe panas dalam. Sebab aku rasa kat badan dan leher dia takde la panas sangat. Tapi bila catat suhu, tu diaaa., nk dekat 39 darjah dah..

Berbalik pada cerita kat emergency tadi. Wow! heaven gila bila pergi Emergency Hospital Putrajaya, nak tunggu giliran tak sampai pun setengah jam! Kalau tak, 2-3 jam adalah wajib yo! 4 jam pun pernah. Orang ramai. Aku pergi emergency sebab aku nak mintak kat doctor ubat antibiotik Augmentin namanya. Ubat tu je yang boleh hilangkan nanah tu dengan cepat. Ubat terkawal kalau hari minggu, kat hospital je yang ada ye. 

Kat emergency, suhu Dani dah turun ke 37 darjah. Lega! Alhamdulillah..

Singgah jap makan kat Teja Presint 9. Tengok Dani pun dah cergas balik. Kalau tak melepek je nak berdukung. Aku memang surrender dah nak dukung dia lama-lama. Sekejap-kejap boleh la. Tapi papa dia pun tak larat jugak dukung dia lama-lama.. Haha, berat terbaru Dani 13.8kg. Mau tak sakit tangan..:)

Ok dah. So far, demam dia dah kebah. Telinga still leeking.. Dia tengah dok main-main kat hall..

Jom layan video dia.:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Lunch with blogger


Bertempat di Umai Cafe, Putrajaya.
Kat area monumen tu..
Makan kat situ sedapnya bolehla tahan..
Tapi tolonglah service tu kasik cepat sikit..
Terliur aku tadi nk makan nasi goreng Umai..
Tapi disebabkan ramai sangat orang yang order ala carte,
Maka we alls decide order western saje...
Tu pun setengah jam jugak menunggu..

Tempat dah strategik..
View dah lawa..
Tambah la stove untuk masak ngan tukang masak uii..
Bisnes masyuk ni..:)

Thanks Jue n N..
Sudi ajak aku lunch.
Plan last minute, kalau tak boleh ajak ramai lagi kan..:)
Next time k!

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Semua nak sendiri-sendiri dah sekarang




♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Teman papa cuci kereta



No story.. just photos..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

[Petua / Tips ] - Merawat Buasir...


Jangan buang kulit manggis. Basuh kulit manggis dan jemur hingga kering. Rebuskan dengan 5 cawan air sehingga menjadi 1 cawan. Minum air rebusan tersebut setelah suam. Amalkan selalu. 


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Baby Nadhim adalah adik Naufal..:)





http://honeysour00.blogspot.com/2011/10/naufal-junior.html

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Wedding Yana & Shah

Phewww, sebulan aku perap cerita ni... busy dan terlupa dah save dalam draft..:)
So, layan ekk..:)

menu~~sedappp..:)

Ni wedding Yana. Geng sekepala waktu zaman sama2 study kat itm dulu. Sangat seronok tengok dia kawen..Finally! Aku tau jugak kisah2 cintan2 dia dulu2.. Now, dia bahagia.. Tengok muka pun dah tau.. Congrates Yana..:)

kami di table 15..:)

Masa akad nikah ari tu, dia ada jemput jugak. Kat umah dia, Sungai Buloh nun. Tapi aku tak dapat nak pegi sebab kesihatan tak mengizinkan.. Resepsi yang ni kat Tropicana Golf & Country Resort. Resepsi khas untuk kengkawan..kelasss ko Yana! :) Kebetulan Enady free, so aku ajak dia.. Siap aku cakap aku mengidam nak tengok Yana kawen..haha.. boleh? Enady turutkan aje..:) Thanks sayang..

Pengantin tengah bersantap

Boleh tangkap gambar dari jauh jelah.. Maklumlah.. ni bukan kenduri kawen yang biasa2 tu.. yang boleh ko ke depan bersesak2 dngn orang yng nk tangkap gambar.. Penuh protokol..:) so, aku hormat la majlis orang. maka tangkap dari jauh saje..:)

Portion aku.. dua kali aku tambah..=p


Mat Stim aka Aizisyam. Geng sekepala masa belajar jugak dulu..:) Dah beranak satu dah dia..:)


Merah and Mak aji aka Wahida..:) Nama glemer dia kat itm dulu adalah mak aji..:)


Su and her steady. Nak menamatkan zaman bujang jugak ni tak lama lagi..:)


Pengantin lama..=p


Dynas ngan Awal Ashaari pun ada..:)


Classmates AD117 batch 2002-2005, UiTM Seri Iskandar, Perak.


Satu batch jugak. tapi lain2 department.. Fesyen, seramik, fine art.. budak2 AD semua ni..:)


Jumpa blogger famous ni.. sape tak kenal kan?..:)


Ceera n Keisha..


Kena interview ngan pengacara Wanita Hari Ini tu.. Sape ntah, aku tak ingat nama..:)


Group foto..:) Kembang semangkuk muka aku..:(


Bergambar dengan pengantin..:)


The pelamin..:)


Tahniah Yana n Shah again..:)

End!


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...