Dah jahit tapi jahit semula

Sambung dari cerita bersalin semalam..

Bab jahit menjahit pulak..

pukul 4.19 pagi bersalin, lpas tu dalam kul 4.35 pagi nurse start jahit luka.. Aku dgr nurse2 tu sembang, luka aku ni tak banyak. but still koyaklah.. koyak sendiri tanpa perlu digunting macam masa bersalinkan Dani dulu. Dani dulu kena gunti sebab anak pertama kan.. Yang kali ni koyak sendiri sebab maybe bekas luka dulu yang termeretas sendiri.

Kul 5 pagi dah siap jahit. Aku tau jam sekian sekian berapa sebab jam betul2 kat depan mata aku..:)

Dah siap jahit tu, nurse suh g toilet. cuci-cuci apa yang patut.. Then nurse check balik jahitan.. Kali ni nurse yang paling otai kot yang check. Then dia cakap ada satu lubang tak terjahit.. Kena bukak balik n jahit semula.. Uwaa, aku dah seram dengo nye kome weyy. Dah elok2 jahit tetiba nak bukak balik kan.. Takpelah, aku redha je. Nasib baik nurse otai tu cakap, takpe, saya bius semula..

Baru aku teringat, masa nurse mula-mula yang jahit tu, agaknya dia kelam kabut sebab adik baby menangis kuat sangat nak susu.. Yang nurse tukang dukung adik baby plak, asyik tanya, dah ke belum Sya? Maybe nama nurse tu Sya kot..

Nurse otai tu jahit semula sekejap je.. Dia kata dia cuma bukak lapisan jahitan yang kat lubang tu je.. Patutlah sekejap je.. Dia kata, lebih baik jahit sekarang sebab masih ada darah lagi kat situ.. means daging kat situ masih lembut la.. daripada nanti dah baik luka tu, tiba2 kena jahit balik kan.. tu yang sakit...

Dalam 5.30 pagi setel jahit.. Bagi adik baby susu jap.. Then kul 6.45 pagi naik wad...

♥ mama Muhammad Dani Emir ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...