Review Check up Zara 6 bulan



Hurmmm, agak mengecewakan result check up kali ni. Sama ngan Yun Nasir. Berat Zara naik 100gram sahaja. Huhu..~~

Tak tau nak cite apa dah.

Sedih...



=p

Taklah, gurau je. Sekarang ni sedaya upaya merajinkan diri mencuba macam-macam resepi untuk diberi kat Zara. Tapi semuanya berakhir ngan aku yang kecewa jugak. Hahaha, Zara takmo makan. Masuk dalam mulut pastu diluahnya balik..

Ada tips tak?

Aku try bagi telur separuh masak baru dia nak makan sikit2. Takkan ler aku nak bagi telur je hari2 kan.. Atas saranan nurse jugak aku bagi dia rasa telur separuh masak tu. Terkejut jugak nurse cakap dah boleh bagi anak makan, bubur, telur.. Sampai kat telur, aku terkejut. Telur? Bukan ke telur masa umur dia setahun ke?

Nurse cakap, taklah. Leh try bagi sekarang. Pastu observe la kot2 allergic ke kan.. So far, takde plak naik merah2 ke apa.. Ok je Zara makan.. Boleh bagi lagi nanti. Bagi berat naik sket.

Ok, next appointment bulan 12 nanti. 9 bulan.


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥
Post a Comment

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...