[ Testimoni #10 ] Nak pregnant? Nak Kurus? Pakej terbaik..





Retail Price :

Gla Complex 90 biji : RM91.25
Alfafa Small 330 biji : RM53.75
Alfafa Large 700 biji : RM97.50
Lecithin 180 biji : RM52.50
ESP 1 tin 850gram : RM150.00

Untuk harga istimewa, pm admin ya..:)

GLA Complex :

- membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
- membantu meningkatkan kesuburan
- melegakan PMS (sindrom pra haid)
- membantu dalam menangani menapous
- menguatkan kuku dan rambut
- menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
- menghilangkan jeragat
- membantu menangani ekzema
- melegakan simptom akibat artritis reumatiod
- mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
- menguatkan imuniti tubuh
- memperlahankan proses penuaan
- mengurangkan blood-cot yang menyebabkan serangan jantung
- mengawal kencing manis dan darah tinggi
- mengawal kolestrol
- untuk fungsi saraf

Alfafa Complex :



- Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian

Melegakan sakit sendi dan belakang.

- Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
- Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
- Merawat arthitis
- Bagus untuk elergi dan ekzema
- Merawat athma
- Mencuci usus bagi membuang toksik
- Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
- Meneutralkan asid dalam badan
- Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
- Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
- Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Meningkatkan stamina seorang suami
- Melegakan sembelit
- Membuang angin dalam badan
- Milk booster

LECITHIN :



- Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
- Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
- Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
- Membantu kawal paras triglycerides
- Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di   


  pembuluhan-pembuluhan darah.
- Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
 



PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

[ Testimoni #9 ] Ostematrix untuk kesihatan tulang




PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Cik Zara #1

Aku sedihhhh sangatt.. External Hard Disk aku takleh nak connect sebab port nak sambung USB dia tu dah patah. Berjuta gambar  dalam tu. Kebetulan IT Officer datang tempat aku, terus aku mintak opinion dia. Dia kata external hard disk ok, just casing dia tu je yang kena tukar. Aku pun serah External tu kat dia untuk repair. Suh pasang casing baru terus. Belum dapat sampai la ni.. *tengah repair* *kot*

Gambar banyakkk.. Makanya bermulalah Cik Zara #1, konfem ada yang ke #2 #3 dan seterusnya..

Ni semua gambar Zara kat Taska... Aku tengok gambar ni aku pulak yang terharu, Besar dah kamu nakk..






♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Bapak kau!

Semalam.

Sembang-sembang ngan adik aku, kakyang.

Sembang pasal last two weeks dia keluar ngan adik aku lagi sorang, Anep. Anep bawak dia g tengok wayang kat GSC Times Square.

Yang kakyang ni xpernah masuk gsc tu, kagum gila la siap cakap, "bapak kau aahh giler besar panggung tu" kekaguman.

Sebelum tu, zara ngan dani tengah tgk tv.

Tiba-tiba,

Dani : "bapak tau!" (Bapak kau)

Aku ngan kakyang terdiam..

Pastu,

Kahkahkahkahkahkahkahkah.. sakit perut gelak weyy.. diam-diam mata tgk tv, telinga dengar mama ngan makyang bersembang.. hahaha, so notti tau abang..

Eh, korang paham tak apa aku citer ni? Hikhik.. paham-pahamkan ajelah yer..

Moral of the story, tak boleh nk cakap yang bukan2 dah depan anak2. Dorang ni cepat pick up woo.. macam span. Cepat beno diserapnya...

Love > Mama Dani dan Zara..

Happy One Year Old, puteriku..

17 Mac 2012 - 17 Mac 2013

Sekejap sangat rasanya kali ni. Dah setahun dah my baby.. Rasa macam baru je dok kelek2 kaki tangan dia yang kecik tu..

Alhamdulillah melahirkan Zara dipermudahkan olehNya.. Syukur sangat-sangat.. Pengalaman bersalin Zara klik link kat bawah ni ye..:)



Dan yang paling seronok sekali, setahun juga aku still breastfeeding her.. Dah dapat degree dah orang kata.. Haha.. Another 1 year to go untuk complete kan penyusuan sepenuhnya. Doakan aku yer kawan-kawan!








Milestone Zara di usia setahun ni :

- paling aku teruja, dia dah pandai jalan. Officiall la 1 week b4 dia setahun ni dia jalan-jalan dah keliling rumah ni.. kat kampung hari tu yang dia start berjalan lama.. Pastu, abang dia lalu sebelah, mcm angin kuat, terus terduduk jatuh. haha, siap muka2 tak tahan tu..

- Tau dah beza makanan ngan benda takleh makan. Kalau dia nampak makanan, mulut dia mesti terchupchap chupchap.. hikhik

- Menyusu macam-macam gaya dah..

- Cepat tul dia mengikut atau erti kata lain, cepat belajar sesuatu. Apa abang dia buat, dia pun try buat. Aduhaii, abang kena jadi contoh yang baik yer abang..

- Rancangan tv favourite dia : Mumuhug, Geng Bas Sekolah (lagu dia je), Upin Ipin (ni semua budak suka kan..:)

Apa lagi ek.. Tak sempat nak catch up balik2 yg lama2 sebab dah lama sangat aku tak update milestone zara kat sini.

Ok Zara, mama, papa, abang semua sayang Zara.. Jangan nakal-nakal yer. Muahhh..



#note :  tq to aunty Cyrus Amiera, sebab bagi dress yang gojes ni. Umur Zara setahun baru leh pakai Na, hikhik.. Tq very much tau.

#Dani pun lom lagi aku update entry 3 tahun dia. alahaii anak, sorry yer.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

PC rosak, maka...





Salam tengahari.

Hari yang tak best bagi aku hari ni. Pagi-pagi pc tak boleh on. Technition kata motherbord rosak. So, corruptlah segala mak nenek kerja2 aku dalam tu. Huwaaaa...dah tension satu hal. Terpaksa la pinjam pc orang lain. Kang termenung kat tempat kang, kate tak buat keje kang, Inisiatif lain, Zizi, pinjam jap pc ko. dah setel keje, baru leh tengok blog ni jap.

Tension kedua hal, Zara taknak tido pagi tadi masa tinggalkan dia kat taska. Haiyoo anak. Salah aku jugak, elok-elok dia dah tido, aku pegi korek hidung dia, dah terbangun dan termenangis. Salah sendiri nak oi..

Tension ketiga hal, laki ai nih. Hurmm, kes kecik leh jadi besar. Biar dulu. kang aku layan, aku gak yang sedih.. bende kecik je papa oi..boleh setelkan. Takpe, jgn risau geng. Gaduh2 manja je ni.. =p

Tension keempat hal, takde dah. Sib baik hari jumaat. Rehat lama. Nak g mane yer nak release kan bende2 negatif2 ni?

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Jem.

UB's Gath Bil.1/2013 @ Pullman, Putrajaya

Eceh, tajuk gaya mesyuarat orang gomen pulak.. hehe..

Barulah ada kesempatan nak buat entry ni. Mengumpul gambar sebenarnya. Dah terkumpul pun, liat sangat nak transfer gambar to lappy, makanya terperuk sajelah..

Lets begin the story....:)

Ideanya secara tiba2, tu pon sebab Mek Kontan, Si Na tu nak datang katanyer. Makanya berdiskas-diskas lah kami. Bab-bab makan ni, memang kami laju.. Hahaha, tambah si Hany tu.. AJK makan volunteer katanya, patutlah mak mertua ko suka ko dok dapur Hany..:)

Setelah berdiskas, maka set lah venuenya kat pantai buatan Pullman nun di Putrajaya.. Dah dekat kan, join aje ler. Si Dani plak kat kampung, senang sikit mama nak bergosip, abang ui.. Mama jaga Zara je sambil kunyah kunyah dan kunyah.. haha..

Sedih betul gambar makanan xde. Aku list menu jelah ek.

Dira - roti jalan
Hany - bihun goreng
Aku - sandwich telur n sardin
Mar qaseh - nugget
Fad - air teh bunga
Jue - Air mineral

Kami berenam je, tu pun dah meriah sangat. Anak2 lagi syok.. Leka main pasir pantai yang halus mulus tu.. Mak-mak, makan makan makan, gosip gosip gosip..( xdelah ngumpat, sembang2 hal semasa), bapak2 jaga anak2 yg mandi.. Haha, sian..

Dah jom layan gambar..

Nextttt, korang, nak buat gath kat mane?


 Emeer n Alif, si Aliff tu penuh gaya.. hiks

 gambar dah tunggang terbalik. Cikzara bukan main suka lagi dia main air..




 Faqihah...

 Feeling Diva ke cikzara?

 Mama bagi can lah kat Zara main pasir..















♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Khasiat Alfafa Complex





PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Kalsium penting sangat tau..







Pengalaman sendiri lah kan..

Waktu lahirkan Dani, sebatang gigi geraham kiri aku kena cabut...
Lahirkan Zara pun sama, hilang lagi sebatang gigi geraham kanan plak..
Mujur aku still boleh mengunyah lagi..

Next preggy (insyallah), harus aku jaga pengambilan kalsium dari awal mengandung lagi..huhu..




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Sukanya dia..

Bukan main lagi dani dok kampung..

Sukanya dia main aeroplane ngan aki yer..

Hehe..

Mama rindu abang lah..

Celebrate bufday en.suami


Cerita basi uolls, aku baru transfer gambar dari kamera.
Citer ni berlaku pada 4 january yg lalu. Hah! dah 2 bulan berlalu.. hahaha, belasah..janji hado..

Plan awal :

Enady balik keje kul 7 malam.
Selalunya bila dia balik, bukak solex grill, bukak kunci grill, last sekali bukak kunci pintu.
Aku ingat sempat lah kan tutup lampu, nyalakan lilin then lari2 bila Enady bukak pintu, aku nak nyanyilah lagu pebedaytuyu..
Sekali planku hancus sebab lupa nak standby lighter. Kahkah, padan muka.
Sempat tutup lampu je.
Yang budak2 ni terpinga2.
Apehal lah mama ni..
Nasib baiklah tak menangis sebab terkejut tgk aku kelam kabut berlari2.

Enady dah masuk rumah, terkejut dia apahal plak gelap ni?

Arghhh, aku tak sempat nak nyalakan lilin, belasah je nyanyi lagi pebedaytuyu tanpa lilin..
Hahahaha, terkejut dia..
Menjadik jugaklah kiranya suprise aku ni kan walaupun tak de lilin.. hehe..

Anyway papa, happy belated bufday.

Ecehhh, siap cakap nanti bufday aku pun ada suprise jugak. haha, ckp je lebih, mcm tahun2 lepas mane ade pun. Bawak g makan tempat special tu tak dikira suprise tau papa.. hiks.

Apa2 jelah, janji kita bahagia. Cukup sudah..:)





Lupa nak amik gambo kami berempat.. Alarr..



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Testimoni #8 : ESP memang bestlah !!!

TESTIMONI ESP UNTUK IBU MENYUSU





ESP bukan sahaja untuk banyakkan susu, malahan untuk :
- kekal awet muda
- kulit cantik
- kuruskan badan
- turunkan kolestrol
- beri rasa kenyang yang lama




PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...