Anak xnak makan? Susah nak makan?




Apa kata ibu-ibu di luar sana cuba Mealshake from Shaklee ni?

Insyallah kita cuba ikhtiar buat yang terbaik untuk anak-anak kan..

Alhamdulillah setakat ni tiada lagi negatif feedback from my customer pasal mealshake ni.. Ada yang cepat nampak kesannya, ada yang lambat kesannya. Bergantung kepada badan anak2 masing2 right...

Tengok anak kembali berselera nak makan, sapelah yang tak gembira kan..:)



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Vitamin C is back!!

Lebih murah!

Lebih sedap nyum nyum!!

Seisi keluarga boleh makan, jimat dan sangat berbaloi bukan...:)

Untuk pesanan,
Ana 018-2244135

Ready stock!

Ada budak kuat mengamuk

Perangai lama si adik, Zara datang balik dah.. Aku rasa lama dah aku tak dengar budak tecik ni nangis lama pastu merampus-rampus. Tau merampus tu apa? Mengamuk la lebih kurang..

Hai la anak. Kadang hilang kesabaran aku ni. Hilang sabar aku paling teruk pun aku pun jerit sekali je. Haha! Kalau malas nak layan pun, aku masuk bilik selak baju, sua nenen terus senyap. Nak bergayut je setiap masa. Lotih mak!

Padahal sebelum tu dah bagi gayut lamaaaaaa sangat. Bila dia dah kenyang, dia bangun sambung main. Main-main pusing-pusing ngan abang dia, singgah jap nenen. Tak sampai 3 saat kot, sambung main balik. Pastu stop nenen lagi. Ko ingat mak ko ni ape Zara? Palm oil station? Boleh main singgah jalan singgah jalan plak.. #geram dalam tangisan.. T_T

Paling aku tak boleh tahan, bila aku ke dapor setelkan keje2 dapur. Masa tu lah dia dok menangis melalak sambil tarik-tarik baju aku. Tarik seluar. Kadang sampai terlondeh pun ada.

Harap-harap perangai dia ni takdelah berpanjangan. Memang stress rasa! Bila stress, telan B Complex la!..:)

Nah ada video kat Keek ni untuk tatapan korang. Tengoklah tu budak mengamuk!






♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

[tips] 4 Cara Diet Ketika Di Pejabat



Hari ini, kebanyakan anda yang bekerja terpaksa meluangkan masa yang lama di depan komputer. Maklumlah, banyak kerja yang perlu disiapkan. Hal ini menyebabkan anda kurang bergerak. Kekadang, nak bangun kejap pun rasa cam malas. Betul, tak?


Imej - positivetosuccess.com


Tapi dalam masa yang sama, anda tetap mahukan tubuh yang menarik lagi menawan. Cuma kekangan bekerja di depan pc agak membataskan impian anda tu. Huhhh... mesti kecewa giler.

Oke. Dahlah tu. Usahlah bersedih. Sebab anda masih mampu untuk mengatasi kekangan tersebut. Cuba kuatkan semangat dengan mengikutI cara diet di pejabat berikut;



1. Minum banyak air


Nak senang, letakkan botol air putih berhampiran meja anda. Pastikan anda minum air putih yang mencukupi setiap hari.



2. Jaga waktu makan


Atur waktu makan anda secara konsisten. Jika biasa makan tengah hari jam 1 petang, cuba biasakan diri agar dapat makan pada waktu yang sama setiap hari. Ataupun dalam lingkungan 30 minit sebelum hingga 30 selepas jam 1 petang.

Pastikan juga memilih menu yang berkhasiat serta rendah kalori tau.

Sementara itu, elakkan tabiat suka makan atau mengunyah depan komputer. Saya tahu perkara ini sukar untuk kebanyakan orang. Tapi anda mesti UBAH jika mahu "maintain" langsing.



Untuk itu, mulai saat ini kosongkan meja anda daripada sebarang jenis makanan. Pastikan mata anda tidak terpandang sebarang jenis snek, buah-buahan dan sebagainya semasa tengah bekerja.


3. Bergerak sekali-sekala


Usah jadikan kerja yang bertimbun sebagai alasan untuk anda tidak bergerak. Mata anda pun tahu letih tau.


Jadi, sekali sekala anda perlu bangun dari kerusi dan lakukan sedikit pergerakan. Cuba fikirkan apa yang boleh anda lakukan sebagai selingan.

Lebih-lebih lagi masa rehat. Berhentilah sebentar daripada membuat kerja. Bawalah berehat sebentar. Luangkanlah masa bergerak sama ada untuk makan, solat, ambil angin di luar serta apa saja yang sempat atau sesuai dengan keadaan semasa.


4. Cari kawan yang ada matlamat serupa


Biasanya kalau buat seorang diri, anda takkan bertahan lama. Semangat lekas pudar. Lebih-lebih lagi jika ramai yang memperlekehkan usaha murni anda tu.

Jadi, langkah terbaik ialah cari seorang kawan yang ada matlamat serupa dengan anda. Iaitu ingin berdiet secara sihat dan selamat.

Berikan dorongan dan saling menguatkan semangat antara satu sama lain. Bila rakan anda kurang bermotivasi, berikan semangat dan tingkatkan keyakinan beliau. Begitu jugalah sebaliknya.



Sekian dulu buat kali ini. Harap anda mampu melaksanakan beberapa tip diet di atas. Mulakannya hari ini juga tau! :D



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Al-Fatihah buat adik Aqil Hamzah

Sedih.. T_T

Semoga Erina dan keluarga tabah!

Al- Fatihah buat adik Aqil.


# baru terbaca.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Nak buang lemak-lemak degil yang dah bertahun dalam badan? Lecithin jawapannya!




Selain dari fungsinya yang memecah dan melarutkan lemak, banyak lagi khasiat lain bila makan lecithin ni.

Untuk student, sangat disarankan sebab lecithin memperkukuhkan daya ingatan.

Untuk yang berkolestrol tinggi.

Yang sukar tidur.

Nak rambut sihat dan cantik.

Nak kulit gebuuu..:)

Untuk yang senggugut pun boleh..



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Welcome to the world, Nur Arissa Raihanah!

Tanggal 29 April 2013, adik ipar aku bersalin. Wifenya si Ijai. Lahirla seorang puteri seberat 2.86kg pada pukul 12.36 tengahari. Alhamdulillah lahir secara normal di Hospital Kuala Lumpur.

Best, hadiah anniversarry ni. 28 April genap setahun dorang kawen. 28 April 2012 gak tarikh BERSIH 2.0. =p

Maaflah Fyqa n Ijai, tak dapat nak tengok kat hospital. Mane nak diletakkan bebudak dua orang ni. Hospital sekarang bebudak takleh masuk. huhu.. Kebetulan 1 May cuti kan, lalu berdesuplah kite ke Setiawangsa sana. Ijai cakap kul 10 pagi dah boleh kuar hospital. Sampai umah mak mertua Ijai kul 12 tengahari. PUKUL 6 PETANG baru dorang balik. HUwaaa, berjanggut tunggu. Tapi takpelah, nasib baik tunggu kat rumah. Siap makan, solat tido bagai la.. hehe..





Baby Arissa..Ijai yang berkenankan nama ni..:)
 
 Dani nak adik lagi ke? No no no lagi yer.. Mama belom ready.



 Anak buah ketiga bagi kakyang. Kakyang pon lambatttt lagi nak dapat anak. Habiskan belajo dulu yep!

 Mama n Zara!


 Ngan ayah Arissa..:)

 Bestnya bau baby!

 Alamak macam buruk lak aku edit rambut palsu si Fyqa ni. Sorry Fyqa..:)

To Ijai and Fyqa,
Selamat bergelar Ibu dan Bapa..
Semoga tabah menghadapinya..hehe..
Selamat berjaga malam..

noted : anak buah pertama bagi aku. Dapat title Maklong dah. Hehehe.. Belah Pahang sana, title Makngah.

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Testimoni #12 : Nutriferon




Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Shaklee Pilihan Terbaik Untuk Ibu Menyusu


Dunia penyusuan ibu dan Shaklee memang sinonim kan? Begitu gahnya nama Shaklee dalam dunia susu ibu. Sekarang ni rata-rata ramai dah yang ada kesedaran yang susu ibu tu penting untuk tumbesaran bayi mereka. Termasuk gak aku. Anak pertama ada peluang. Tapi ilmu ku sikit sangat. Sampai Dani 7 bulan je aku sempat bagi dia susu ibu. Ni entry last aku citer pasal breastfeed Dani.

http://honeysour00.blogspot.com/2010/08/syok-tgk-baby-tido-kan.html

Lepas tu terus susu aku merudum sebab Dani konfius nipple. Mase tu down teruk. Langsung aku takde fikir inisiatif lain untuk upkan lagi pengeluaran susuku. Breast pump Spectra 3 tu baru beli tak sampai sebulan, tersadai begitu sahaja.

But.. dapat tau je aku pregnantkan Zara, memang tekad habis-habisan aku nak sangat breastfeed Zara. Alhamdulillah, doaku diperkenankan. Syukur alhamdulillah..

Sampai sekarang Zara dah setahun sebulan 20 hari masih lagi aku dapat susukan dia. Terima kasih Ya Allah!

Supplemen?

Of kos ade.

Masa pantang lagi on set Shaklee. Best giler dapat kumpul stok banyakkkk sangat. Enady balik je aku suh dia bawak balik stok susu ibu. Fridge penuh. Hampir-hampir nak beli deep freezer. Memandangkan demand Zara tinggi masa tu, memang cepat habis. dan tak sempat penuh dah kena top up. So takyah la beli deep freezer.

Sekarang aku tak mengepam dah. Sebab direct feeding. Bersyukur jugak taska Zara kat bawah opis aku je. Pagi direct feed dia dulu baru naik keje. Waktu lunch pun sama. Pada masa yang sama, Zara xnak minum pakai botol..

Supplemen Shaklee yang aku amalkan ialah
- Vitalea
- B Complex
- Vit C Chew
- Alfafa
- Oste
- ESP

Tapi yang paling aku suka ialah ESP!!

ESP memang terbaiklah untuk banyakkan susu. Selain ibu-ibu kena amalkan tips-tips tambah susu ibu..



Ok kawan-kawan, untuk pertanyaan lebih lanjut, boleh contact aku kat sini k..



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

COD Shaklee di sekitar Jengka, Pahang


 Jom kita mengundi, jom kita mengundi.. jom kita mengundi..
Huhu, nyanyi ikut rentak lagu yang selalu kat tv3 tu ek..

Ok, sempena nak mengundi ni, Shaklee Distributor anda akan berada di Jengka, Pahang selama 3 hari.
Sabtu Ahad Isnin
Makanya sesiapa orang Jengka yang nak COD produk2 Shaklee,
boleh contact saya di no. 018-2244135 (Ana)
















VITAMIN E 



ZINC











 Barang semua ready stock yer.
:)
 Xde budget? Mahal sangat?
Jangan risau, saya ada pakej terbaik untuk anda..

________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


Testimonial Vivix : Luka cepat sembuh selepas pembedahan. Doktor pun terkejut


Salam sejahtera kepada semua member2 shaklee yang pintar.

Saya nak share tentang kehebatan VIVIX dan ZINC tablet. Suami saya ada buat surgery to remove his carbuncle pada 3 April ( very big boils or bahasa Malaysia bisul yang besar yang memang perlu surgery sebab mata bisul tu tak keluar so kena di belah)
. 4 inci panjang dan 1 1/2 inci dalam. 


gambar saya tak dapat attach sebab dia tak izin kan. Suami saya ambik VVIX dah 4 bulan lebih, Shaklee Vits dah bertahun2, so cerita nya macam ne... lepas segury, 2 hari darah dah kering, 5 hari dah nampak healing sign...so medical officer yang cucikan dia tu macam terkejut yang dia cepat healing sedangkan surgery to cut nya besar dan dalam. lepas 24 jam dia keluar dari sugery tu saya kasi dia 2 zinc satu hari, pagi sebelum breakfast dan satu tab malam sebelum tidur. dia tak ambik langsung pain killer...tough dia ne...lepas 10 hari ambik zinc 2 tablet 2 tab per day, saya suruh dia ambik satu je macam biasa. kalau ada member2 shaklee yang pintar punya customer lepas surgery yang kena belah2 macam suami saya boleh lah amalkan macam mana saya buat utk suami saya.


ramai customer kata VIVIX mahal tapi kehebatannya boleh bayar balik apa yang kita belanja beli VIVIX tu - 
Haslina Hussin





Kredit to : Ainul Fadzilah

for info & order


Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

 
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...