Apa?? Mealshake dah Habis????



Penangan Promo Mealshake di bulan Jun 2013 ni satu Malaysia habis...

Habis dah kat HQ tau! Kat Branch pun sama...

Tapi jangan risau, kat saya ada a few mealshake lagi ni..:)

First come first serve..

Bekalan untuk bulan puasa nanti, anak jadi makin selera makan, anak sihat, tiada lagi asma, eczema, demam, batuk selsema..

Ibu menyusu yang minum ni pun susu jadi pekat dan meriah...

Sementara stok masih ada..contact saya k..









Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ] 
Hp |  018-2244135 
anacomey_84@yahoo.com 
FB Page : Dani Dania Store 


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Bertiga je


Entry ni dah lama terperap.
Takpe, kite publishkan aje ye..

Dah selalu sebenarnya aku bertiga je keluar tanpa papa dorang..
Tapi aku akan pastikan yang aku nak pegi mana dan mana.
Kalau setakat jalan2 pastu window shopping, jangan mimpilah.
BUdak2 ni bukan boleh lama2..cranky kang, mama jadi hulk!

Kuar waktu ni nak pegi maxis sebenarnya.
Haha, sampai kat Alamanda, Kakyang dah menanti.
Makanya, Kakyang jagakan dorang, sementara aku g deal ngan Maxis tu nak beli broadband.
Dah setel bab broadband, makan jap kat McD,
pastu pulang..
Pulang jugak bertiga.
KakYang merayap ngan kengkawan dia.

Ok tu je. bai.

Cool



Zara genap setahun 3 bulan 17 Jun hari tu... Perkembangan dia setakat ni ok-ok saja. Dia lagi advance dari abang dia dari segala hal.. 

Suka sangat menyakat abang.. Usik abang. Abang tu dahla pantang diusik, Bila usik sikit habis bergema rumah menjerit menangis. Adik cool je gelak2 tengok abang kena sakat. Bak ada satu lagu tu, Wa Lek Wa Pis.. Hahaha.. 

Tak boleh tgk abang dia senang lenang goyang kaki. Ade je kang dia dok cuit2 kang.

Pandai sebut perkataan dah kalau kita suh dia sebut. Paling senang dan laju dia cakap adalah "papa". Ok mama sentap.

Bila dah dapat kaki, jalan pun tak goyang dah, berlari pun dah laju, mulalah sesi nak berdukunggg saje. Mana2 pegi nak berdukung.

Rambut dah panjang.. Yeay. tak nak potong dah. Biar panjangggg sampai ke kaki. hahaa..

Suka makan. Pantang sua apa2 je mesti telan kecuali yangn manis2. Manis2 dia tak suka. Kalau bagi jugak, dia akan jeluih balik..

Kalau malam-malam, memang sentiasa melekat ngan aku. Kalau aku bangun nak kencing, ikut jugaklah dia masuk toilet. Isyhh! Kalau bangun kul 3 pagi nak buat susu abang, ikuttt jugaklah dia ke dapur sambil menangis2. Mujur jiran dah paham kot kul 2-3 pagi anak menangis, nak apa. :)

Dah nampak karakter masing2, Dani memang ikut sejibik perangai aku, haha perangai suka merampuih, kihkih, tapi Zara coooooll jek. Ikut perangai papa dia. Kena pukul ngan abang pun selagi dia boleh tahan, dia tahan n redha. Kalau kena pukul pastu menangis tu, memang tak tahan lah tu sakit. Haha..

Celebrate Hari Bapa + Restoran Chop n Steak

Walaupun aku melalui hari minggu yang sangat packed without husband, tapi malam tadi sempat jugak celebrate Hari Bapa. Sebenarnya hari-hari Bapa kan.. macam hari Ibu hari tu jugakla.. Tapi apa salahnya one day kita specialkan sket kan..

 Jenuh jugak nak fikir, kat mana lah nak makan ni. Sebab petang tu aku dah makan nasik hasil berkat masa kenduri Aqiqah anak Ijai kat KL Ahad tu. Enady pun makan jugak. Lauk ayam masak merah dengan kari kambing.. Sedap woo, rugi tak makan. hehe..

So, decide Mcd je. sebab nak makan ringan-ringan. Setel urusan kat Kedai Darussalam n pegi umah Ann hantar barang, tetiba aku tukar fikiran. Nak makan steak lah!. Jue terer bab2 steak nih. Wasap2 jue tanya tempat bagai, sampai akhirnya ke sini.. Senang je rupanya.. Huhuhu, aku bukan orang Serdang. Tak pernah explore pun Serdang tu.


Crowd ramai jugak. Dalam hati, mesti lambat sampai order ni.. Tapi tak pun, order tak sampai 5 minit. siap dah..

Hahaha, dari nak makan ringan-ringan tapi bila tengok menu, tu dia aihhh.. nak tu nak ni.. Jue kata Sirlion Steak dia sedap. Aku nak order tu tapi habis dah..Aku order Black Pepper Steak je.. Oklah di tekak ku ni. Tapi silap, g order beef, liat sketlah nak kunyahnye..hehe..

Enady order Chicken Chop je. Untuk Dani n Zara, aku order Chicken Wing. Harga dia not bad lah. Takla mahal bebeno..


Habis licin!


Dekorasi restoran cantik gak.. macam ala-ala koboy.. Dani syok naik motor ni. Hehe..


Macam Jue cakap, tempat dia sangat senang nak pegi. Korang bolehla g terjah yer.. Jalan nak menghala ke Serdang, Landmark, Petronas, Esso, Shell, Perodua Serdang Jaya. Tapi aku tak paham kenapa sebelah restoran tu tulis kawasan perindustrian Seri Kembangan. No idea!

Ok korang, selamat mencuba..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Gaji Shaklee




Syukur alhamdulillah, pay day Shaklee semalam dah keluar. Alhamdulillah juga sebab dapat bayar duit taska. Taska tukar pengurusan. Yuran taska naik. Pendaftaran taska semula. Bayaran lain2 like buku latihan, flash card, n lain2 untuk pembelajaran. Semua sekali RM300 untuk dua orang. Monthly RM480.

Mana nak cekau wey tengah2 bulan RM300.

Tapi alhamdulillah. Shaklee melegakan aku. Dah boleh bayar dah kat Penyelia.

Bulan ni no shopping. Hehe. Tapi takpe, at least serabut hutang taska tak yah pikir dah kan. Kena keje kuat sket untuk dapat gaji bulan depan. Sebab bulan depan gaji Shaklee 2 minggu sebelum raya. Boleh buat belanja raya..Yeay!

Bisnes Shaklee ni mudah je sebenarnya..:

~yuran keahlian hanya RM65 + RM10 (postage)

~bonus setiap bulan even kalau hanya beli vitamin untuk makan sendiri.. 

~ tak memerlukan maksimum order.. 

~tak perlu nak simpan stok banyak2.. 

~order vitamin dengan Shaklee hanya melalui call/emel.. kalau ada masa lebih, boleh la beli direct dekat Shaklee..

~kalau nak gie kelas, depan komputer pun boleh, waktu malam2 pun boleh.. maklumlah, kelas untuk business ni 90% melalui online! 

~kalau nak virtual class pun, boleh angkut suami & anak2 sekali.. santai jer kelasnya.. 

~kalau agak2 tak ada masa nak ke pejabat pos, Shaklee sendiri yang tolong poskan vitamin dekat pelanggan..

Copy from adieyza.blogspot.com

Sapa yang dah pernah makan vitamin Shaklee ni, lebih baik jadi ahli terus, sihat dapat duit dapat, kan berganda2 baiknya tu..:)



Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store
♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Dani 3 tahun 3 bulan

Besar dah anak mama ni. Dah boleh harap jaga adik. Pantang adik dia buat benda bukan2, bergemalah suara dia "adikkk!!!!!".

Hahahaha..mama dah ada assistant. Bagus abang..:)

Di usia dia 3 tahun ni banyak gak progress dia. Sampai aku pun teruja tgk milestone dia.

Dah pandai cakap proper sket. Tapi pelat tetap ada.

Abc dah terer nyanyi smpai huruf z. Pelat tetap pelat..:)

Dah kenal warna. Green white brown merah yellow pink oren hitam..

Tau baca doa makan.pelat jugak.

Mama dia belom rajin lagi nak potty train dia. Huhu.. busy sket sabtu ahad lately..

Pandai jaga adik. Tapi kalau adik usik brg dia, habislah...

Yg lain, biasa2 je. Tgk dlm buku rekod kesihatan dia bulan 9 nanti dani ada check up. Timbang n bagi ubat cacing kot. Follow jelah.. at least tau gak tinggi berat dia bape kan..:)

Ok dah tu je. Nanti update lagi pasal dani..:)

Mama papa love u abang.. semoga jadi anak yang baik...

Ashraf Muslim pun makan Shaklee..:)







Ashraf Muslim consume Vitalea dan B Complex untuk badan sentiasa cergas walaupun tidur lewat sehingga 2-3 pagi. "Orang muda elok makan ni" - Ashraf Muslim..




Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.





Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 










Saya adalah pengedar sah Shaklee [ ID 894161]. Saya membuat penghantaran ke seluruh MalaysiaKonsultasi percuma akan diberikan untuk semua pelanggan saya.
 
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp |  018-2244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Kursus Emel

Huhu, cukup dah kot kursus 7 hari setahun untuk penjawat awam ni. Ke x cukup lagi.. tak ingat dah.. kena check fail. Tapi konfem 5 hari dah dapat. Since last week aku kursus 4 hari.

Xyah pening2 dah mana nak carik kursus lagi lepas ni. Nak pegi kursus luar xdpt sebab anak menyusu lagi. Best je tgk staff lain dpt pegi kursus kat Langkawi, Pangkor... tahun depan lah kot klu nak pego kursus luar..:)

Promosi huggies = beli 3 free 1 pool

Tak tau promotion ni start bila tapi masa aku pegi beli tu terdengar la promoter2 tu ckp seminggu kita kat sini sampai ahad. Means sampai hari ni je.

So korang yang berdekatan, pegilah terjah. Semua saiz rm29.90 sahaja. Kecuali newborn n s, rm24.90.

Aku hari tu kebetulan nak pegi alamanda. Nak g bayar keta kat Amislamic Bank. Setel hal kereta baru g terjah situ. Aku bukan regular customer for Huggies, budak2 ni pakai Drypers, tapi dah murah kan, belasah ajelah. Very lucky bila Zara n Dani xde alah ngan Huggies ni..:)

Oh ye, Lokasinya kat depan Aeon Big atau dulu namanya Carrefour. Alamanda. Cepat2 terjah korang. Beli 3 pack free 1 swimming pool kecik xkecik, besar xbesar la.. aku tgh pikir kat mana nak pasang benda alah ni. Haha. Rumah 12 tingkat katenye!

Down + Cash on Delivery

Aduhai, petang-petang gini dah buat spoilkan mood jelah..

Takpe takpe, bangkit n positif!!


Iklan :

Sape nak COD produk Shaklee, meh contact aku meh, Ana 018-2244135.

Produk yang ready stock :
- ESP
- Omega Guard
- Alfafa (Small)
- Vitamin C
- Vitalea
- B complex
- Mealshake
- Lecithin
- Zinc
- GLA Complex

Hoho... banyakkan produk yang aku dah boleh buat stock. Ni memang ada, call or sms, gerenti sampai terus umah korang..:)

Tapi area Putrajaya, Bangi, Seri Kembangan, Dengkil, Shah Alam je lah..:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Second day

Best kursus kali ni..

Simple n easy..

Cepat faham..

Die hard fan of cat!

  Anak dara ni suka gile dengan kucing!
Jumpa kucing sure menjerit2 sakan.
Tak kira kucing tu dalam tv ke, depan mata ke, or else...
Geram betul dengan kucing.

Ari tu belikan kucing mainan tu.
Satu hari je elok, pastu jahanam.. huhu..
Nak beli lagi xde lah nak oii..

Kursus powerpoint 2010 advance

Sampai hari Rabu ni.

Babai..

Opss, order Shaklee mcm biasa k.. sape nak order omega, esp, alfafa, mealshake, vitamin c, vitalea, b complex, cod area putrajaya, bangi, cyberjaya..

Ana
018-2243135

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...