Kulit tapak kaki kasar? Sini ada jawapannya..


  
Hari ni nak citer pasal satu2nya cream yang Shaklee jual.. Hot item jugak cream ni. Exspecially untuk perempuan lah... Lelaki pon boleh je pakai..

Herbal Blend Multipurpose Cream ni sangat bagus dipakai oleh orang yang ada masalah kulit kasar, eczema, ruam-ruam dan lain-lain. Kena gigit nyamuk pon boleh pakai cream ni. Semua peringkat umur boleh pakai yer. Kecuali kat baby tu, pakaikan light2 je.. Zara kalau ada rashes kat kawasan sekitar pampers dia, aku pakaikan ni je.. insyallah 1-2 hari dah hilang.. Dani aku pakaikan kat kaki dia.. Dulu masa dok kat kampung, nyamuk banyak gigit, pastu tinggal kesan parut yang dia dok menggaru tu..Aku pulak, pakai kat tumit kaki, buku lali, siku.. sebab situ kawasan yang kerap kering. Bayangkan kulit kat buku lali aku tu, aku leh kopek2..aku tgh on lagi pakai cream ni kat buku lali tu.. nanti dah ade gambar aku share sini eyh..

Kalau nak saja2 pakai kat tangan pon boleh.. lepas sapu tu, perghh lembut tangan jadinya.. tak caya cuba try..:)

Nak massage pun boleh guna cream ni..rasa dia dingin je.. tapi tak panas pun.. tu pasal baby pun boleh pakai..:)

Untuk pertanyaan dan pesanan, sila contact aku kat sini..:

________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

Vitamin Shaklee untuk perokok tegar






Berita baik untuk perokok di luar sana..

Pengalaman sendiri disebabkan tak tahan dek bau rokok yang dihisap oleh suami sendiri.. maka aku carik solution untuk perlahan2 nak kurangkan dia hisap rokok.. walaupun tak berhenti mendadak, dapat kurangkan dan kesihatan dia baik pon dah ok bagi aku.. aku tau, susah giler kot nak berhenti hisap rokok kan...

Basicly, sila detox dulu dengan Dtx Complex sebab hati perokok tegar ni kalau discan, ianya akan berwarna lebih gelap berbanding dengan orang yang tidak merokok.. Dalam masa yang sama amik Vitamin C sebab perokok akan banyak kehilangan vitamin C dalam tubuh sepanjang aktiviti merokok. Nikotin mempengaruhi metabolisme tubuh yang menyebabkan tubuh kita tak mampu menyimpan vitamin C dengan baik. Seeloknya hancurkan dalam air dan minum setiap kali lepas merokok. Bila nikotin dalam darah sudah disingkirkan sedikit demi sedikit maka akan kuranglah kebergantungan badan si perokok terhadap nikotin itu. Seterusnya in sha Allah keinginan terhadap nikotin akan berkurangan..

 Antara suplemen yang dicadangkan :

 1) Vivix = mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
2) Nutriferon = merangsang sistem imun
3) Vitamin C = Antioksidan. Merokok mengurangkan vitamin C secara mendadak
4) B Complex = perlu dalam sistem selular enzim perokok yang rosak
5) Caratomax = pemulihan membran mukosa. Perlindungan paru-paru.
6) Alfafa complex = Detoksifikasi yang melindungi peparu, hati, otak dan tisu
7) DTX Complex = fungsinya sama ngan Alfafa.. 

Jadi, wahai perokok2 tegar, jagalah kesihatan anda..

Pssttt, yg isteri tu, bolehla suh husband korang makan vitamin ni.. enady pun dh amalkan makan vit c, b complex dan alfafa..


________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Majlis Iftar Ukhwah Blogger 2013 Bersama Adik2 Tahfiz

Alhamdulillah, permulaan perkenalan di alam maya tidak terbatas di alam maya sahaja. Tetapi sehingga ke tahap ini. Kami boleh buat majlis Iftar ni dengan dimastermindkan oleh Puan Dina! Thanks Dina. Aku bukanlah AJK. Aku hanya membantu apa yang patut. Kebetulan pulak, memang xde apa2 aktiviti weekend lepas, jadi ke sini lah kami tiga beranak. Husband xde. Dia ada tanggungjawab dengan kerja..:)

Majlis ni diadakan di Raudah Al-Quran, Batu 11, Hulu Langat. Aku konvoi ngan Fad. Dua-dua tak tau jalan sebenarnya tapi bak kata Fad, redah saja. Allah permudahkan urusan kami. Takde sesat pon. Sekali jalan dah terus sampai. Aku memang follow dekat-dekatlah kete Fad sebab taknak tertinggal jauh. Anak-anak pun xtido dalam kereta. Excited beno deme.

Di perkarangan Maahad Tahfiz

Sebaik sahaja sampai.. Aku, Fad, Mak Fad dan Ainul..

Sampai awal seperti yang dijanjikan. Lepak jap dalam kereta sementara tunggu Dina dan Ainul sampai. Dah sampai, terus punggah barang-barang sumbangan kawan-kawan dan lain-lain (You Know Who U Are) -tiru Fad! Keh keh..Efisyen sungguh adik-adik Tahfiz tu, cepat je angkat barang-barang.. tak sempat nak snap gambar.. :)

Rafique and Arreessa..

Isma pau goreng! Hikhik..

Masa baca tahlil..



Ahli jemaah menteri

Layan bebudak ni jap..


Belum tunjuk taring lagi Dani & Zara..



Masa ni tengah baca Yassiin dan tahlil. Tak dapat nak join duduk kat depan sebab Zara dah amukan mengantuk


With mak Shaklee saya! #sempatlagi


Hati terdetik hiba bila tengok adaik2 tahfiz ni.. Kecik-kecik lagi dah boleh hafal Al-Quran.. Aku khilaf

Kami lagi! Tahun depan insyallah panjang umur lagi ramai k..


Alhamdulillah, dapat solat Maghrib, Isya berjemaah, solat terawih.. Anak-anak? Dani bila dah jumpa kawan lupa dah mama dia. Syok berlari2 jumpa kengkawan. Tapi ade terlepas jugak dia berlari2 bila orang tengah solat. Berlari takpe, jangan dia usik orang solat.. Zara? Syukur ada adik2 tahfiz yang perempuan yang tak boleh solat tu tolong jagakan. Mujur juga, Zara ni nak ngan orang.. Boleh solat terawih dengan aman.. Alhamdulillah..:)





Insyallah ada rezeki jumpa lagi tahun depan..:)

Terima kasih kepada yang telah memberi sumbangan..Sangat tak sangka, persahabatan kami telah sejauh ini. Ustazah kat Tahfiz tu pun terkejut tau bila kitorang bgtau yang kitorang adalah rakan blogger. Haha, dia ingat kawan2 opis or sekolah ke, jiran2 ke.. hikhik..

Kami Blogger, ustazah! :D


Link dari blogger lain kat sini >>>>  http://wonder-wife.blogspot.com/2013/07/majlis-iftar-ukhwah-blogger-2013.html


PIC kredit tu : faizsaad.com dan dina..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Terkunci dalam kereta

Masa hari yang orang dok cerita2 pasal kanak-kanak mati lemas tu kan, aku tak berapa nak ambil peduli sebab busy uruskan hal semasa. X tengok berita langsung. Dapat tau pon daripada wasap member..

Aku pernah jugak melalui kejadian yang lebih kurang sama. Bezanya cuma, kereta aku waktu tu beraircond dan mmg aku yang cuai.

Klik sini untuk kisah itu.. http://honeysour00.blogspot.com/2011/09/sangat-mencemaskan.html

Dani dalam kete setengah jam terkurung pon aku dah cuak habes. Inikan pulak 5 jam yang tanpa sedar apa-apa. Ramai yang kondem Ibu adik Nawal Iris tu. Tapi tolonglah, mane ada Ibu yang nak anaknya jadi macam tu, termasuk aku.Jangan lagi ditambah-tambah kesedihannya. Aku tak dapat nak gambarkan macam mana Ibu itu nak hidup lepas ni..

Sedih..

Sejak kejadian tu, memang aku sentiasa berwaspada dan beringat. Nak keluar kereta even nak g isi minyak pon aku cabut kunci. Tak mau pisang berbuah 3 kali.. Kenapa  kali ketiga? Sebab Dani dah pernah terkunci dua kali sebelum ni..

Beringat2lah kita k!



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Berbuka 10 Ramadhan

Salam ramadhan yang ke sebelas hari ni...:)

Tu menu berbuka malam td.. as enady request..

Hari ni lom tau lagi nak berbuka apa. Dgr2 nak ajak berbuka kat luar katanya..:)

Magic Touch Training By Kak Cery, Jutawan Shaklee


Ni cerita bulan Jun hari tu.. Alhamdulillah, aku antara anak mama Ainul yang terpilih untuk menghadiri kelas Kak Cery kat Seri Kembangan. Sapa Kak Cery ni? Huhuhu, Jutawan Shaklee ni. Tengok income dia bulan-bulan nanges! Aku nak jugak jadi macam dia! Doakan aku kawan2! Dapat hadir training from Kak Cery pon Ya Allah, bangganya rasa. Nak amik aura diaa...

Training ni diberi nama, Magic Touch. Memang magic lah! Bulan Jun aku berjaya naik satu tangga dalam dunia Shaklee.. Alhamdulillah, syukur syukur yang teramat syukur. Terima kasih Ya Allah. Kak Cery, Mommy Hadha, Mama Ainul tunjukkan jalan je. Pokok pangkalnya diri sendiri. Yakin boleh Ana!



Babah Faiz : Husband kepada Mak Shaklee saya, Ainul tgh bagi tips marketing Shaklee..:)



Gambar from blog Noli.. Kami yang terpilih pada hari itu..:)


Kelas Shaklee yang sentiasa boleh hangkut anak-anak, suami. Tapi Enady tak ikut masa tu.. Aku lah yang handle anak-anak..


Kak Cery. Really inspired me! Insyallah suatu hari nanti aku juga boleh jadi sepertinya. Ameen!


Dengan geng-geng RMC! dari kiri : Jiha + baby Auni, Mama Ainul + Areessa, Kak Cery, Aku + Zara, Noli dan alahaii, tak ingat plak nama yang hujung tu..


We again!..:)


Jiha tengah bagi talk pasal info Shaklee..gud job Jiha!


Lastly, ngan Jutawan Shaklee yang sangat down to earth! Thanks banyak2 kak Cery di atas ilmu yang diajar.. Nanti kita jumpa lagi..:)

Nak join Shaklee macam saya?
Meh kita sembang2 meh..
Ana  018-2244135

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Teman mama




Alololo, cian anak mama ni..
Manjee angattt nak tido atas lengan mama..
Sorry tak dapat nak teman sayang tido,
mama ade keje kena siapkan tadi.. 
Jap lagi mama teman k..

Mama, nak tido..

Kelakar lah abang Dani ni...

Pagi tadi kejut dia bangun mandi nak pegi school, tau dia jawab apa?

"Tak nak... nak tido. Nak tido mama"

"Mandi dulu nanti sambung tido kat sekolah ek"

Sambil hangguk kepala dia cakap, "nak tido kat sekolah"

Tergelak aku sambil mandikan dia... 

Dah sampai sekolah, xde maknanya dia tido. Syok lah jumpa kengkawan..Mainnn lalalala.. :)

Hekhekhekhek..




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Mahu tambah pendapatan sampingan?

Saya sebahagian dari keluarga Jutawan ini...:)

hanya bermodalkan RM75 + Rajin + Usaha + Doa + Tawakal = anda akan dapat 3, 4, 5, 6 angka.. Jangan toleh belakang lagi, fikirkan masa depan anda, keluarga dan orang-orang tersayang..:)

PM sekarang kalau berminat..:)




________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Gaji side income 4 angka





Alhamdulillah syukur Ya Allah....

Buat pertama kalinya, aku merasa bonus 4 angka dari Shaklee. Ganjaran dari usaha penat lelah jatuh bangun selama 11 bulan aku berkecimpung dalam dunia bisnes Shaklee.. Memang banyak melegakan aku. 2 bulan terakhir tu baru aku tersedar matlamat aku, tujuan aku buat bisnes ni. Alhamdulillah, Allah mendengar doa hambaNya.. Terima kasih Ya Allah!

Jangan dilupa bayar zakat, sedekah, reward diri, husband, anak2, ibu bapa, hutang2..

Alhamdulillah..:)

Semoga akan bekerja dengan lebih keras lagi lepas ni.. Chaiyok Ana!



Nak buat duit dengan Shaklee?..:)
Senang je. Ada 

♥ Minat + Suka + Cinta = KESUNGGUHAN ♥

Insyallah, Allah tunjukkan jalan dan perkenankan semua doa hambaNya..:)

Klik sini untuk cara-cara jadi ahli..:)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Festival Ramadhan Putrajaya 2013



 Dijemput untuk semua hadir bagi memeriahkan..


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Ostematrix penting untuk Ibu mengandung





Happy sangat bila kawan sendiri yang bagi testimoni cenggini..

Happy sebab dapat bantu dia. Dan aku akan bantu orang lain juga.. dah gaya penyelamat dah aku ni. Haha.

Ostematrix Shaklee lebih daripada sekadar kalsium!

Lebih daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.


PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Appreciation Hi Tea @ Palace Of The Golden Horses


 Ahad 8 Julai 2013
_______________

Alhamdulillah..
Jujur sejujurnya, aku tak pernah masuk Hotel 5 star yang gah ni, Palace Of The Golden Horses. Tapi dengan Shaklee, aku berjaya memasukinya. Haha, ceh, ayat skemanya. Takdelah, nak bagitau, bila aku bisnes Shaklee ni macam-macam tempat aku boleh pegi. Bulan lepas pegi Hotel Sunway Resort & Spa tu, sebab pegi National Conference Shaklee 2013. Yang tu aku belom blog kan lagi. Kali ni POTGH plak... Memang tak terkata lah happynya dapat berjalan sana sini..

Aku dapat invited from Kak cery untuk pergi Hi Tea ni. Plan asal nak pegi satu family. At last, Enady terpaksa kerja n aku haruslah pergi berbekalkan handbag sorang umur 3 tahun sorang umur setahun. Haha.. Bersyukur jugak si abang dah besar n dah banyak dengar cakap mama, dan si adik pulak, tak banyak kerenah. Asal haus je bagi nen. Setel! Sangat supermak! Kadang macam tak percaya, Eh, aku bawak budak berdua ni ke tadi? Selalunya memang spoil mood lah kalau dorang buat perangai. Nasib baik Shaklee punya event kebanyakkannya boleh hangkut anak-anak. Anak-anak naik stage buat macam rumah sendiri pun takde hal. Hahaha..

So, berkonvoilah aku dengan Ainul n Jiha. Dari event makan-makan RMC, terus shoot pegi POTGH. Anak-anak dalam kete sempat tido. Jadiknya, bila sampai POTGH, dorang dah caj battery. Tak meragam. Gud anak2 mama.

 Sampai-sampai je orang dah ramai. Makan sikit-sikit and terus masuk ball room tu.

 Kerusi dah penuh, makanya berkelahlah kita kat bawah.. Dani ngantuk lagi tu. Haha

 Dapat makan kek! Suka yer korang..








 Me n supervisor baru RMC. Noli..:)

 Dani nak naik kuda tu, manelah boleh kan. marah pak guard. hihi

 Kuda tipu berani lah. Kalau kuda betul, takuiiittt..:)


 Bergambar ngan kuda kat luar pulak. Thanks Noli amikkan gambar..:)


 Suka yer kome. Balik rumah pengsan semuanya. Alhamdulilah anak-anak takde meragam.
Mama dorang yang demam n pengsan kepenatan..
Bangun pagi tadi still berat kepala, pening.
50-50 nak pegi keje ke tak.
Akhirnya kugagahkan jua...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...