Tq Pixajoy!



Ingat lagi entry aku yang Photobook Free tu?
Dah sampai pon photobook nya..:)

Tadaaa!
Ada lagi nak redeem ni.. hehe..

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Western Food @ Pasta Express di Presint Diplomatik

Dah jadi resam dah, satu hari dalam seminggu mesti tekak ni teringin2 nak makan kat luar... Jenuh dah pk apa makan yang best kat Putrajaya ni. Pastu teringat hari tu, terlalu kat depan Bank Rakyat kat Presint Diplomatik tu. Ade satu kedai ni macam baru bukak je.. sebab xpernah nampak sebelum ni. Orang pun tak ramai masa tu. Sekali masa time aku nak pegi tu ramainya orang. xde tempat duduk dah nak duduk. Tgk dari luar la.. Bila masuk ada satu meja kosong...


Pasta Express nama kedainya..


Macam biasa lah bila bawak anak2 makan sekali...sudu berterabur..


Anak dara ni tak padan ngan kecik nak semua sendiri-sendiri...makan minum pon nak sendiri..
 

Aku order ni. Grill Chicken Chop. RM12.90



Untuk anak-anak aku order Wild Mushroom Olio. RM11.90. Sedap. Tapi pedas. Xde lah pedas sangat. Light - light je. Zara je yang makan. Dani xtahan pedas. Tapi sangat good, dia try jugak makan. Ahh abang, jangan nak manja sangat lah tak makan pedas. Susah mama ko nk masak kang..


Enady pon order yang sama dgn aku. Grill Chicken Chop.


Minah ni buat perangai. Bila tanya, adik dah ke? xnk dah? Ok dia kata tak nak... So, aku habiskanlah semua sebab nak balik dah. Haha, perut mak-mak ni mmg jadi macam majlis bandaraya lah. Sayang woo xhabis. Dah dididik dr kecik kalau makan mesti habiskan. Teringat dulu masa kecik, habiskan makan sambil mengalir air mata.. hehe...Sambung citer Zara tadi, bila dah nak balik, boleh dia kata nak lagi.. adoi. dah habis la. kedai pon nk tutup. Drama air mata terjerit terlolong lah ape lagi...tsk tsk tsk.

Banyak makan, tapi badan kecik comey je.


Antara menu yang ada...


Ruang dalam restoran tu..


Sebelah Perodua je..

Trylah makan kat sini. SEdap. Servis tip top. Cepat je dapat hari tu. Baru 2 bulan beroperasi. Owner dia cantik. Hihi..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

No Head Hunting!





Jom sihat dan jana wang !

Anda selalu kesihatan x memuaskan?
Kurang stamina?
Kurang cergas?
Proses penyusuan kurang?
Anak-anak asyik demam?
Ibu bapa sakit lutut, masalah kolesterol, kencing manis dan lain-lain?
Sudah ikhtiar pelbagai cara namun tiada lagi rezeki anak?
Dan pelbagai lagi masalah...

Kenapa harus dibiarkan jika ada solusi yang selamat dan berkesan?
Bukankah kita disuruh berikhtiar?

Dapatkan produk Shaklee kerana ia adalah peneraju utama supplemen yg natural dan selamat lebih 50 tahun..

Tak perlu diperkenalkan lagi kerana anda boleh "google" testimoni keberkesanan produk atau lihat saja di page kami




Sewajarnya setiap rumah mempunyai set Family wellness iaitu ESP, B COMPLEX, VIT C & VITALEA untuk menampung kekurangan nutrisi dalam pemakanan dan gaya hidup kita.

Usah biarkan anda menderita membayar bil hospital yang mahal jika mampu mencegah dari awal.

Usah biarkan tubuh anda bergantung kepada "ubat kimia dan vitamin sintetik" jika kita ada SHAKLEE.

Untuk pelbagai produk yang sentiasa ada di #danidaniastore

SET KESUBURAN 
SET KEHAMILAN 
SET BERPANTANG 
SET MENYUSU
SET SENDI
SET KECANTIKAN
SET PENGURUSAN BERAT BADAN 
SET KANAK-KANAK

Setiap insan berhak sihat dan cantik selagi masih bernyawa ♥♥♥

Jom beli dari kami untuk konsultasi berterusan dan bimbingan terbaik
0182244135

#######################

Oppsss nanti dulu,
Jika anda menjadi ahli Shaklee pelbagai faedah yang bakal anda perolehi seperti:-
* bonus cash
*harga barang dengan diskaun 10-30%
* boleh membuat belian online di mana saja
*keahlian seumur hidup hanya RM 65 @ percuma melalui pembelian bernilai 200uv

Haa..menarik tau, ada yang asal jadi ahli terus berminat serius berbisnes sebab Shaklee memang "well known"

Dengan berbisnes anda sendiri menentukan haluan bisnes shaklee anda untuk mencapai 2, 3, 4, 5 atau 6 angka..car bonus, percutian luar negara@Umrah

Macam mana?? Menarik kan!
*sertai team Amazing Life sekarang, anda bakal dibimbing dan diberi panduan mencipta kehidupan yang lebih baik..
* ramai SID makin bertambah rezeki setiap orang ~siapa buat dia dapat ^-^

Sebarang info/Pembelian sila pm ke Dani Dania Store

Atau contact kami di 018-2244135




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Masalah sembelit hilang bila makan Herblax





 Sapa kat sini sembelit?

Ni dia vitamin mujarab untuk merawat sembelit dari Syarikat Nutrisi no.1 di Malaysia dan U.S melebihi 50 tahun di pasaran dunia..


________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Bestnya Alfalfa nih!




Take alfalfa early morning.. banyak manfaat seperti jamu.. kalau tak mampu telan semua, bahagi2 kan...

Fungsi

~ sumber makanan yang beralkali bagus untuk yang ada gastrik! mengurangkan keasidan jus gastrik

~ kawal paras gula> blok selera makan berlebihan

~ meningkatkan pembakaran lemak dan mengurangkan kolesterol!

~ membaiki aliran darah~ rasa badan lebih "ringan"

~ bagi tenaga, kerana ia boost metabolisma

~ detox~melawaskan usus serta mencantikkan kulit> terumanya yang ada jerawat2 tu.

~ boost penghasilan susu ibu

memang sangat2 rekemen la alfalfa complex ni! bertindak seperti jamu.
memamg sejak ambil alfalfa badan rasa hebat dan "ringan"

harga RM53.75 (retail) untuk 330 tablet



________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0133396435 / 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Photobook Free




Sape nak pegi terjah Mydeal.com...

Aku baru hantar satu pagi tadi. Tapi yang ni version Pixajoy.com. Yang hari tu yang 7 buah photobook tu semua pakai Groupon n syarikat yang bagi free adelah Photobook.com.


 Ni yang first aku buat...
Second, gambar pergi Cuti2 ke Penang..
Sekali 3 aku buat.


yang keempat : Aku buat mileston zara dari dia baby sampai umur 30 hari.
 

Yang ke-6, gambar Dani Zara bergumbira kat playground Taman Putra Perdana
 

 yang ke-tujuh, Latest. Baru semalam sampai.

Ada banyak lagi nak redeem ni. Expired date sampai May 2014.
Yeehooo..!

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Kenapa nak jadi kaya?

Soalan typical tapi subjektif..:)

Tapi bagi aku, aku nak kaya sebab aku nak tolong orang lain. Tolong orang yang memerlukan, tolong ibu bapa, adik beradik dan umat Islam..

Alhamdulillah, hati ini dibukakan untuk mencuba untuk jadi kaya dengan BERNIAGA.

Bila berniaga, mesti kena ada ilmu...

Macam mana nak ada ilmu? ahhh, senang je di zaman dunia serba canggih sekarang ni...

Klik-klik dah tau tau dah jawapannya... Tapi AWAS! kena baca dari banyak sumber, jgn baca satu sumber jadi. Silap langkah, boleh jadi fitnah nanti...

Ada orang nak kaya sebab lain.. sebab yang macam ke arah negatif. Tapi satu yang aku perasan, kita tetapkan hati kita kita nak kaya sebab Allah, sebab nak tolong orang, nak sebarkan kebaikan kepada orang lain, Insha Allah, Allah akan tunjuk jalannya...

Jom kita! Ubah nak kaya sebab Allah..:)





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Hari kedua di Jengka



Mak mertua den masak... sedappp..:)


hahaha, rindu nak pegi sekolah... tu nak ikut papa dorang pegi ladang..



Nak ikut tak boleh lah sayang...


Pujuk-pujuk tengok fish, baru ok..




Buat sesi melompat plak.. dani yang request..


Adik lompat2 pastu terduduk.. haha








♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Pandai komplen


Ni pasal Dani.

1-2 hari ni dah pandai komplen adik dia poo poo..

Kelmarin, tengah syok-syok main ngan adik, dia cakap kat Zara..

"Adik, berak ek.." pastu bagitau aku..

"Maamaaa, adik berak."

Ok.

Semalam, aku ngadap lappy. Makyang tgk tv. Dani main tab kat dalam bilik. Adik main sorang2. Kejap-kejap keluar masuk bilik tgk abang main apa..Sekali, Dani cakap...aku terdengar...

"Eii! Busuk. Adik berak. Pegi sana!"

Sian adik... terus dia pegi kat mama.. Aku terdiam. Lepas tu...

Kahkahkahkahkahakah.. Dani ni macam-macam la....



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Penang Part 4 : Breakfast

 Hahaha, xhabis lagi cerita Penang ni kome..:)

Ok, masa hari kedua tu, kitorang plan nak ke Bukit Bendera. So, pagi-pagi siap then carik breakfast. Carik breakfast asal boleh je dan perut kenyang... Sebab bawak family ramai-ramai ni xleh tgu lama2... kalau aku ngan enady je konfem dah aku ajak dia carik tempat breakfast yang femes. Kata jalan2 cari makan kan... Lagi satu, aku xboleh biarkan Ibu dan Ayah aku tunggu lama...kesian mesti lapar.

Otw nak carik kedai makan, boleh ternampak pulak kedai kat betul-betul jalan masuk ke apartment Sri Sayang ni. Ceruk sket. Kala orang luar, konfem tak nampak. Sebab aku pon terlepas pandang kedai ni. Ijai yang perasan. dia ala-ala kedai kopi kat kampung2 tu...


Apartment Sri Sayang. Glamer kot apartment ni bagi yang in budget.


Ayah yang tak benti2 telefon bunyi.. Hehe.. maklumlah masa kitorang pegi tu hari gaji bagi staff ayah.. Hehe.. Terlupa betul masa book tarikh dulu. Maaf ye staff2 ayah... memang masa kitorang sampai je dr Penang kul 8, dorang dah siap2 tgu kat depan rumah.. hihi...



Tengok tu.. tak habis cakap lagi.. Ibu redha..hihi..


Tengah tunggu Enady, Ijai n Anep amik kereta...So, posing dulu...:)





Best tengok konsep kedai kopi ni. Aku tak tau la nama binatang tu apa.. tapi tuan kedai tu cakap dia spesis tupai..:)


Tuan kedai bagi makan...







Hahaha, siap ada langsuir...




Bersambung...:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...