Soya Penyebab Kanser

Rasa macam terpanggil pulak nak jelaskan sesuatu...Jeng jeng jeng...:)



Gambar kat atas tu aku pos kat Instagram aku pada Isnin 27 Mac 2014. Dan my fren question lah, bukan ke soya ni tak elok untuk badan? punca cancer and so on...

Untung jugaklah aku join Shaklee n aku study pasal produknya. Dan baru tau, soya ni ada yang akan mendatangkan kebaikan dan keburukan. So, betul la question dr kawan i tu... In general, soya maybe will cause cancer, exzema n lain2...

Sumber protein soya yang terbaik adalah soy yg non GMO.

Non GMO ni apa?

Non genetically Modified. Maksudnya, genetic soya tu tidak diubah suai. Protein soya Non-GMO ni dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Program ni  memastikan kacang soya bebas dari pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpannya, yakinlah dengan Shaklee dalam penggunaan bahan2 yang semulajadi dan berkualiti.

Produk-produk soya yang GMO lah yang berkebarangkalian boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi cancer. lagi2 zaman sekarang ni, produk2 GMO memang dah makin banyak di pasaran sebab tu macam2 penyakit sekarang. contoh yang paling glemer adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic. Tu memang common laa kan.. Antara makanan yang tinggi potetnsi GMO adalah jagung dan soya.

Oleh sebab tu, kalau korang nak beli protein dari sumber soya, pastikan korang baca dulu labelnya. Pilih produk yang berlabel non-GMO.. Jangan la korang nak beli sebab murah atau sebab rasa sedap dan sebab ikut-ikutan... atau lagi sebab nak dapat barang free, hargai dan sayangi lah badan korang.

Salah satu produk yang korang akan rasa selamat kalau ambil adalah ESP from Shaklee. Bulan ni promo tau. Taktau lagi akan promo bila ESP ni.. ESP ni takde flavour ya. Bukan sebab kedekut nak taruk coklat ke, jus ke dan lain-lain. Tapi Shaklee nak kekalkan ketulenan rasa soya yang asli

Istimewanya ESP Shaklee. Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.  ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.



ESP ni hot stuff dalam banyak2 produk Shaklee...

Sebab apa?

Sebab ESP ni menjadikan kulit cantik, halus, gebu, berseri dan anjal. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP memberikan tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih. ESP juga adalah suplemen asas untuk badan sihat, langsing dan awet muda..

Try la segelas ESP today and you will ask for more. Better late then never kan. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO.

Ingat tau!

Soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...Lepas ni semua pakat check label tin soy protein masing2...

Tepuk dada tanya selera!

GMO atau Non-GMO?

:)


Sementara tengah promo ESP ni..lai lai lai... Buy 6 Free 1, Free membership, Cash Rebate, Free consultation.

________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Diskaun Zalora sehingga 80% !!




 Sape peminat shopping kat Zalora?

G terjah Zalora punya laman web...

Ada offer sampai 80%!

Best kan..:)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Pengalaman mengandung tanpa ESP Shaklee




Kalaulah ditakdirkan aku mengandung lagi, aku nak minum ESP ni sepanjang kehamilan.

Haha..

Sebab apa?

Ok, ini serius.

Pengalaman dua kali mengandung bukanlah dh kata aku ni cukup banyak ilmu ketika mengandung. Tak.. tapi pengalaman kan mendewasakan.. ecehhh..:)

Mengandungkan Dani, hooooo! Berat naik mendadak-dadak. Yelah, first time kan... Makan apa saje takde sapa yang larang... Bila berat naik mendadak, kenalah minum air gula. Sekali kantoi lah pulak bila result MGTT tu...Bila kantoi, kenalah buat BSP. Blood Sugar Profile.. Ni cerita masa aku kena buat BSP... Klik je..

Bersalin pon kena induce sebab tiba2 darah tinggi n disyaki diabetes... Hahaha, sedih bila kat buku laporan tulis, induce because blood pressure and diabetes. Hehe... Alhamdulillah keluar jugak si Dani tanpa masalah dengan induce dua kali. Sakit kot induce ni... fuhhhh!

Mengandungkan Zara pulak. Ok, dah serik kena ulang alik buat klinik buat BSP tu, aku nekad la, xnk sampai berat naik banyak dan makan pon sebolehnya aku control. kalau nak makan manis2 pon aku akan make sure lepas tu bilas dgn air banyak2. maksudnya minum air la.. :) Alhamdulillah MGTT lepas dan takde buat BSP. Sampai doctor pon cakap, pandai awak kontrol makan..:)

Berat tak naik banyak dan bersalin normal kat Presint 8 nun. Alhamdulillah senang bersalinkan Zara.

Dannn...

Kalau ada rezeki pregnant no.3, sebolehnya aku akan kawal lagi pemakanan. Tapi dengan bantuan Shaklee lah.. hehe.. Pregnant sulung n second tak kenal lagi Shaklee tu apa...

ESP ni kalau minum, dia akan buatkan kita rasa kenyang tu lama sikit. So, Ibu-ibu xdelah asyik lapar je kan satu hari... Dulu tgh malam lapar, masak meggi.. Hihi.. jangan amalkan ye ibu2. Sangat tak bagus...Tapi jangan sampai tak makan pulak yer. Mengandung ni kena makan. Makan makanan berkhasiat tau...

Rindunya nak pregnant...:)

Ok babai..

Promosi ESP Buy 6 Free 1 still on until End of March 2014..

Free membership n cash bonus.

Boleh contact :

________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Macam2 ragam anak2

 Situasi 1 :


Dia main masak2. Pastu dia mintak botol susu dia kebetulan ada kat tepi laptop aku ni.. "mama, nak kicap, nak kicap" " aaaaa, nak buat ape?"

Rupanya botol susu tu dia main mcm botol kicap.. kahkahkah...

Sekali abang menyampuk bila dgr aku gelak terbahak-bahak, "hey, tu utk minum la, bukan kicap. Kicap kat dapur.."

Kahkahkah.. mama gelak lagi..

Sel-sel otak berhubung... ‪#‎danizara‬ ‪#‎nurizzaradania‬






Situasi 2 :



Ni lagi satu, buat aku senyum je ni...

Kat Buletin Utama tadi, ada berita pasal kereta. Dani kecoh la, "wahhh, mama, kete hebatlah mama. Cantik.. Canggihnya..." Ntah apa lagi la dia membebel.

pastu dia terdengar, pengulas tu cakap jual...

yang si dani, " Mama, Dani nak beli! Dia jual!"

Ok abam...


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Majlis Hari Lahir Dani 4 tahun & Zara 2 tahun

Alhamdulillah... selesai jugak niat di hati nak buat majlis kecil-kecilan sempena hari lahir Dani 4 tahun and Zara 2 tahun bulan Mac ni...Plan asal nak buat makan2 ngan family je. Like pegi makan kat mana2 restoran n potong kek sudah kan.. Tapi ntahla, rasa nak berkongsi dengan rezeki yang aku dapat so, aku buat la makan2 sket jemput kawan2 opis dan kawan2 blog. Dan sedara mara terdekat. 

Majlis start sekitar pukul 3 petang... Dalam atucara pun aku tulis start kul 3 petang sampai kul 6 petang,

Tq pada designer bunting ini. Sharul.. nak banner lelawa, korang boleh deal ngan dia..:)


Thanks Ijai n Fyqa dan Icha yang datang tolong Along pada hari tu... :)
 



Menu pada hari tu ialah :

- Soto
- Mihun goreng
- Laksa
- Koktail
- Buah-buahan
- Air Sarsi
- Nugget

Hehe, simple je menu. Tapi ya ampunn, tak muat meja! Nak beli meja bankuet lah nanti.. senang nk taruk makanan.. Eh! macam ada je lagi tahun depan.. hehe.. Insha Allah, kalau ada rezeki lebih, apa salahnya... Bak kata Ena, "Ana tahun depan buat lagi.." :) Alahai, serius terharu.. Ena, kalau aku tak buat makan2 bufday dorang ni pun, insha Allah aku ajak geng2 UB makan kat umah aku okeyh..:)



Kek kek aku tempah kat Fad. Sedap gilosss! Yummis!!.. Semua orang suka! Semua org tanya! ,"Ana, kek sedap, ko tempah kat mana?" "sedapla kek, ko beli kat ne" "moist je, sedaplah!" Tak tipu ok... Nah FB dia, g godek2 sane...:) Fadilah Ramlan

Saje standby dua kek. Satu rainbow kek, satu lagi kek moist chocolate..



Icha dan Zara.. belum ready lagi masa ni..:)

 Isma Nuuha.. Anak si Fad..:)
 

 Imaan & Zara.. Zara memang genglah ngan Imaan ni.. Ikut je kakak Imaan g mane..:)


Antara tetamu awal. Jiran sebelah rumah.. Thanks Lin and husband and Elisya..:)


 Dah start ramai masa ni. Tu tuu tuuuu.. pasangan romantik forever n ever n ever...:) Zana Adieyza.


Ahaaa! Kelibat Mid dah sampai!. Kawan blog yang dh kenal macam 10 tahun. Padahal baru setahun lebih kot ek mid.. since rapat kat whatsapp UB lah..:)


Angin kuat masa ni, habis nak terbang-terbang dah langsir aku tu...Eh, nampak kelibat Ena n Zaza. Thanks korang..:)


Makyang dan Icha..





Fad dah nak balik. So, terus nak potong kek lah sebab aku dh cakap ngan Imaan anak Fad ni, nanti kita potong kek sama2..:) Dani lom sampai lagi dari kampung masa ni. On jelah potong kek sensorang dulu.. Ada kek lagi satu nanti, potong kendian berdua ngan abam dia..:)


Zara good je hari tu. Mood dia okey. Aku potong kek, pastu suh dia pas kat kengkawan dia... gud job. semua dia bagi.. seronok dia...:)



Zara tengah nak bagi Imaan Ariana kek..:)


Bila dah bagi, datang lagi kat aku, mintak kek, nak bagi kat kengkawan lain..:)


Bagi kat kakak Marissa yer..:)



Bagi kat aunty Cikin plak..:)




Gambar-gambar dari whatsapp geng UB..:) Thank Youuuuu...


Thank you aunty Zana and Uncle Adiey...:)


Sape candid gambo mu ni mid? =p





Kengkawan blog yang datang... Eh, kalau sebut kawan blog rasa mcm jauh je... padahal kitorang memang dah close sangat..:) Asalnya semua kenal drpd blog..


Dalam kul 5 lebih, ayah ibu dan dani sampai dari Perak...Yeay!


 Aki n Icha




Nenek n Icha





Dani dah pulang, makanya potong kek lah lagi bersama-sama..:) Baru lengkap. Mujur beli dua kek tadi kan..:)



Terima kasih di atas kehadiran semua... dan hadiah yang diberi. Ada yang tak masuk dlm gambar tu sebab dorang dah main.. Terima kasih sangat2. Maafkan andai ada yang terkurang terlebih.. Harap makanan yang dihidangkan menyelerakan..:)

Oh ya! Catering aku order soto n mihun goreng tu aku order kat member opis je.. nak no tepon dia 
Kak Lin 012-3265676
Soto dia marvelles!!!

Kuah laksa plak aku order kat mak mertua adik aku. pon sedap gilossss! Hahaha, sedap tahap A1 tu lah maksudnya... Sape dok area Setiawangsa, nak order kuah laksa tu bgitau aku, nanti aku bagi contact no. 

Ok, sekian!  :)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...