Teh Tarik Place @ Ayer@8, Presint 8, Putrajaya

Tempat makan baru ni... Tempat pun baru... Korang boleh gugel nama tempat ni Ayer@8, Presint 8, Putrajaya..


Aku start kenal TTP ni masa pegi Jom Hebat kat Empire Gallery. Klik sini..

http://honeysour00.blogspot.com/2013/11/jom-hebat-kl-shaklee.html

TTP ni bukan TTP Treasury Transform Programme atau bahasa hashtagnye #TTPiHateYOU tu yer.. haha, TTP yang aku suka ni adalah Teh Tarik Place.

Tengah scroll timeline FB, sekali ternampak junior aku masa kat uitm dulu post instagram kat Teh Tarik Place, Presint 8. Whattt??? Presint 8??? Terus google okeh! ..:)

Malam tu pulak kebetulan, Enady ajak minum kat luar... Hari2 makan kat umah aku masak. sesekali nak appreciate aku makan kat luar.. haha, so ajak dia pegi tempat baru ni... Terpegun gak bila masuk kat Ayer@8 ni... Tak lama lagi mesti havoc kat sini... Cantik decoration dia.. Tapi banyak kedai kosong lagi la...




Boleh nampak Masjid Besi dan jambatan kedua..



Susah betul nak bergambar ngan anak2 sekarang ni.. haha..










Aku order nasi goreng biasa untuk bebudak ni..


Papanya order nasi goreng TTP.. Same je rasa ngan nasi goreng biasa. Cuma dia tambah ayam goreng.


Aku order kuewtiau goreng. Hurmmm, tak sesedap kat TTP, Empire la... Tak puas hati aku..

Dah habis makan, jalan2 kat area situ...

Rupanya kat bawah ada banyak lagi kedai makan.. Kedai Upin dan Ipin pun ada...



Baru bukak rasanya ni sebab signboard kedai pun lom ada lagi..



Makan aiskrim Upin dan Ipin...

Pergilah terjah sana sekali sekala.. Best hirup udara malam tepi tasik..:) 

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

"Mama, adik bucukla mama"





Mereka ini sedang bermain lompat2 atas katil, golek2, peluk2...

Tiba-tiba,

"Mama, adik bucukla mama. adik berak. Pegi basuh adik..."

Kahkahkah, dah ada tukang report bila adik berak... =p


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Lepak santai @Dataran Perbadanan Putrajaya

Malam minggu lepas, apaknye rajin nak bawak budak2 ni keluar.. hahaha.. maknye terpaksa rajin.. Ambik angin malam katenye... dah lama kot tak kuar malam2 jalan2 kat Putrajaya ni. Lama sangat.. Kalau kuar pon, lepak mamak ngeteh pastu balik.. Takde la plak nak jalan2 sampai ke PICC nun..

Punya la dah lama tak jalan2 area Presint 3-4 ni kan, aku dah terkagum2 dah, Waaaahhh canteknya canteknya.. Mak budak tu.. hahaha, budak2 apetah lagi... Turun dari kereta je terlompat-lompat dah... Serius cantik dah malam-malam dengan lampu-lampu berwarna warni...

Lepas ni nak datang, nak bawak bola lah. bagi dorang main kat padang tu... Hari tu dorang tengok je bebudak lain main bola..











♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Sakitnya Migrain !!



Untuk orang-orang yang selalu migrain, korang disarankan cuba makan Ostematrix dan B complex ni... Sebabnya :

Ostematrix membekalkan secukupnya Magnesium kerana kandungan Mg yang rendah sering terdapat pada penghidap migrain, membekalkan transmisi saraf ke otak..

B Complex pulak menambah aliran darah ke otak, anti stress, robiflavin menambah simpanan tenaga ke dalam sel otak.

Kelebihan mengambil Vitamin Shaklee :

- Ianya dari sumber semulajadi
- Bukannya Sintetik
- Mempunyai penyerapan ke tubuh badan yang efektif

Ni contoh Testimoni :



TESTIMONI

Ramai yang telah mengambil Vitamin diatas dan mendapati migrain kata mereka:
Norita mohd IdrisSaya pesakit migraine 11 thn dulu, saya cure dengan air kosong, esp, kalsium dan b com.
September 15 at 6:38pm ·
Rafaliah Yusopsy pun pesakit migraine gak, oste + b-co + esp + air kosong..mmg cure..=) 
September 16 at 2:32pm

Nur Adha Mansorkak nadia..utk soalan (3) tu ye, memang betul...sbb adha memang ada migrain sebelum ni dan biasanya amik poston je br ok..panadol pun xjalan dah...Alhamdulillah...lepas amik set b pd awalnya n tambah dgn oste..skrg ni dah sgt2 jarang kena migrain...kalau rasa nak sakit sikit..adha terus amik b-complex n oste dan ia memang membantu...


________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Hot Air Balloon Putrajaya 2014

Hoho... Hot Air Balloon! Tahun lepas pegi, alhamdulillah tahun ni dapat pegi lagi bawak anak-anak.. :)
Bila dah tiap2 tahun buat belon panas ni dah tak rasa meriah sangat... Pergi pun buat syarat sebab hari2 g keje, anak2 dah nampak belom panas tu.. Hahaha... terkagum2 deme... waaa sana Waaa sini waaa sinun...=p



Arghhh, Dani sekarang cukup susah nak bergambar.. Ntah apa2 lah abang.


Zara pulak, statik je dia.. Tapi dia takut sebenarnya tu.. hahaha, belon besar kan... beberapa meter saje dr dia. tengok dari dalam kereta bolehla waa waa waaa, dah tengok depan mata, haaa! amek kau.. terdiam seribu bahasa...=p


Dah la, jom layan gambar..:)






Gambar ni kelakar.. tak perasan pon belon tu betul2 kat kepala Dani...:)


Huhihuhihuhihuhi.... menjadi idaman kalbu dorang lah ni.. Bukan anak2 aku je...kanak2 lain pon sama.. x sah klau tak pegang belon gas ni.. haha


Pencinta hello kitty..


Dani jumpa pulak mainan ni.. Memang susah la nak ajak keluar...



Teringin nak masuk dalam tu ikut abang, tapi tak dapek lah adik oi.. sian kena lenyek kang..=p


Hai! Saya kawan boboiboy!






Sesi menggedik bersama papa...



Ok dah, tu je yang menarik tertarik kau memang da bomb!!

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...