Resepsi Pizul & Naza @Seri Iskandar, Perak

Anak Andak kawen. Andak ni pakcik aku aka abang ayah aku... Makanya haruslah pulang untuk makan nasi minyak free..=p di samping mengeratkan silaturahim sesama sanak saudara yang dah lama sangat tak jumpa... Time kenduri2 macam ni la kita jumpa sembang2 dan bergambar adalah perkara WAJIB!. hahaha... Kenangan tuh...:)

Mulanya tak dapat nak balik sebab Enady keje siang, so takde cuti. Keje malam baru dapat cuti yer.. Biasala kalau keje bidang security. Nak memantau anak2 buah ni bukan senang. Apa2 hal ketua dulu kena kan... So, jangan carik pasal.. hehe..

Tanya kat adik2, sape yang dapat balik.. Ahaa, Anep yang dapat balik, so ngendeng2 la wasap kat dia.. "Adik, along nak ikut.." Ok jom! =p

Dipendekkan cerita.

Sebelum kuar rumah, haruslah selfie dulu dulu.. eh bukan selfie dah ni.. groupie dah ni sebab ramai2 kan..=p



Aku, Ibu, Anep n Kakyang.. Kemain Ibu kan... Ibu nak buat peace ke rock u tu bu?... hehe


Ibu ngan anak dara not available. Belajar tak habih lagi.


Ni pon not available. Hahaha, dua2 bini orang..=p


Perjalanan diteruskan.. anak2 semua naik ngan Pakngah, Aki & Nenek... Dorang okay je x nangis..:)

Dani selfie. hahaha..

Sampai awal, xde orang sangat lagi.. jdi duduk jap n makan kuih2 muih yang ada.. bubur kacang pun ada.. Dani 4 kali kot tambah bubur kacang tu... Kenduri buat kat dewan, xtau nak tolong apa... Kalau kat rumah, boleh gak tolong apa2 yg patut... Tuan rumah busy setel itu ini, sembang2 kejap pastu sambung keje.. xpe, kami faham.. adatlah kenduri ni macam2 nak kena perfecto.





sebelah Kakyang tu yg pakai songkok tu abang pengantin.. Boy. Tu dia amik nafas jap rehat...:)

Dani dah takde keje tu dia carik keje.. dia main hp amik gambar orang.. 4 gambar di atas adalah hasil tangkapan Dani yerp.. 

Pastu makan... gambar makanan tak snap.. sebab sedap sangat lupa nk amik gambo..

Lepas tu, cousin2 yang gila datang... hehehe, Gila bergambar... Jangan salah faham plak yer... Nyorok lah celah mane, kami2 ni alert je dgn kamera.. hahaha, Dapat pulak monopod kan.. lagi ramai la menempek nak amik gambo...

Maaf yer kalau kelaku kami-kami ni macam sakai sket...:) Kalau diam2 je masing2 tak havoclah anak cucu Aki Ahmad Hassan ni...:) Masa ramai bujang dulu lagi giler.. SIAP TERJUN BALKONI OK NAK MANDI LAUT....=P ADEH ADEH ADEH... berair mata aku gelak bila ingat... kazen2 ku, korang ingat tak? kang aku tempek kat sini kang kalau tak ingat... kahkahkah...

tak best plak tak letak, jap aku carik jap...=p


Haaaa. jumpa dah ni.. hehe... Aku turut tak ketinggalan ok terjun dari balkoni ni.. Kat Corus Paradise mase ni...hahaha.. Jangan ikut aksi berbahaya ini yerp...=p

Ok jom tgk gambo sepupu sepapat aku yang best ni...:)





























Best dapat sepupu sepapat kaki bergambar ni... hahaha.. nanti dah tua mesti senyum2 je tgk gambar ni..:)

Ok, korang nak kekal muda bertenaga... korang makan Vit C, Vitalea.. Banyak sebenarnya vitamin Shaklee ni untuk kekal muda bertenaga...

Vit C 180 biji RM92.50 tahan 3-6 bulan
Vitalea 120 biji RM88.75 tahan 4 biji...
Performance Drink RM82.50 tahan 1-2 bulan..
Nak order, meh kita sembang2...:)

________________________________
Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Call | SMS | Whatsapp / 0182244135 
anacomey_84@yahoo.com
FB Page : Dani Dania Store


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Tadika ohh tadika



satu entry tak sah kalau xde gambar..:)

Alkisah hari ini, sedang survey2 tadika untuk si abang Zara ni... actually dah register kat Cendiakawan kat Presint 18 nun... cuma belum dapat detail lagi payment untuk register... bajet dua belah tangan jugak ni untuk register sahaja... monthly rm320...

Tiba2 tadi terservey tadika lain plak... Nak carik yang macam tadika Pasti. Terjumpa Tadika Amaniah kat dalam IPD Putrajaya tu. Dah call, katenye 1 Julai baru bukak untuk pendaftaran. Yuran register RM203.00. Monthly plak RM20. kalau nak daycare tambah RM130.00. (Macam best gak yang ni.. hehe) Tapi nak menempuh ke Presint 7 nun.. banyaknye trafik light pagi2 kan... dan lagi satu, cuti sekolah tutup yer tadika ni.. satu lagi masalah pulak tu...(hidup mmg sentiasa ada masalah, tapi semuanya atas kebijaksanaan kita lah yg nak mengatasinya...=p)  

Tapi mujur taska kat opis ni ade transit RM15 sehari. kalau cuti lama, konfem la Aki n Nenek ajak balik kampung kan..:)

Dua tadika ni terpahat dalam hati ni.. Haha, kita tengok nanti mane yang akan menjadi pilihan...:)

Abang abanggg.. tgk mama awak ni, belum sekolah lagi dah pening nak carik sekolah kan... hehe.. Mama nak yang terbaik untuk abang dan adik mengikut kemampuan mama dan papa korang ni... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania

Penang Part 6 : Bersantap di Line Clear

Hai uolls... sambung lagi ok... ada masa sejam ni time rehat nak citer pasal Penang...

Lepas dah turun dari Bukit Bendera tu...

Round2 bandar Penang, terjumpa Nasi Kandar Line Clear ni.. asalnya nak singgah la kat Chowrasta tu nak carik jeruk madu pak Ali... jalan punya jalan, ternampak la Line Clear tu.. hehe, apalagas, makan makan lah kite.

Makan takde beria sangat. janji makan.. so, kitorang order la.. eh bukan kitorang order, mamak tu yang suggest kan itu ini dan kami makan dan bayar sahaja.. hehe... Bagi aku not bad lah.. Ntah, rasa mcm sama je semua kedai mamak... kalau kat kedai mamak lain, aku tak berapa nak lalu sangat makan lauk pauknya.. selalu makan goreng2 dan roti2 je.. which mean dia masak kejap2 tu... yg lauk2, tak boleh telan la.. kenape ntah...

Tapi kat Line Clear ni, aku lalu makan sebab aku dapat tgk dia masak kat dapur tu. Hahaaa, pengaruh internet betul aku ni... Yelah.. dulukan ade kecoh yang makan kari kat kedai mamak ni kari yg semalam punya pun dorang campur... hehehe, kegelian aku kat situ la... 



Tempat dia best.. kebetulan masa aku dtg tu, xramai orang.. servis mmg tiptop la kan..


question mark found...hehe


kreatif. dinding tu dorang taruk gambar org2 glamer yg pernah makan kat situ..



Kari kepala ikan mmg faveret ayah la ni...






Ika teringin sangat roti tisu...at last tak habis pun...




Dah kenyang, masa untuk pulang... berjalan lah kite yer sebab kete parking jauh.. hehe...


Aki memang rajin melayan Zara.. :) Gambar blur sebab tengah bergerak pantas sebab dah nak Maghrib dah...



Alamak gambar tunggang terbalik dah...

Ok sekian cerita di Restoran Nasi Kandar Line Clear...

Next sambung di hari ketiga kat Penang....


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...