Last Gathering For UBrians in 2014 : IKEA

Plan nak pegi IKEA ngan kawan-kawan Blog + FB + Whatsapp = Berkualiti ni dah lama... sebulan sebelum kot...hehehe..

So, memang apply cuti siap-siap la... 

Aku car pool ngan Mar & Ann + Alia (anak Ann) dari Putrajaya. Geng Shah Alam, geng Subang, Geng KL bergabong meletop!!! =p

Gerak kul 10 lebih gak la, sampai IKEA kul 11.15 mcm tu... Jalan dah banyak berubah.. Huhu bersimpang siur dibuatnya dek Projek MRT tu kan... Maklumla, last pegi IKEA tahun lepas.. hahaha...

Sampai-sampai g carik makan dulu.. Lapar wey...


Nasi Lemak RM4.90. Murah dan sedapppp sangat...


Kek Almond... RM5 perslice... sedap jugakkk....


Yang ni wajib! Meatball IKEA... 20 biji RM19.90


OK dah jom mamammm.. kelaparan semuanyaa... Thanks to Tokey Cyrus Amiera sebab belanja semua makanan....:)


Dira & Juelee & Mayyah... Hai Mayyah... :)


Ni geng yang sampai dulu, dah breakfast sesiap.. kitorang datang, dorang breakfast lagi second round..








Yun siap tapau Kek Almond tu... Anak2 dia suka makan...


Tart Cheese Oreo Sponsor by MarZiey...
Sedap gak weyy..

Hahaha, aku ni semua sedap.. tolak batu dan kayu je...=p

Kitorang makan makan dan makan sementara kengkawan yang lain sampai... :)

Dah sampai semua barulah round pusing2 dlm IKEA tu sambil shopping... 




Macam aku punya je gaya carpet tu ek... hihi.. murah je carpet tu RM49.90. Carpet tu Dayu n Juelee punya...



Aku beli pokok bunga n pasu cinonet tu je... baru RM6.80... Cantikkan gabungan hijau daun tu ngan putih basu tu...




Budak sekolah yang pinjam beg mak dorang g shopping...
Kahkahkah... Dina n Cyrus Amiera...:)


Lepas lepak IKEA, masuk The Curve plak...

Nak g Tesco nak g Mr. DIY...

Haa hambek ko... 3 mall sekali kitorang meround..:D




Ni tunggu mak jemahs tak keluar-keluar tak jumpa jalan keluar kat Mr. DIY...
kihkihkih...


Dah setel kat Mr DIY, masuk Curve balik...
Nak g Aidijuma...


Lek lek dulu kat The Curve.. hahaha dah kepenatan masing-masing...


Alamak cam preggy plak perut aku tu... ehem ehem..=p



Mar jumpa kete idaman dia kat IKEA. harusla bergambar,, kihkih..





Dalam kul 3 petang bersurai lah masing-masing... Tapi Nurul, Yun, Reen, Mid n Farah stay lagi sebab dorang dtg lambat so kena balik lambat.. wakakaka.. Takdelah.. Dorang g makan kat Tony Romas nun... Tak dapat la nak joinsebab dah janji nak balik sebelum jalan jem.. Kalau jalan jem, padahnya sampai umah malam la.. hehe..

Thanks guys for the great day!!

Really enjoy that moment!! Hope one day kita jumpa lagi.. happy2 macam ni... :)

Terharu dan cam sebak sikit dgn status FB Farah 


Aku selalu sangka y aku tak ada close friend..
Tapi silap...Mak Mak orang dalam ni memang rapat antara satu sama lain
Dari zaman blogger ke zaman fb now kita sembang dalam whatsapp pulak...hari2 OK kita share journey kehidupan kita....
Korang....sayang korang ketat!!!
Hopefully kita boleh bersahabat selamanya
Till then....next gathering please!!


Jangan sedih-sedih ye Farah.. Kitorang semua ada... :)

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

First Time Teman Dia

Jujur sejujur jujurnya aku tak minat memancing... Tambah-tambah kalau melangut tunggu lama... ERghhh! lotih la kepala otak... Banyak lagi keja lain yang boleh dibuat selain dari melangut tu.. Ok tu just my 2cent... jgn marah aaaa.. semua org ada persepsi masing2...

Dah 5 tahun kahwin ni pun tak pernah langsung aku teman Enady pegi memancing walaupun pernah dulu kolam mancing tu depan rumah je...

Eh, pernah la... Tapi tu lain situasi.. ala-ala picnic gitu...ngan anak2 n adik, adik ipar, anak buah... 

Kali ni berdua saje. Memang semata-mata teman... Ate anak-anak kan kat kampung... Macam mana ntah Enady leh terajak aku g mancing...

"Ma, nanti teman ma gi mancing nak?"

Aaa... aaaa...aaa..aaa.. ok...

Hahaha... tu sedang berfikir tu nak bagi alasan apa untuk taknak ikut... 

Kahkahkah...



Memandangkan aku tak de apa nak buat kat rumah, maka aku jadikla teman kan dia g memancing... 

Hahaha sebelum pegi tu macam2 tu aku tanya dia...

"Pa, ade plug tak nak cucuk kabel laptop...?"
Hikhikhik... Kang boring kang...

Sudahnya dia tak bagi aku bawak laptop... bawak novel je, beli paper, beli jajan sket... bawak bekal nasi goreng dr rumah je...kitorang g mancing kat Kolam Desa Pinggiran Putra. Tempat favourite dia kalau mancing kolam...



Umpan dia dah buat siap2 kat rumah... So, sampai kat kolam tu, pasangkan kat kail tu, campak masuk dalam kolam, dahhh relax... eh, melangut.... =p =p

Aku macam....

errrr, cam tu je?



Pastu sembang2 la kami laki bini 4 jam tu...  berhujan berpanas... mengantuk.. erghhhh semua ada la... Tapi disebabkan sayang laki punya pasal kan... keranamu apa jua kuturutkan... ewaahhh.. Hahahaha...

Balas la balik sebab dia dah bagi pegi IKEA berjimba ngan kawan2 tu kan... Fair n square!




Sejam terakhir hujannn lebattt selebat lebatnya... Takut aku bunyi guruh n petir mcm dekat je ngan telinga ni...

Orang sebelah dapat ikan besoooo.. Ikan patin kot... Kitorang usha je mamat sebelah tu.. huh! dah banyak kot dia dpt ikan...

Tapi Enady cool kan aku..

''Dalam mancing ni ma, tu semua rezeki, ma.. Sabar tak sabar je nak hadap"

Betul jugakkk kata dia tu, Orang yang suka mancing ni mesti penyabar orangnya... Aku tak penyabar, tu pasal asyik la dok ckap, Pa... mane ikan ni? hahaha...

Enady memang penyabar orangnya. Layan anak2 yang super tantrum pun tenang je layan... Bini meroyan pun sabar je dia... ahaks! *dah puji ni, tak reti2?hahaha*




Jeles je tengok ikan beso deme tu... berlagak la tu jeling2 ai yang kat sebelah ni... =p

Tak baik ko ana buruk sangka...kihkihkih...


Then... ntah kenape.. aku termenung je tengok joran Enady tu...
Sekali bergoyang-goyang ko...

"Hah! papa papa cepat ade ikan makan tu"

Enady relax je... dia pun tengok joran dia... dah diam jorannya... maksudnya dia tak nampakla masa joran tu bergerak2..aku je nampak...

Boleh tak dia buat taktau.. Mane ade ma.. mama ni kelamkabutkan papa je...

Ek elehhhhh..... perlekeh kite plak lan..=p



Aku nampak tali tu joran kendur,

Pa, ade ikan la pa, tu nampak tu, tali joran kendur...

Enady apa lagi... tarikla joran dia...
Waaaa, betulla mama... ikan ikan..

Tulah, tak pecaya lagi kata2 isteri ni... *merajuk*



Ni ada video nya.. sempat la aku record... Betapa terujanya aku.. hahaha...


video



Yeayy dapat gak ikan di saat kita kemas nak balik tu... Alhamdulillah rezeki hari ini... Ikan rohu namanya...


Besar gak kan.. Syabas sayang! wakakaka, Tau tau... papa sebenarnya nak tunjuk yang papa hebat dalam memancing kan... tu pasal ajak ma kan...i know u papa... hahaha.. lariksss...


Enady kata, kalau dia sorang mancing ari tu, dia stay lagi.. sebab ikan dah start makan umpan..
Maybe ikan lapar lepas hujan kan... 
Tak lama kitorang dpat ikan, org belah sana dapat ikan, orang belh tepi dapat jugak...
huwaaaa, jom la balik papa... x larat dah nak tunggu...
"Oklah, jom balik yer..."



Singgah ngeteh dulu kat Teja Presint 9 sebelum balik rumah...Masa ni ramainyaaaaaaaaa manusia pakai jersi Harimau Malaya... Macam kitorang je yg tak pakai.. segan plak..haha..


Ikan yang disiang... 

Dah berfikir2 dan goreng jelah ikan ni.. Ikan hanyior kalau masak gulai, erkkk, takleh masuk la... 

Sekali, Enady kata xyah masak la ikan tu... sebaba papa bukannya makan pun ikan ni. 

Boleh? Pfttttttt!

Kalau kutahu, xdela aku siang beria ikan tu... sedekah jela bagi orang kan... Ade lagi dlm freeze tu, sape nak roger keh.. :)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Amik Gambar Pakai Flash. Jaga-Jaga!


Bolehkah elektrik memasuki badan kita melalui flash kamera digital?

Ya 100% ia boleh berlaku.
Kejadian ini berlaku kepada seorang remaja lelaki berusia 21 tahun yang belajar kejuruteraan. Beliau meninggal dunia di hospital Keshwani. Beliau telah dimasukkan ke hospital dalam keadaan terbakar.
Sebab ?? 
Dia pergi ke Amravati untuk lawatan sambil belajar.beliau sedang menunggu kereta api di stesen kereta api bersama-sama dengan kawan-kawannya. Ramai daripada mereka telah mengambil foto dalam telefon bimbit mereka dan juga kamera digital. Pelajar ini juga cuba untuk mengambil gambar. Remaja lelaki itu tidak boleh mendapatkan gambar yang baik dari tempat dia berdiri. Jadi, untuk mendapatkan gambar lengkap, dia berundur sedikit. Tempat di mana dia berdiri, terdapat wayar elektrik 40,000 volt. Sebaik sahaja dia menekan butang kamera digital, elektrik 40,000 volt memasuki kamera melalui flash kameranya dan kemudian jari dan kemudian seluruh badan remaja itu. Semua ini berlaku dlm beberapa saat dan badannya 50% terbakar.dalam keadaan itu dia telah dibawa ke hospital Keshwani dan kemudian ke Mumbai dengan ambulans. Dia tidak sedarkan diri untuk 1 setengah hari. Oleh kerana badannya 50% terbakar, doktor mempunyai harapan tipis untuknya. Selepas itu dia meninggal dunia.
Ini boleh berlaku kepada sesiapa saja kerana kita semua menggunakan telefon bimbit.
Adakah kita bertanggungjawab?
‪#‎elakkan‬ menggunakan telefon bimbit di stesen minyak.
#elakkan menggunakan telefon bimbit semasa memandu.
‪#‎apabila‬ anda menerima panggilan semasa mengecas telefon bimbit; pertama keluarkan pin pengecas dan kemudian menerima panggilan.
# tidak meletakkan telefon bimbit di atas katil atau perabot kayu ketika mengecas.
‪#‎jangan‬ menggunakan telefon bimbit / kamera digital -flash di stesen keretapi atau mana-mana tempat lain, di mana terdapat wayar elektrik yang ada voltan tinggi.
Ini adalah untuk keselamatan anda.
Selepas membaca, sila berkongsi kerana mesej kecil ini boleh disimpan sebagai rujukan

# Terjumpa artikel ni kat FB. Guna hp kat petrol pump selalu gak aku buat.. huuuu scary... kena beringat lah lepas ni...

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

4 & 2 Tahun 9 Bulan


Hai la anak-anak... Kejap kamu kamu dah besar...

Zara officially hari ni masuk 2 tahun 9 bulan. Dani 4 tahun 9 bulan...

Dani Zara ngan Paklong Gee... :)

Semalam ada majlis merisik kat umah Mak Uda kat Kg. Gajah. Selang 2-3 buah rumah je dari umah ibu... Insha Allah 28 dis ni Majlis Bertunangnya... Weeewooo, tak sabar nak balik jumpa anak2... Tak sabar gak nak gosip-gosip ngan kazen2.. hahaha.. lama wooo tak kumpul ramai2...

Ika Zara Dani Paklong Gee n Cik Pami...

Hai kakak Zara... Botol tu tak lekang yer... :) Minggu depan kita jumpa hokey...



Dani & Zara tolong nenek buat kuih... Kuih Bom!


 Tengah melantak nasik ngan kuah kari... Penggemar kari rupanya anak2 aku ni...


Hai abang Dani... x comot pun abang makan yer...


Kakak makan comot laaaaa...


Nenek whatsapp gambar ni, bangun tido tak mandi terus makan nasi lemak.. Adoi la kakak Zara...g basuh muka berus gigi dulu la... =p



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...