Aquaria KLCC

First of all, Tq Friso sebab menaja tiket2 kami.. Hikhikhik.. Banyakla taja... ko tu sape? hahaha... 


Ramai gak geng2 UB yang menang tiket Aquaria ni... Aku, Mid, Reen, Nurul, Yaya... Juelee dapat tiket g Legoland. Mar ngan Ann dapat g Tambun..Yang lagi happy, grand prizenya tu geng aku gak yang menang.. Dayuuuu! G HK Disneyland tuuuu... best best... hujung tahun ni kot dorang pegi... Tahniah Dayu...

Tiket dah lama dapat. Expired datenya 30hb September 2015. Sebelum expired, baiklah redeem.. Set ngan Yaya, Reen Nurul... Mid takmo pegi sebab dia dah pegi... Tiket dia pass kat Zaza kot...

Set hari Sabtu lepas kitorang pegi... 

Janji semua kul 10.30 - 11.00 pagi ada kat sana...

Aku keluar rumah dalam kul 10.30 pagi... Eh kejapnya dah sampai. Kul 11.00 aku dah nampak Yaya kat Foodcourt tu... Yaya orang first sampai... Lepak jap... tunggu Nurul n Reen... Agak2 budak dah macam boring tunggu lama, so aku n Yaya decide masuk dulu. Nanti jumpa Reen n Nurul kat dalam...



Anak2 dah excited.. takmo dah bergambar...


Special tiket. Takyah beratur dah.. :)



Layan starfish dulu kat sini... Gamat pun ada... Ketam pemalu pun ada... belangkas... boleh pegang... Tapi budak2 ni penakut ke geli ntah... takmo pegang.. hahaha...



Ketam pemalu...


Tikus ape ntah... Yaya kata, Tikus yang macam dalam citer Ninja Turtle tu,.. hahaha.. aah la Ya, ada rupa...=p



Seahorse!




Kat sini aku cam kekaguman jap... wahhh.. rasa nak cedok je ikan tu, siang pastu goreng. makan ngan nasik panas2 cicah ngan sambal belacan.. perghh!


Ikan toman...



Sampai dah terowong... Ikan pari besar2...


Shark lalu je atas kepala... :)




Shark lagi... Takde plak bahaya shark ni ek...


Kat sini la budak2 ni bertenggek paling lama... sebab ada lego dalam tu...



 4 of us!... Anak2 dah letih nak makanlah ape lah... ajak bergambar pun muka ketat je masing2.. Zara tu buat perangai gigit pensel tu...



 Dani, Auf, Zara n Afi... :)


Suka sangat gambar ni.... Taktau la kitorang gelak kan apa... Gambar lawa ni dari kamera Farid la husband Reen... tq Reen n farid.. :)


Reen, aku, Yaya n Nurul... Raifa takde plak.. Kalau tak, lengkap dah mak anak dua... 


Kihkihkih.. candid lagi... aku panggil ape ntah tu...


Last sebelum balik... Ingat nak lepak2 lagi... Tapi semua dah nak menghala ke lain... Thanks semua... Walaupun kita boring je tengok ikan tu... asakan anak2 happy, kita pun happy kan... Kita happy jugak dapat jumpa polok2... hehehe...

Jumpa lagi nanti... kita ajak ramai2 geng kita lagi... 




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Family Time

Aku bersyukur sangat-sangat... dah lama sangat aku impikan setiap hari minggu Enady ada kat rumah ngan family... Sebelum ni apa-apa aktiviti tunggu dia cuti... Alhamdulillah terima kasih Ya Allah.. :) Mula-mula tak biasa dia ada kat rumah the whole day Sabtu Ahad... lama-lama ok dah...

Dan setiap hari Jumaat je mulala dia tanya... kita ada apa2 plan tak ma minggu ni? Kalau ada... ada la meronda nya... kalau takde, kita lepak umah je lah, rasa rajin ptg2 g amik angin petang...

2 minggu lepas, adik aku Kakyang bagi tiket wayang free untuk 1 family... So, xde plan ke mana2, jom la hangkut anak-anak g layan Inside Out. Tq so much kakyang... :) Nanti nak lagi yerp.



Bergambar dulu ngan background Movie tu...


Zara is penakut lah... Dia trauma ari tu ada background citer Sinister 2 tu dia terkejut sampai berterabur Pop Corn... Tu yang dia takut nak bergambar area2 situ... Pandang keliling takut2.



Tu tengok tu dia gelisah.. hahaha... zara Zara.. Gambar ni Dani yang amik.. senget lah abang.


Tiket dah amik.. tapi wayang nak start sejam lagi... Lepak jap kat luar The Hubs tu...



Suka sangat wefie sekarang ek pa... =p Dah nampak perut.... nak masuk 5 bulan masa ni...



Jalan-jalan lagi, tiba2 Enady ajak layan bowling jap seround.


Wefie again.. :)



4 of us! Nanti 5 of us plak.. :)

Thanks hubby bawak n teman kami jalan2...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Great Weekend!

Selamat hari minggu semua... 
:)

Tajuk great lah sangat kan... hahaha
yang great nya adalah bila roh rajin datang bertandang...
Memang betul2 memanfaatkan...



Pagi2 masak breakfast.
Pasta Bollognise Melayu aku panggil...
Sebab aku lagi suka masak sendiri kalau sphageti or pasta ni... 
boleh bubuh cili n rasa dia xmasam sangat compare ngan yg original..
entah.. aku xleh telan sangat sphageti yg kat Secret Recipe tu ke... kat Pizza Hut ke... kat western2 lain tu... 
Masam sangat...tp mmg rasa original dia mcm tu kan... 
hehehe.. dah tekak org melayu suka pedas2... aku olahla sikit...
Still pakai Kimball punya sos sphageti tu...


Lepas makan.. budak2 ni menuntut la apa yg aku janjikan tadi...
Masa papa dorang nak pergi work.. menangis2 semua nak ikut...
Aku teringat barang2 diy ari tu aku beli lama dah ade lagi tersimpan tak guna lagi...

jomla main kaler2 n cop2...



Zara seronokla dia dapat main water color. 
Tapi dia panggil cop cop... hahaha...


Dani dia nak kaler pakai kaler kilat2 tu...
Murah2 je benda2 ni... RM2 lebih kot satu...

Tengahari aku masak singgang ikan kembung ngan terubuk masin goreng bawang n cili... x amik gambo sebab aku tak makan... kenyang pulak makan pasta pagi tu..

Anak2 pun kenyang lagi makan pasta bertambah2.. sampai habisla.. 
Dorang skip makan nasik...

take a nap jap..

petang tu tiba2 tekak teringin nak makan donut buatan sendiri... 
nak g beli malas nak keluar. 

Tq N bagi resepi gugel... hehehe...

Gebu gebasss donutnya... 
Walaupun rupa tak menawan.. tapi sedapnya tak terkata..
Cair di mulut uolls... hahaha...

Masuk bakul angkat sendiri..:)


Sekian cerita weekend aku minggu ni...

Sebenarnya geram hati xdapat nak pegi Leadership Development kat IOI Palm Resort tu... Ada hal yang xdpt nak dielakkan. 

Siapa yang nak pegi Bangkok FREE!!!! 

Jom sembang2 kat 018 2244135 sekarang!!

Untung sangat tau... dulu2 kami kena kumpul point setahun baru dapat merasa trip free ngan Shaklee... 
Sekarang tak payah tunggu setahun... dah Shaklee murah hati nak taja trip ke Bangkok dengan pasangan free2 je beb..:)


Mulakan sekarang. Ayuh!


Rezeki Ramadhan


hehehehe. sian terperuk dalam draft...

maka publishlah ia pagi ni...

Cream puff bos bagi.

Kurma tu Kak Ina bagi.

Tq All... 



Short Vacation To Cameron Highlands

Plan nak g Cameron ni lama jugak... sebelum raya puasa ari tu dah plan.. konon gateway satu family macam time g Penang 2 tahun lepas...

Tapi yelah, kejap jadik kejap xjadik kejap jadik kejap xjadik... last-last masa balik kampung cousin aku, Ella kawen ari tu, Ijai tiba-tiba plan jom g Cameron! Aku dah la sehelai sepinggang... anak2 punsama.. Enady pun sama.. Miscomunicate ngan Anep la ni dia kata balik hari. Rupanya dia cuti sampai Ahad. Maka baliklah Ahad. Mujurla bawak gak la baju salin untuk pakai balik Putrajaya kononnya... kat ampung gunalah baju2 yang ada yang muat...

Pagi Ahad tu, Ijai la siap2 awal sebab family dia je nak pegi... Aku cam malas nak pegi.. dahla lom gaji kan... Tengah orang-orang gov semua sesak mengira hari gaji.. kahkahkah... Ijai Fyqa Icha dah siap dah.. tiba-tiba Ibu nak ikut. Eh.... aku pun nak ikutttt.. hahahaha... BUkan nak beli apa sangat.. nak berjalan je... Bersiap la kitorang semua kelam kabut sebab dah pukul 9 lebih. Ayah nak ikut sebenarnya tapi Ika plak ada hal ngan kawan-kawan dia kat rumah nak guna internet buat assignment. Maka xdapatla ayah pegi. Takpe ayah, lenkali kita pegi lagi tau... Dekat je kan ngan Kg. Gajah tu kalau ikut Simpang Pulai.. hehehe...

Kul 10.30 gerak dari Kg. Gajah. Dalam kul 12 lebih sampai dah Cameron Highlands. Aku tak pernah jalan ikut Simpang Pulai. Kiranya ni kali ketiga la aku pegi Cameron. Tiga-tiga pergi balik hari.. hahaha.. Satu hari nanti nak ajak gak tido satu malam kat sini. First pegi masa time belajar dulu. Skandal bawak mase tu.. kahkahkah.. skandal yerp! =p Ala mase tu ada nak buat projek foto, alang-alang jalan la sekali kan.. :) Second time masa preggy Dani...  And this is third time. Banyak dah berubahnya... 

Ijai lead. First dia bawak kitorang pegi BOH Tea Centre Plantation. Teruja aku tengok kawasan dia... Cantik sangatttt.. Plus cuaca masa tu sejuk even kul 1 tengahari... Dah terbayang-bayang ala-ala Ombak Rindu kan.. hihi...


Huwaaaa, kena panjatttt... Redha la makjemah. Mujurla pagi tu makan vitamin B Complex kan... Gagah perkasa aku daki bukit tu.. Tinggi gak...




Dah sampai atasss... Mengah jap.. haha... Budak2 mana kenal erti penat... Seronok la dorang...







Lapik perut jap makan kek roti n minum fresh tea... Nyumsss!






Apehal? Macam cover album retisss dah.. hahahaha


Incomplete. Ayah n Ika takde.. sob sobs sobs...


Kat longkang pun boleh yer... hahahaha.. belasahhh la ijai oi..


Dan yessss! Termakbul jugak hajat nak amik gambar kat dalam pokok2 teh ni.... Dulu2 tak merasa.... Apa lagi, sakan la bergambar... paling sengal anep ngan kakyang la... macam tak pernah jumpa pokok teh... kahkahkahkah...

















Ok habis dah citer kat ladang teh ni... Then, anep bawak kitorang bawak g makan scone... Scone tu ape?? Haaaa, aku pun tak pernah try... Anep bawak kitorang kat tempat yang dia pernah g dulu ngan kengkawan dia, kat Ye Olde Smoke House. Lokasinya, tepi jalan je... dari ladang teh tu nak ke Pekan Tanah Rata tu.. jumpa la nanti... Sunyi sket tempat dia but ekslusif... 


My only adik ipar so far with Icha... Kat taman dia cecantik laa.... bestnya...



Ibu, tuan tanah dan Fyqa kat depan pintu masuk Ye Olde Smoke House.









Ni gambar candid sebenarnya... tgh syok2 nak posing, sekali bola golf melantun... hahahaha... dari padang golf sebelah tu...




Ibu menghirup sepenuh hati haa.. :)


Nilah rupa scone... Makan ngan whipping cream n strawbery jem.



Tak pernah berenggang deme ni... :)


Scone.


Sila makan puas-puas Ibu... Ibu sempat beli jem strawberi tu... aku plak tak sempat nak pau anep.. hahaha...


Nyums!



Muka kenyang makan scone. Kenyang ke? Hahahah, padahal semua lapaq nasik tu... =p


Alorrrr, mata pejam plakkkk...




Sekali sekala.. :)




Dah puas bergambar bagai, kitorang teruskan lagi pegi kt Kea Farm tempat orang shopping beli sayur2, strawberi dan sebagainya.... gambar nan hado sebab semua dah macam keletihan...

Dalam kul 6 lebih macam tu, g makan nasik kat restoran2 tepi jalan kat Tanah Rata tu.... akhirnyaaa, dapat gak nasik... pun gambar nan hado... laparudinnn... hahaha...

Lepas makan gerak balik Putrajaya, Ijai balik Kg. Gajah hantar Ibu... Dia apedehal... cuti melambak... jeles ai... Aku kalau takde register kursus isnin tu mau aku ajak check in satu malam... letih oi... 

Tapi best la... walaupun satu hari je balik hari kan... quality time tu yang paling terpahat dalam ingatan. Ok Ijai, next vacation kita plsss! :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...