Sejukkan badan kat Air Terjun Batu Asah

Lepas dah berpanas-panasan kat Farm In The City tu kan, sambil-sambil dalam kete nak balik tu, dok plan nak g mane lepas ni... Pastu datang idea nak mandi sungai atau air terjun... Kat mana yang paling dekat yer...

Last-last decide la kat Kg. Kemensah nun, belakang Zoo Negara...

Balik umah jap amik dan buat apa2 yang patut, pastu gerak la dalam kul 3 ke sana... Nasib baiklah tak pegi Zoo, jemmm wooo kat depan Zoo tu, ramai sangat orang...



Sampai-sampai kawasan air terjun, kitorang pilih yang sama tempat masa aku pegi gathering UB dulu.. ala tak ingat nama dia... Tapi bestla situ, complete ada tempat BBQ, pondok, toilet, air terjun yang landai... sesuaila untuk budak-budak mandi...


Lama kitorang berendam, Dani awal-awal takut dia nak terjun dalam air tu... Boleh dia jerit taknak papa taknak papa... nanti ada ikan gigit... Kahkahkahkahkah.. kitorang bantai gelakkan dia.. yang dia dah menangis2 dah... Zara cam biasala... dia kan kakak.. hihi, berani! Taknak naik-naik... Dani dah nak balik tu baru dia berani... Taknak balik ko... siap cakap, nanti kita datang sini lagi ye papa mama... hahaha, baru tau kan... 


Kitorang lepak sampai petang, pondok tu takyah amik pun takpe tapi sajela amik kot2 budak2 ni nak tido kan, haghammmm pun deme ni tido.. syok berendam... kitorang tapau KFC, sedapla makan tepi sungai kan... hihi.. habis licin 9 ketul ayam...




Lepak-lepak sejukkan badan... kul 5,30 petang baru kitorang naik... Nanti boleh plan lagi dtg sini kita buat BBQ pulak... ngan Gen Uzir ke, ngan geng2 UB ke, ngan kawan2 lain pun boleh... nanti plan bebaik okey... :)

Sekian cerita cuti Maulidur Rasul dan Hari Krismas di tahun 2015... Esoknya hari Ahad tak keluar sebab bibik datang nak kemas rumah... :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Farm In The City, Seri Kembangan

Jeles betul tengok kawan-kawan update dorang g bercuti sana sini kan. Plan asal ngan family nak g Pangkor asalnya hujung bulan November ari tu, tapi aras sebab-sebab yang x dapat nak dielakkan, maka postponedlah cuti-cuti Generasi Uzir itu... Next year kita plan elok-elok ok.. :)

Yang kitorang ni pulak, xde plan tapi cadangnya nak adhoc je jalan-jalan Melaka ke, Port Dickson ke, tapi tapi tapiiii, tgk timeline kat FB semua pun update jem sana sini... maka, camcel gak yer.. Buat letih ngan bergaduh ngan anak2 je kang.. hahaha, deme tu dahla mane reti nak bersabar lagi... Dani boleh lagi, Zara tu.. huhuhu... A kata dia, A lah. jangan ubah.

Bosan gak dok umah kan, hari cuti Maulidur Rasul tu, memang tak ke mana la sebab papa dorang ni ada perhimpunan Maulidur rasul kat MAEPS sana... Masukla kejap muka tu kat tv.. hahaha, excited anak-anak.

Cuti Krismas esoknya pun, tak ke mana-mana sebab Solat Jumaat kan... so 2 hari rehat kat rumah... tapi petang Jumaat tu kuar jap g lawat baby Kak Ila aka Jivebumz.. Tu nanti citer.. :)

Last-last decide kita g jalan-jalan dekat jelah... Bawak budak-budak ni happy.. So, pilih.. antara Zoo Negara atau Farm In The City. Tanya respon geng2 wasap UB, Farm In The City la sesuai untuk aku ni yang tak larat nak jalan lama-lama sangat.. Hahaha... Dan nak bagi budak2 seronok dapat pegang pets tu... :)

Tiket 1 family, kitorang amik yang pakej. 2 dewasa 2 kanak-kanak. Include 2 tiket pony ride, pastu ada diskaun makan ntah ape lagi ntah kat kedai sourvenior tu. Aku fikir jimat je tu yang amik pakej tu... Family Pakej RM116 dan include GST. Kalau bayar asing dewasa RM32, kanak-kanak 3-12 tahun RM27. pony ride tu RM7 sorang... Banyak jugak tu jimat kan.. :) Pastu aku tambah dewasa sorang, adik aku si kakyang nak follow... Bagus gak ko ikut kakyang, leh jadik tukang amik gambo kitorang.. hahaha... 


Ok, ni kat pintu masuk... Dani banyak kali tanya, mama ni zoo ke? Hahahaha, ciskek betul.. dia ingat Zoo Melaka yang pegi ari tu lah tu...

Kat pintu masuk tu beli tiket semua, pastu dapat aiskrim 2 batang, pin batch FITC 2 pin..



Awal jumpa la si turtle gergasi ni... Elok je dia diam situ makan... Zara excited asyik suap dia makan.. risau pulak kena ngap tangan tu, orang kata kalau kura-kura gigit tangan, tunggu petir kilat baru dia lepaskan.. hahaha, taktaula mitos ke benar tu...



Sedaya upaya Dani bagi turtle kecik ni makan... Pandai dia datang kat Dani pastu nganga mulut nak makan.. hihi...


Buaya tak bergerak2.. hehe...


Ular sawa.. dia tengah panjat kat atas bumbung kaca ni.. huhu, seriauuuu tgh badan dia yang besar tu, terbayang dia lilit2... euwww!


Pastu kat bahagian burung-burung ni... Peacock tu tengah kembangkan bulu dia.. cantikkk, ada sekor je...


Dani memang tak takut dengan bird... Selamba je dia... Gud boy.. :)


Masuk kandang rusa pulak... Zara keje dia suap makan je.. hahaha.. Aku suh dia pegang dia boleh kata, " eiii mama ni, kakak taknak pegang la, kakak geli!" hahaha, kena marah aku kat situ...



Dani relax je belai-belai rusa tu...


Rabbit antara kegemaran deme gak ni... :)



Then lets Pony Ride... :) Kan ada dapat 2 tiket free include dalam pakej tu kan... Kalau tak include pakej RM7 sorang...



Zara dulula, dia yang excited nak naik... Pastu beratur tunggu lama dah ngamuk2 dah dia membebel2 nape lambat sangat ni... haih kakak kakak, waktu tido dia pun time tu... dh kul 12 lebih...


Dapat naik terus hilang stress dia.. hahaha, menyerongennn je haaa...




Nampak muka happy dia tu.. tu yang aku letak banyak2 gambar Zara.. hikhikhik...



Lepas tu turn Dani pulak, good abang Dani ni, beralah je ngan adik time panas2 leting mase tu.. huhu...

Muka dia pun tak bleh tahan nak gelak tengok... Hehehehe... Bahagia betul mama papa tgk korang seronok gumbira... :)


Dah jalan pun, still lagi peace dia tu tak turun2... hahaha...


Pastu ada Sparrow Show... Tak tgk sangat pun sebab Zara dah ngamuk2 panas pastu dia marah abang dia tinggalkan dia, si Dani dapat dok depan sekali, aku suh dia menyelit2 taknak pulak.. haihla princess sorang ni...Ramai orang kot tu yang dia taknak... Panas pun satu hal...



 At last, kita layan racoon ni je lah ye kakak... takut pulak aku kalau racoon tu jatuh gedebekk atas tanah pastu dia terkam zara kan.. hihi imaginasi terlebih aku ni... :)

Dalam kul 1 gak kitorang lepak dalam tu sejak masuk kul 10 pagi... Bagi aku memang high recommendlah Farm In The City ni... Cuma tak best pegi time weekend sebab ramai orang... Ada masa nanti nak repeat lagi, tapi tunggu adik baby keluar dulu lah yer... :)

Sekian review dari aku n family... 

Happy New Year 2016!

 ♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Rezeki Hasil Berblog : Tq ZALORA




Macam tahun lepas, dapat lagi collaboration ngan Zalora tahun ni... Alhamdulillah, selagi korang rajin update blog, rajin jugakla Zalora ni bagi RM100 voucher Zalora... :)

Tahun lepas aku redeem purse ngan baju Tshirt untuk Enady rasanya, xde plak aku entrykan benda yang aku redeem tu. Purse tu dah selamat hancur dah aku guna... Tshirt pun ada je bergantung tu Enady tak berkenan sangat yang aku pilih... Taste dia Tshirt kat PDi tu je yang dia gemor... So, aku decide aku pilih barang aku lah tahun ni...

Waktu nak memlih amat terhad sebab 31 Dec tamat dah tempoh dia. Dengan Zalora kena blocked kat opis aku ni. So, time kul 1-2 petang je leh bukak Zalora... Ada yang berkenan sekali xleh guna voucher plak... So pilih2 dah makan masa 3 hari... At last nekad la, proceed je 2 barang ni... Jam ngan Beg 3 in 1...

Jam tu harga RM49.90, Beg tu RM39.90. Ada ballance lagi duit. Tapi malas aku nak fikir lama-lama, submit jer order.. huhu... 

Akhirnya sampaiiii la Zalora ku tadi... Tq again ZALORA. Jangan serik bekerjasama ngan saya tahun depan dan seterusnya... :)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

KEPALA DAN TANGAN ANAK DIBELAH, IBU MERAUNG TAK SANGGUP TENGOK

Sharing dari NORAIZAH MOHD

Assalamualaikum,

Meskipun sudah terlambat mengikuti peraduan ini, sempena hari lahir anak saya Nuha Amanda (21.12), sungguh menggamit memori suka dan duka lantas terpanggil untuk berkongsikan cerita.

Semoga bermanfaat pada pembaca.
.

Sejak lepas umur anak saya 40 hari, bermula episode yang mampu membuat hati ibu dan abah tak terkeruan. Nuha alami masalah kulit yang serius. Jika di kampong Terengganu di panggilnya kenan. Semakin hari masalah Nuha semakin teruk. Klinik pakar, hospital, klinik biasa sudah tidak terkira kami bawa, demi nak sembuhkannya.
.

Tibalah umur Nuha 7 bulan, di kepala Nuha ada ketulan seperti bisul, Ya Allah besar sangat bernanah sedikit. Ya Allah masa tu, hati ibu dah tak senang dan bimbang. Air mata ibu dah tak tertahan nak.. Nuha lagilah asyik menangis. Pasti sakit ye anak kusayang, tika itu Nuha juga demam suhu mencecah hampir 40.
.

Kami bawa ke klinik berdekatan, doktor tersebut kata, ini tidak boleh dibiarkan kerana nanti kuman lagi merebak. Kami terpaksa belah sedikit untuk keluarkan kuman-kuman ini puan encik. Ya Allah, kepala anak ku dibelah macam tu je tanpa dibius sepenuhnya. Masih ku ingat raungan Nuha.. sama dengan ibu yang dah tahan tengok.
.

Selepas dibelah di kepala, dalam beberapa bulan selepas itu jadi pula ditangan. Ya Allah, sakit sangat ibu tengok, bengkak teruk tangan Nuha, sudah keluar darah juga. Allah sahaja yang tahu hati ini. Kami bergegas bawa Nuha ke hospital Serdang.
.

Sehinggalah saya mencari ubat apa terbaik untuk eczema, saya terjumpa testimoni Herbal Blend ramai sangat pakai dan kata ok. Saya cuba beli Herbal Blend dan sapu. Alhamdulillah beransur ok. Bila anak saya berumur 1 tahun, saya sudah mula bagi Meal Shakes, risau takut sejarah lama berulang, dibelah-belah.

Selepas itu saya berikan Vitamin C Chewable. Alhamdulillah syukur , Nuha semakin pulih dari eczema kroniknya. sekarang Nuha sudah 3 tahun. Masih ambil Meal Shake, Vitamin Chewable dan Herbal Blend untuk sapu di buat seperti losyen.
.

Alhamdulillah Allah menemukan saya dengan Shaklee, kita ikhtiar untuk sembuh, Allah menentukan setiap penyembuhan itu.

In Shaa Allah.

Kredit to :  https://m.facebook.com/Supermom-Shaklee-Story-893624304061199/

Happy Birthday Arissa Humayra Yang Ke 4 Tahun.

Tq Fana di atas jemputan.... :)

Happy Birthday Arissa Humayra... Semoga menjadi anak yang solehah, taat pada Allah dan ibu bapa...Semoga comel selalu.. :)

Birthday party ni kat Puchong, umah mil Fana.. Lama gile tak jumpa family Kakzah n Abg Ajis ni... Ajak Enady lajak ke Saujana Putra tu (umah Kakzah) kalau kitorang dari mana-mana, ade je hal nya... Taknak tertembung ngan org tu lah tu... hehehe... Takpe ai tau, hati u untuk ai sorang je..=p



Yang dukung baby tu Kak Zah... dan tiga orang Makyong... Yang hujung tu Layla dah selamat bersalin dah pun..Baby girl. Tahniah Layla dan Angah... Then turn aku, pastu baru Fana...


Bersama KakZah, anak menantu cucu KakZah.. Seronok tengok family ni, happy go lucky.



Ni birthday girl... Tak dapat nak amik gambar dia, susah nak bergambar... Bad mood sket dia ari tu..


With my only son. Dani.


Ngan anak-anak dara KakZah.. :) Jaja n Yasmin.


Sebelum pulang, Wefie again!! Thanks uolls... :) jangan lupa jemput lagi... Ada masa nanti kami datang rumah ya KakZah...


Otw balik tu, terjumpa la pelangi ni...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Mendonut bersama Dani

Mama terlebih rajin sebenarnya.

Kemas-kemas dapur, ternampak pulak satu pack yis mauripan... Apa nak buat ni kan... Tapi dalam kepala terbayang donut je sebab geng-geng Whatsapp UB kemaruk masing-masing mendonut. Gebu gebas je semua.. Hehehe...


Mula-mula aku buat sorang je... Uli la kat dapur tu terkontang kanting.. hahaha. Tiba masa nak bulat2kan tu, Dani menunjukkan minat... Aku buat bulatkan kecik2, pastu ajar dia buat bentuk donut tu... Kedut-kedut haa, dia buat... Takpelah kan abang, janji masuk perut sedappp... ;) Zara macam tak berapa minat, kalau dia minat dah lama dah dia berebut ngan abangnya nih...



Hasilnya bila digoreng.. Hihihi... adela rupa donut kan... :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Menang Contest Anak Bijak Mak Menang



Alhamdulillah, sangkut jugak satu kod bar tu. Beli pun memang stok untuk susu anak-anak kan, so, sambil2 tu joinlah contest.

Dani n Zara dah slow-slow kurang minum susu... Selalunya sebulan mmg 4 pack sorang. Sekarang dah 2 pack. Tu pun tak habis lagi.. Sejak Dani dah free bottle ni, lega sket aku. Malu kan abang, dah nak masuk 6 tahun minum botol lagi. Takpela, kita belajar minum pakai cawan, Abang mintak je nak susu bila2, mama buatkan dalam cawan ok... So far dah nak masuk 2 minggu.. Alhamdulillah... Actually ada cerita di sebalik dia dah boleh minum cawan ni.. hihi, nanti story lain.. :)

Citer pasal contest ni, hari tu aku ada citer kat sini pasal contest Anak Bijak Mak Menang ni... Sempat lagi kalau korang nak masuk.. Beli susu formula tu, make sure ada kad kat luar... Jangan beli yang xde balut plastik tu... Pastu ikut step kat situ... Kalau finalis, ade la.. :)

Tq Dutch Lady.



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

3 tahun 10 bulan




Mama,

Tengok kaki kakak ni, number four mama...

Hihihi... yelah kakak.. :)

Selamat berumur 3 tahun 10 bulan kakak Izzara...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Casio Watches 2015

Sekarang ni semuanya hanya di hujung jari kan... Ada gadjets dan online banking memang sap sap soi jelah... Hihihi, debit kredit tu semuanya terpulang pada individu tu sendiri. Dah nama pun perempuan kan, memang takleh lari la dari perkataan shopping. Zaman dulu-dulu, g la merayap ke shopping-shopping mall... Zaman sekarang, agak-agak malas, on je lappy, paling malas, on je kat hp... Silalah shopping puas-puas... hehehe... Sekarang, lelaki pun dah rajin online shopping... So, istilah perempuan kaki shopping dah takleh guna sangat pada masa ni. Lelaki pun sama..=p

Pengaruh online ni sangat kuat bila adanya group kat Whatsapp, Wechat, Line dan macam2 lagi lah.. Hahaha, sharing is caring gitu... Benda baik harusla kita kongsi kan... 

Macam akulah, ada satu group kat Whatsapp yang we all share everything pasal shopping ni.. Kedai murah2 celah mana pun kitorang share tau. Baru-baru ni, salah sorang geng tu share dia shopping beli jam.. Woweee, memang berbaloi lah... Yang rasa taknak beli pun jadik terbeli tau...

Bagus jugak online ni, jimat minyak, tol bagai tu.. sebab kita memang nak fokus beli apa yang nak kita beli je. Kalau kuar pegi Mall tu, dah confirm la terbeli macam-macam kan... Mudah je shopping online ni, hanya beberapa klik, barang yang korang nak beli akan sampai depan mata dalam masa beberapa hari.. :)


Plan nak hadiahkan untuk orang tersayang sempena hari lahir? Ulang tahun perkahwinan? Ulang tahun couple? Ulang bulan bercinta? Hahahaha, macam-macam kita boleh create occasion kan kalau kita nak bagi hadiah untuk orang tersayang. Aku bagi idea ni, cuba korang try bagi hadiah jam Casio ni... Pilih-pilih, klik, bayar, pastu sampai pulak terus kat buah hati, suami, isteri, ibu, ayah or sesapa je kan... kira suprise lah tu, tak ke hati mereka ini berbunga-bunga... :)



Banyak website online shopping Malaysia yang korang boleh cari di internet. Make Sure pilih hanya yang boleh dipercayai sahaja. Kalau hendak cari jam tangan, aku akan pastikan butik online tersebut mempunyai jenama jam tangan terkenal Casio Malaysia!



Kenapa? Sebab jenama Casio Malaysia dikenali di seluruh dunia sebagai antara jenama fesyen paling popular yang menawarkan koleksi Casio Watches 2015 lelaki dan wanita online dengan pilihan yang cukup meluas.

So, selamat shopping untuk korang yang nak hadiahkan jam Casio ni kat ZALORA. Pastikan ianya berbaloi ok! ...:)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

32 minggu

Jarang sangat bercerita pasal kandungan no.3 ni kat sini kan...Sekejap je rasa dah 32 minggu. Bermakna dah 8 bulan. Gedebuk gedebak tinggal sebulan lebih je lagi sebelum adik baby keluar. Tiba-tiba rasa tak sabar dah nak bersalin.. Hehehe, tak larat nak usung perut sana sini di musim cuti sekolah ni. Rasa tak selesa sangat dah, asyik nak terkucil je. Sian anak-anak takleh nak berjalan jauh  n lama sangat.. G taman ari tu pun, tak tahan panas dah aku ni.. asyik ajak balik je... Bertahan la ye anak-anak, lagi 2 bulan mama bagi korang hadiah.. haha...





Kelmarin check up 32 minggu. Berat ternaik plak extra 0.4 kg dari yang sepatutnya... patut kena naik sekilo je 2 minggu. Apakan daya, selera dah mula kembali. Tapi still makan light tapi banyak kali ngulangnye.. mane la nak tak naik banyak kan...

HB alhamdulillah, setelah 2 3 minggu below 11 je... kali ni naik sikit...syukurr..

Urine plak trace sikit. Esoknya kena repeat urine je.. Alhamdulillah gak takde apa.. urine kembali normal. Kurang minum air masak aku ni... Yelah, asyik la nampak bantal je kalau dah sampai rumah... huhu...

Lain-lain, kepala baby dah enggaged kat bawah, Thats y aku selalu rasa dia gerak-gerak kat atas je.. belah kiri je plak tu... Seronok dia bergolek-golek... :)
Gender still taktau... But awal-awal scan dulu masa 5 bulan doctor nampak macam girl. Tapi doctor pun tak confirmkan lagi masa tu sebab kecik lagi. So, sampai sekarang taktau gender baby ni apa... Macam nak biar je supriseeee kan, tapi hati tu melonjak2 nak tau, sebab nak prepare kuarkan baju baby time Zara atau Dani... Biarla dulu... Kalau nak shopping pun, beli kaler putih2 je dulu... Lom beli lagi baju baru untuk baby, bila ntah pegi... sobs sobs sobss... Yang lain dah beli dah, tinggal minyak untuk urut2 baby ngan baju newborn je...

Sekarang ni tengah fikir, macam mana nak handle anak2 ni nanti kot2 la aku terbersalin awal... Masa Zara, ibu datang... nak dekat seminggu gak ibu tunggu aku bersalin... sampai ibu boring dh dok umah atas... hehehe... Tuptup ibu ayah balik je, esoknya aku bersalin... hihi... Kali ni taktau nak jangka... Redah ajelah nanti ye dak... Bukan xde pengalaman, anak nak masuk 3 dah kan... :)

ok see ya!

Hari ni cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor... 



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Set Pantang Yang Menjadi Pilihan Ramai Ibu-Ibu


.
Assalamualaikum.


Hai, nama saya Asilah. Berumur 27 tahun, ada 2 orang anak. Sorang boy dan sorang girl. Yang boy tu, dah 3 tahun 4 bulan. Yang girl tu pulak, baru 7 bulan lebih.
.
.
Ok, saya nak share something yang bestt sangat dengan anda semua. Rugi sangat sapa yang tak baca sampai habis ni. Hihi..Saya ada pengalaman bersalinkan anak saya dengan cara yang berbeza. Si abg tu, bersalin secara czer. Yg si adik tu pulak, bersalin normal. Alhamdulillah anak2 saya sihat, saya pun ok. ;)
.
.
First time rasa betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee, sebab set pantang ni lah..Masa tu, saya baru beranakkan anak sulung saya. Firas Ammar dilahirkan secara czer seberat 3.5kg.Dah balik rumah, kak ipar saya hadiahkan set pantang Shaklee ni. Tapi masa tu dia bagi VITALEA, ZINC, B COMPLEX dan VITA C je.
.
.
Memang sebenarnya saya tak beli apa-apa set pantang lagi pun masa tu. 3Rezekii...Hehe...Tanpa sebarang jamu, saya hanya bergantung kat set pantang Shaklee ni 100%..Saya tak join membership Shaklee lagi tau time ni, kak ipar saya je yang bergiat aktif dengan Shaklee. Dalam hati kata la jugak, ok ke Shaklee ni...Vitamin je pn...Selalu orang pantang amek jamu kan..huhu...
.
.
14 hari berpantang, berat saya turun, back to normal. Macam sebelum mengandung, 46kg...Sukaa sangat-sangat la..Dah bersalin czer, anak sulong pulak tu kan.Saya hanya bergantung sepenuhnya kepada set pantang Shaklee.
.
.
Yang anak kedua ni pun, saya amalkan set pantang Shaklee. (Vitalea, B Complex, Vita C Plus, Zinc, Ostematrix dan ESP) Walaupun bersalin normal, saya senang nak buang air besar. Seawal hari ke-3 berpantang, saya dah buang air besar. Ostematrix tu best, melembutkan najis dan sekaligus menyenangkan saya untuk ke toilet. Legaa sangat-sangat. 
.
.
Set pantang ni bukan je bagi luka bersalin saya cepat baik, tapi memberikan tenaga berpanjangan. Seriously saya cakap, set pantang ni memang best! Even malam-malam berjaga susukan baby, tapi bila siang tu, tak rasa sakit-sakit kepala pun..(B Complex hindar stress). ESP tu memudarkan strech marks tau..Tak la nampak perut tu hitam je dari kesan strech marks. 
.
.
Bila saya share cerita set pantang ni dengan kawan-kawan saya, mostly memang akan pilih set pantang ni sebagai pilihan mereka ketika berpantang. Alhamdulillah, apa yang saya kongsikan ni, saya dah lalui dan rasa sendiri kehebatan Set Pantang Shaklee.
.
.
Tq kepada semua yang baca kisah cinta saya dengan Shaklee ni sampai habis.
.
.
Plz tekan LIKE dan SHARE. Semoga kisah cinta saya dengan Shaklee ni dapat memberi manfaat kepada orang lain.

Sekian kisah saya ;)






Ke Taman Wetland, Putrajaya

Tq to all teachers kat TBC INSPEN. Susah payah arrange untuk bawak budak-budak ni pergi ke Taman Wetland ni. Mak pak deme pun tak pergi lagi kat tempat baru ni.. hihi... Taman Wetland tu dah pernah pegi la, tapi yang tarikan baru ni lom lagi.. Nanti nak pegilah sekali ke sana...

Macam biasala, balik sekolah tu excited bebudak ni bercerita... itulah inilah begitulah beginilah... Macam-macam... hehehe...Mama senyum je la melayan...


















♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...