Menang Water Pitcher Shaklee Bernilai Lebih RM4++.++




Alhamdulillah syukur alhamdulillah... Terima kasih yang tak terhingga pada kawan-kawan yang sudi bantu menaikkan LIKE aku...

Niat asal saje nak masuk suka-suka n nak memeriahkan lagi contest Supermom Shaklee Story anjuran Master Mami Hadhatina ni... Dah alang-alang aku ada testimoni before n after yang sangat berharga dengan produk Shaklee ni, apa salah nya join..hehe

Story memang dah ada. Just hantar penyertaan then usaha sikit untuk minta kawan-kawan LIKE kan testimoni kita tu, pastu menang...

Yang bestnya jugak, di samping kita promo testimoni kita tu untuk dapatkan LIKE, secara tak langsung, order Shaklee pun masuk... Haaaa, itu bonus lah... :) Kita niat nak share kebaikan, makanya yang datang semula kat kita kebaikan kan....

Water Pitcher Shaklee ni memang dah lama aku idam2kan jugak... Seronok lah kan, penapis air stail gini pulak... tuang je air dalam jug tu, then dah cukup tapisnya, minum... Senang nak travel mana2 bawak benda alah ni...

Seronok rasa buat bisnes sambil-sambilan dengan Shaklee ni... Di samping kita dapat banyak benda baru untuk dipelajari, kita dapat bantu juga dengan orang di luar sana untuk jadi lebih sihat dengan Shaklee... Itulah kelebihan jadi ahlil Shaklee.... Aku siap dapat hadiah lagi haaa... Mana-mana program anjuran di bawah group Master Hadhatina, jangan segan-segan untuk join... Dorang tak makan orang nye,, hihihi... Sambil-sambil merapatkan ukhwah kan...

OK, sapa yang nak join ahli Shaklee, moh kita sembang-sembang kat whatsapp di nombor 0182244135...

Banyak benefit menanti anda... Diam tak diam, dah nak masuk tahun ke -4 aku jual dan makan produk Shaklee... Macam-macam shakleeeffect jugak aku dah rasa... 

Korang bila lagi? :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Pantai Morib

Dari awal ngandung lagi aku dah cakap kat Enady nak g pantai nak g pantai... Kaki ni teringin nak pijak pasir pantai pastu main-main air kat pantai tu kan.. duduk termenung layan sunset dengan angin sepoi2 bahasa... tudung berkibar2... hahaha, syok wooo... Kira macam mengidam gak ke ni? Huhuhu...

Tapi hajat itu tak kesampaian... Nape ntah... bila ada masa free je nak pegi ada je halangannya... Takpela, pospond la dulu nanti2, bila-bila pun leh pegi ye dak... Sobs! *pujuk hati sendiri.

Ni masa cuti yang berderet2 lama ari tu... Time New Year kot... tak balik kampung sebab aku tak larat nak duduk berejam lama dalam kete.. Pastu nak packing2 baju.. tu lah part paling x suka sekali... Dok jelah kat rumah, rehat2.. Ala lagipun, appointment bibik datang bersihkan rumah x boleh nak drag ke minggu minggu depannya... Sebab dorang dh ada schedule sampai hujung tahun... Ari tu ter miss satu hari, xleh ganti dah.. so burn gitu je lah.. rugi-rugi...

New year dok umah, esoknya baru jalan-jalan... 

Jomlah bawak budak-budak ni g pantai... Ada 2 option paling dekat dari Putrajaya... Bagan Lalang, Sepang atau pun Morib... aku decide Morib lah sebab ntah.. hehehe... Pegi jelah, nasib ada orang bawak kan... =p



Anak-anak paling teruja... Sian dorang taktau laut tu apa, pantai tu apa... kehkehkeh... maapkan ler mama n papa yer... Papa la, rajin beno nak bawak g mandi-mandi... Sape yang kenal family aku dah lama, Enady cukupla tak gemor bawak anak-anaknya mandi sungai or pantai... Pegi Air terjun Kemensah ari tu pun aku yang pujuk ok.. Dengan alasan, panasla pa, jomla lepak air terjun sejuk2kan badan... Berjaya! hahaha...



Dani tak nyempat2 nak jugak suh papa dia buatkan lego tu...

Sampai Morib, wahhh meriah... ada eskpo apa ntah... dengan orang main layang2, giant bubble, rollerblade... happening... Dan seronokla anak-anak mengepow papanya beli mainan.. kehkehkeh.. Layan je lah pa... bukan selalu leh lepak pantai ni... Tak dapat pantai yang celup2 kaki pun xpelah papa.. Yang penting anak-anak happy... :)

Dani awal-awal dah pow Enady mine craft... Tu jelah dari dulu favourite dia... Zara tak mintak apa2, tapi sian lak kat dia xdpt apa2 kan, so belikan bubble kecik ni pastu jomlah kita lepak kat benteng ni...


Layan bubble, angin kuat, so takyah tiup... selamat dah mama kat situ.. hihi...



Mama pun join sekali...


Kat sini pun ade orang jual air Gelaihh Besor ni... aku amik gambar macam tu sebab ada contest, dah amik2 gambar semua, pastu lupa nak attach kan ada satu paper yang ada word Gelaihh tu.. alahaiii, rugi2, kalau menang tu RM200 tu... ingat kan paper tu untuk information pasal contest je... Hahaha, Beria pejam-pejam mata...menikmati konon.. kihkihkih


Dah agak-agak boring budak-budak ni, dorang mintak layang-layang pulak... Takdela beli yang mahal-mahal... Beli yang RM2.50 sudah... Haaaa, layan la sampai lebam... First time gak dorang main layang-layang ni.. siann... huhu, dulu2 mama buat sendiri je, siap amik benang ibu tanpa kebenaran lagi, dah kena marah... =p




Dah boring lagi, mama la yang jadik tukang pegang layang-layang...


Dah puas duduk, jomla kita jalan-jalan...





Anak manja papa... Eh dua-dua anak manja papa... hihi


34 minggu kot time ni... Gigih lagi pakai seluar... Muattt maka kite pakai saje la... :)


Sekian, cerita Pantai Morib... Nanti kita g pantai lain pulak yer papa, yang macam mama bayangkan kat atas tu tadi... hikhikhik...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Tq Dumex



Tq Dumex...

Aku pun tak sangka aku akan menang Leap Reader ni... Selalu tengok lalu lalang je kat laman web WOOP tu...

Dumex tulis, kalau habiskan mission yang dia bagi tu, akan berpeluang menang Leap Reader ni yang bernilai lebih RM300.. camtu lah dia tulis.. Geng2 WOOP tau lah kan...

Sebelum2 ni dok redeem je barang2 dia... softlan dah pernah dapat berbotol2, beg Hi-5, tiba2 dapat gak bluetooth speaker from Sony, deodorant dr REXONA... tu yang best WOOP ni tau... Tiba2 ada parcel kat opis... hihi...

Sape lom join, meh join... bukan susah pun, jawab je dia punya task tu... kumpul point, cukup point, redeem la hadiah... :)

Rezeki anak-anak di tahun baru... Zara excited la main bende alah tu.. Dani dia suka buku 3D tu... ada spek dia bagi, pastu tgk gambar2 ikan tu 3D..

Leap reader ni macam Al-Quran yang elektronik tu... Tekan je pen dia tu kat buku, nanti dia bacakan la phionicnya tu... Zara suka sebab ada macam2 bunyi... hehehe...

Mujurla Dani tak bape heran sangat benda tu, kalau tak haru jugak aku kang, asyik bergaduh berebut je...

Again, TQ Dumex! and WOOP... :)



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Check Up 38 Weeks

Tiktoktiktok...

Kejap je dah 38 weeks... kalau time Dani ni, dah bersalin dah aku... Sebab induce mase tu... Due on BP sikit tinggi n Diabetes... Heheheh, Macam-macam kes masa ngandung Dani dulu.. First time kan, makan pun balun saje xde fikir apa... kalau boleh taknak lah induce, sakitttt wooo... Biarla, baby ikut flow dia nak kuar bila dah sampai masa tanpa perlu digesa-gesa... Insha Allah, doakan!

Tapi...

Refer on check up semalam, berat aku ternaik plak 2 kg 2 minggu... Huwaaa... yerlah, selera makan dah on balik hujung-hujung ni... Takdelah makan banyak pun cuma, air gelaih beso tu hari2 aku bantai... sobsss! insaf jap... BP ok, tak tinggi. HB pun ok, dah normal, 12. 

Tapi lagi...

Nurse kabo, kena datang selang sehari untuk pantau BP... Maka esok (means hari ni) lah yer kita ke klinik lagi untuk amik tekanan darah dan urine test.

Redha... huhu...


Perut comel di usia 38 weeks... :)


Kaki dah start bengkak sikit minggu ni... Hari-hari la minyak ni peneman setia... sampai habis dah 1 botol... Dok aircond lak kan.. sejukkk kaki, buh minyak ni bagi panas sikit... bau dia pun sedapppp...



Tuan blog hari ni... hahaha, kasik can la selfie dengan hidung kembang ni... =p



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Ice Cream Wafle Tersedap Di Putrajaya




Tengok gambar, terliur kan... Nyumsss!

Teringat-teringat lagi sampai la ni.... phewww!

Kat mana? Haaaa, ni kat Food Court Alamanda saje... Kat area depan Black Canyon ngan Noah burgers tu... Senang je carik, konfem jumpa... Sebab memang kedai dia tu lah satu-satunya.. :)

Sila terjah ya.. Ada macam-macam flavour. Aku pilih ni sebab lebih variety fruitnya... nak amik semua coklat kan, jatuh plak bacaan HB aku kang... =p



Aku order air ni... Coconut Bandung Float.. Adehhh, tersilap amik... Dahla wafle icecream, tambah plak float ni... bedal sajalah... 

N n Hany

Jumaat lepas, dating ngan girlfrens ai ni... Asalnya 5 orang, tambah sorang lagi Dayu. Dia ada meeting kat EPU... Tapi last minit bgtau tak dapat join sebab gerak lewat dari KL.. so kita on je mana yang ada... jadiklah buat lepas rindu... Bila nak repeat IKEA ni korang????

Ceh, tak sedar diri tu membuyung nunggu hari... hahahaha... OK next time ye gurls...

Zaza n tuan blog.
Tq N sebab bawak mak buyung ni.. hehehe... Sekarang ni dah jadik orang kurang upaya nak drive... nak g keje pun terasa malasnyaaaaaaa...

Nak suh Enady hantarkan, emmm, macam susah lak nak patah-patah balik kan... Dani n Enady dekat dah ngan rumah... Aku ngan Zara agak jauh jugak tercampak kat hujung Putrajaya... =p So, makan masa nak hantar hantar amik... Dengan jem nye lagi...

Tiba-tiba rindu MOF... sobs... Kalau keje situ lagi, senang keje dah satu jalan ngan opis Enady... Takde ke nak offer ai balik MOF semula... tsk tsk tsk!

Eh, penutup entry ngan citer sedih plak yer.. hehehe..

Anyway, tq gurls... Nanti jumpa lagi... Bila? tatau... Ala bukan jauh pun kita2 ni.... :)


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Sakit Tumit? Solutionnya Adalah....

Tadi sembang2 ngan Ibu kat whatsapp... terusla tanya pasal sakit tumit ibu tu,

ALHAMDULILLAH, sakit tumit dah kurang, pastu Ibu ckp, membuang hari2 lancar je... penangan makan Ostematrix...:)

Siap suruh buat testimoni tu haa... hehehe..

TQ IBU...

#pengedarshakleeputrajaya #pengedarshaklee #pengedarshakleepresint11putrajaya
#Shaklee
#shakleeeffect
#codputrajaya
#codshakleeputrajaya
#presint11
#putrajaya
#ostematrixshaklee
#ostematrix

READY STOCK. COD PUTRAJAYA DAN KAWASAN SEKITARNYA...

0182244135

COD Shaklee Sekitar Putrajaya





* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Ana Lyana (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya & dan pengeposan seluruh Malaysia

♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Jatuh Cinta Betul Dengan Herbal Blend Ni!!

Taktau la nak cakap betapa terujanya aku ngan Herbal Blend Cream ni...

Buat banyak-banyak kali entry pasal Herbal Blend pun takpe...

So, aku sarankan setiap rumah wajib ada satu ok...

Banyak sangat kegunaan dia...

Ni antaranya,

1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
Ramai customer saya bagi feedback POSITIF tentang penggunaan herbal blend ni ke atas anak-anak ECZEMA. Sangat-sangat membantu! Yang kena gigitan serangga pon boleh guna. Jangan risau, ianya selamat dan berkesan, inshaa ALLAH :)

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah kepada rami orang kan? Muda-muda tumit dah merekah. Boleh cuba herbal blend. Mesti korang akan puas hati dan jatuh cinta gila-gila dengan herbal blend ni.

3. Ubat luka / lecur
Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh.

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi :) Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat.

5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang.

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Ibu-ibu kena pastikan ada satu tiub herbal blend ni sentiasa utk kegunaan anak-anak anda. Memang sangat MULTIPURPOSE dan BEST.

7. Losyen harian
Boleh juga digunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa, takkan menganggu kerja seharian anda.


KEGUNAAN LAIN HERBAL BLEND

# Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
# Demam panas (boleh disapu ke seluruh badan). Inshaa Allah badan akan berpeluh tak lama selepas itu.
# Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
# Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.

Dah tau khasiat dia, haaaa, nak mintak tolong like kan kat PIC Zara ni... Teruja sampai aku join contest haaa... Untuk contest, klik sini untuk keterangan lanjut. Tarikh tutup 20 Januari 2016. Sesapa pun boleh join... Cepatlah hantar tau... Pusingan Bonus ni! :)

Klik link bawah ni untuk korang bantu aku naikkan LIKE testimoni Zara... Tq so much uolls...

https://www.facebook.com/SupermomShakleeStory/photos/a.893630217393941.1073741826.893624304061199/939267962830166/?type=3&theater



* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

Ana Lyana (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya & dan pengeposan seluruh Malaysia



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Hari Pertama Sekolah

Teringat tahun lepas, Dani baru nak masuk sekolah Tadika ni... Menangis2 dia... 


Tahun ni bangun pagi penuh ceria...

Mau tak ceria, semua baru kan.. kecuali beg n baju sekolah tu.. hehe.. Eh, kira baru jugakla sebab baru beli tahun lepas nak dekat cuti sekolah. sebab mama dia bijak sangat rendam baju ngan clorox sekali hambek ko, bertompok2 baju.

Pensil baru, pensil box baru, pembaris baru, pemadam baru, kaler baru... Semuanya baru lah...memang la excited kan.. bukan Dani je, semua kot kalau dapat benda baru, semangat dia lain macam. Tunggu tahun depan darjah 1.. huhu...



Dapat name tag lagi masa daftar ari tu...


Kitorang semua tak g keje n kakak x g sekolah tau abang, nak hantar abang ni masuk sekolah... Tahun depan camnelah, Dani darjah 1, Zara tadika. ngan baby lagi... kena salah sorang pegi lah jawabnya.. Enady g hantar Dani, aku g hantar Zara...hari first sekolah tu la... Tapi teringin gak nak hantar Dani g sekolah darjah 1.. nak tengok dia camne...




Hahaha, dalam kereta kan, masa dah sampai sekolah tu, Dani dah nampak macam moody dah... Dia pertikai kenapa aku ngan Enady tak pegi work, n Zara tak pegi sekolah. Kenapa dia sorang je yang kena pegi sekolah??? Why mama Why??? hahaha... Dah nak cebik2 dah...

SEkali sampai kat pintu, mujurlah akwan-kawan dia panggil, Dani Dani... terus tak jadik cebik.. kahkahkah... Terus g beratur depan sekali nyanyi lagi Asmaul Husna...

Senang hati dah kami nak tinggalkan dia... Pandai bawak diri.. hehehe, senior kan... :)

Tunggu tahun depan plak, kembali menjadi junior. 



Zara.. hihihi, kepenatan dia ikut mama papa g sana sini lepas hantar abang tu... Sementara nak amik Dani yang balik kul 12 tu, banyakla halnye ke sana ke mari...Kate dah cuti kan, setelkan la hal2 yang patut tu... Dua hari sekolah Dani halfday, hari Rabu baru fullday...

Sekian cerita di hari pertama sekolah Dani...

Jumpa tahun depan di Hari Pertama Dani darjah 1... Sekejap je dah besar anak-anak ni...




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Chemistry Lab, Bangi Sentral

Lama tak date ngan girlfren sorang ni... Hari Jumaat minggu lepas, plan la sekali ngan Zaza N Hany tapi dorang tak available. So, aku berdua je la...

Dingdongdingdong gak tak tau nak makan mana. Aku cadang takmo nasik2, tengahari nasik memang tak lalu la nak masuk kat tekak ni.. Aku cakap kat N, jom kita g minum kat coffee cafe tu... N cadangkan Chemistry Lab ni lah... Dia dah banyak kali makan kat situ rupanya... Sedappp... Review dari N.. dari aku? tunggu hingga ke akhir entry ni ek.. 

Chemistry Lab ni kat Bangi Sentral. Bangunan baru yang banyak butik2 tu.. Seksyen berapa? tidaklah aku ketahui.. hehehe, den bukan orang Bangi.. =p


Caramel Latte RM12.00


BBQ Wrap RM12.50


Mango Crepe Cake RM12.00


Yang N punya tu yang ada salmon tu RM22.90. Set. Ada Salmon pasta + Onion Ring + Ice Tea


Ni la lunch gilfren ai.. hihihi... N dulu2 dikenali sebagai Princess N. Sekarang tak princess dah sebab dah mak2 orang.. hahaha.. ampun N...

Review dari aku, sedap giler BBQ Wrap tu... Caramel Latte pun sedap, Salmon tu pun sedap... Semualah sedap... Ish ko ana, apa je yang x sedap.. hahaha... Tapi serius la, pada yang dah bosan takmo makan nasik tu, lehla try makan kat sini ok... Environment ok.. Tenang je makan... Memang licin habis aku makan... :)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Tutorial Nak Beli Photobook Dan Cara Menggunakannya



Tips: Pesan awal2 ni, banyak sikit stepnya, dan agak renyah jugak ye untuk newbies. Nanti once dah expert, sapsapsoi ja... hehehe..

2 hari aku siapkan tutorial ni..;)

**********

Hai...

Aku terlebih rajin ari ni... Ni khas untuk new user yang tak reti nak beli photobook n cara-cara nak gunakan voucher tu. Tengah ada photobook free tu, lepas baca ni, bolehla korang beli ya... Beli dengan harga RM0.00... hehehe...

ok first :




1. Bagi dah pernah ada akaun groupon, login je.. Kalau takde, kenalah register.. Klik kat atas tu yang aku merahkan tu..



2. Login @ Register...



3. Dah login, klik BUY.


4. Tengah ada promo yang RM0.00 tu, klik la yang tu... kalau dah habis, dia takleh klik kat BUY tu.. kalau boleh klik, blom habis lagi lah tu...




5. Dah klik, dia akan keluar kat atas ni, make sure kalau klik yang RM0.00 tu, harga final pun RM0.00 tau... Jangan lupa klik Online banking tu, kalau ada credit card, pilih credit card pun boleh.. tapi ni aku select yang aku selalu buat lah yer... pakai online banking je... jgn lupa tick gak kat yang aku arrowkan tu... Then klik SUBMIT ORDER... :)




6. Ok selesai dah purchase...



7. Pastu pergi kat My Groupons tu.


8. Dia akan pergi kat detail yang kita beli tadi... Klik download atau display untuk tengok voucher code.




9. Ni lah rupa voucher tu... kat atas yang aku bulatkan tu, no voucher... Takyahla amik no aku tu, sebab aku dah redeem pun yang ni.. hehe...

10. Part yang ni orang macam malas baca sikit...=p Takyah la baca semua. Baca sikit je... yang aku bulatkan tu, sila klik untuk aktifkan kod voucher.




11. Bila klik tu, dia akan kuar kat sini... Isilah semua2 tu... Voucher Code amik yang kat voucher tadi tu... Then submit.



12. Selesai pengaktifan kod voucher.




13. Ok lepas dah aktifkan kod, korang pegi kat voucher tadi tu. klik yang http://www.photobook.com.my/tools/quick-online tu untuk download software photobook. Aku download je senang compare to online designer tu... Sebab kalau yang download boleh simpan lama2 rasa selamat sikit.. kalau online designer tu, kang buat2 tiba2 internet disconnected, huwaaaa penat je buat... aku dh pernah kena.. so nak selamat, better download la...



14.  Haaa, nilah rupanya photobook yang dah di download... Klik Create a New Project.



15. Klik Photobook.



16. Klik yang hardcover and softcover... Jangan pandang harga tu, klik je... :) Then klik next.




17. Pilih yang 6 x 6 Mini Square Softcover. Then klik Next.. Again, jangan pandang pun harga tu.. :)



18.  ok, bagila nama album yang korang nak buat... then klik create.



19.  Akan kuar cenggini lah software photobooknya tu... Klik + tu untuk import gambar2 yang korang nak...


20. Kalau nak buh gambar kat tengah2 tu, just klik gambar n drag je masukkan dalam kotak2 yang disediakan... Nak pilih template, klik je kat bawah tu, page styles, Masks, Background dan sebagainya tu. Sama gak, kalau nak pilih template tu, just klik n drag mouse tu ke bahagian tengah tu... Work area orang design panggil.. :)

Buatlah sampai habis page... nak edit2 buh gambar comel just select je... kat bahagian kiri tu ada nak pilih font, nak terangkan gambar, dan sebagainya lah... rajin2 kan godek2 ya... try n error... jangan malas2.. :)

ok bila dah siap semua jangan lupa tekan gambar disket tu untuk save. dah save, kalau nak order terus pun boleh. Nak order kendian2 pun boleh sebab kita dah save kat software kan.. kalau buat online designer, dah kena proceed ari tu jugak... Kalau nak proceed terus, klik gambo troli tu ya...



21.  Dah klik, dia akan kuar macam kat atas ni... klik kat yg aku bulatkan tu then klik start.



22. dia akan pergi photobook punya laman web. Macam biasa la, sila register dulu kalau pengguna baru... Kalau dah pernah guna, log in saja... :)



23. Dah log in, dia akan terus keluar sini.. log in ngan username n password yg betullah ek... ok then, make sure kan nama projek photobook korang tu tadi pasti klik continue... again n again, jgn pedulik harga tu sampaila ada satu step ni baru korang kena alert dengan total pricenya...:)


24. Lepas tu, korang akan nampak page mcm ni..., pastikan alamat utk delivery betul. Buh la alamat yg ada orang yg akan sign sebab mostly dia pakai Gdex... tapi baru2 ni aku redeem, pakai poslaju plak... mana2 lah ye, asalkan ada orang yg akan terima kurier korang tu nanti.

Pastu, klik kat caj delivery yg RM8 tu tau... yang paling murahla.. jangan lupa klik continue...



25. Haaaa, kat sini la kena masukkan voucher code yg kita dh aktifkan tadi... dah masukkan, klik redeem. Kalau valid lagi, so proceedla voucher code tu... macam kat gambar bawah ni... dah redeen, klik la bank mana yang korang nak guna.. aku selalu maybank je la... kdg2 cimb... mana2 yg korang ada duit dlm tu yer... jgn yg zero plak..hihi.. camno nak bayar...





26. Oh ya, bila korang dh klik redeem tu, korang pastikan jugak yang total amaun yg nak kena bayar adalah harga caj delivery je (kalau yg beli photobook RM0.00 la) kalau korang beli yg RM5 ke RM10 ke... make sure jugak total price tu dab siap2 masuk ngan caj delivery... dulu2 sebelum GST, RM8 je caj delivery. Skrg, RM0.48 tu adalah caj GST ya...

Pastu, klik confirm order...



27. Dah klik confirm order, dia akan pergi ke gambar kat atas ni... make sure harga and klik proceed...




28. Akan keluarla online banking ni... mcm biasala klu korang selalu buat online shopping ni, sure dah expert kat sini kan...;)

Log in username n password semua tu...



29. Kalau payment tadi berjaya, maka selesailah pembelian dan penebusan voucher korang tadi tu...



30. Bila payment dah berjaya, pergi balik kat photobook punya software tadi tu, dia akan keluar mcm gambar kat atas ni. Ni adalah untu upload kita punya photobook yg kita dh buat tadi tu kat server dorang... aku selalu pilih Upload order tu je... pakai internet. .. dah klik yang tu, pastu klik continue...



31. Sedang diupload... tunggula sampai habis. Lama tak lama la, dalam 15 minit selalunya bergantung pd kelajuan internet anda...:)



32. Ok habis dah upload...klik ok.

Siap dah la...


33. Kalau nak check korang punya photobook tu, klik kat Open Existing Project.



34. Kalau dah siap upload, status photobook tu akan bertukar jadik in production. Maknanya, dorang dah terima photobook yang korang upload tadi.



35. Jangan risau, kat email nanti pun, pihak Photobook akan bagitau la status photobook korang tadi tu... nanti dah delivery pun dorang akan hantar email bgitau consignment number bagai tu... 


Ok selesai.. semoga bermanfaat... panjang2kan la entry ni untuk orang yang nk belajar beli photobook n cara-cara nak guna voucher tu... 

Semoga berjaya... apa2 nak tanya, just drop komen kat sini ok... 

Sekian...:)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...