Shaklee Bagus Sangat Ke?



Ada orang cakap "Apalah yang ko suke sangat ngan Shaklee ni?" atau " Orang2 Shaklee ni hardcore sangat sampai Page konon makanan sunnah yang copy-paste Testimoni Shaklee terpaksa delete post tu" 

Haaa, nak tahu kenapa?

Teruskan membaca....




Bukan tukang sapu, bukan tukang pam minyak atau bukan peniaga tamak sampai sanggup menipu yang membangunkan produk-produk Shaklee ni. Tapi, semuanya dibina oleh pakar2 saintis yang kerja siang malam uji macam-macam benda kat makmal Shaklee US.

Saintis-saintis ni pulak, bukan calang-calang graduate mana-mana university terus keluar produk. Bukan. Tapi Saintis yang dah berpuluh-puluh tahun punya pengalaman dalam industri pemakanan & kesihatan.

Bukan tu saja. Saintis-saintis ni sangat bijak sampai dapat macam-macam anugerah. Siap ada Nobel Prize winner bagai. Paling cikai pun PhD lah. Bukan yang paling bagus PhD tau. Beza tuu..



Dan sebab saintis-saintis Shaklee ni bijak-bijak & power-power, hasil kajian diorg ke atas produk-produk Shaklee di dokumenkan dalam macam-macam journal antarabangsa. Bukan macam jual kicap tu tau, tak payah journal pun orang jual jee…

Jurnal-jurnal ni pulak bukan staff Shaklee je yang syok sendiri, tetapi diiktiraf oleh saintis yang tak kerja dengan Shaklee pun. Jauh sangat berbeza dengan produk-produk nutrisi lain yng berlambak di pasaran sekarang ni. Sebab kebanyakan mereka takde sampai diiktiraf oleh saintis luar syarikat.




Bukti yang produk-produk Shaklee memang betul-betul bagus, ia digunakan untuk kerja, aktiviti & sukan paling extreme. Dan takde langsung atlet-atlet Shaklee ni kantoi ada dadah dalam badan macam kes Lee Chong Wei aritu.

Boleh bandingkan dengan produk lain, takde yang ada rekod sebegini pun POWER.

Kalau Shaklee teruji berkesan untuk orang paling extreme, sudah tentu lah terlebih-lebih berkesan untuk kita rakyat marhaen ni kan?



Sebelum orang malaysia, orang lain dah cuba banyak kali dah nak kutuk-kutuk Shaklee ni tak bagus la ape lah. Namun, akhir sekali diorg sendiri habis idea nak kutuk tang mana lagi dah. Akhirnya, terpaksa setuju yang Shaklee ni memang bagus & jatuh cinta pulak tu.

Setiap hari pun diorg ni pakai.

Tanya pemilik produk-produk yg korg pernah dengar di pasaran, owner dia pakai x produk-produk yang diorg jual tu? kebanyakannya sendiri pun tak berani pakai sebab sendiri pun tahu produk diorg ada paraben, boleh sebabkan kanser, etc. tak percaya, tanya sendiri…

kitorg dah banyak sangat dah kes pengedar produk lain yang kutuk kaw2 pasal Shaklee tapi bila sendiri atau family nak pakai, contact kita nak beli produk.





COMMENT “ookkkeeyyyy!” kalau setuju Shaklee mmg konfem berkesan, selamat & mesra alam

Jangan komen apa-apa kalau bencikan Shaklee...

:)


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Sebulan Dah Dia

Hureyyyyy...

14 days to go!

Eh!.. Hahaha... Nak citer pasal Iman ke aku ni? 

Baby Iman la... Alhamdulillah... Usianya dah 30 hari, hari ni. Makin sihat, makin membulat, muscle2 nya sedang berlumba-lumba nak menembun, makin luas dah matanya terbukak. Buka luas-luas pun tetap awak yang paling kecik matanya Iman compare to abang n kakak awak. Bulat-bulat awak pun, takleh lawan abang n kakak... Awak version haluih sket. Banyak ikut genetik papa kot ek... Apa=apa jelah, janji awak sihat kan... mama dah bersyukur sangat.

So, pagi tadi gigih mandi awal.., Iman la... Aku memang pagi2 dah mandi. Iman kenala mandi awal sikit ye.. Nak wangi-wangi ni...Nak g jalan ni.. hihi...




Kakak paling excited. Nak g bawak Baby Iman g klinik jumpa doctor ke mama? Asyik itu jelah yang diulang tanya. Sampai mama naik bosan... grrrrr! Last-last aku diam pastu jegil mata je... hahaha... tak larat nak oi... Gigih jugak kakak mandi awal... nak ikut...




Sampai-sampai... Mak aihhh hutannya jalan nak masuk Klinik ni... Klinik Desa Pulau Besar... scaryyyy... SEkali bila dah masuk... wow! dah baruuu... Last bawak Zara check up sebulan 4 tahun lepas dinding klinik papan lagi... Impressed sekejap. aircond plak tu... hehe... kat sini ada gambar klinik lama masa bawak Dani g check up dulu... 

Tulah bestnya ada blog.hehehe, citer lama2 dorang g check up ada lagi... leh refer kat blog je... :)





Bila Zara pegang hp. Ntah bila dia amik gambar ni... Gambar belakang plak tu.. haihh Zara Zara...



Dah setel jab untuk sebulan ni... Sian awak yer dik. Meraung lah sekejap tadi.. sekejap je, pastu bunyi nangis2 cam merajuk2 tu plus cebik2 sikit mulut dia.. Hahaha, so cutelah baby!... Aku peluk-peluk dia, ok dah.. senyap.. Gud girl sayang...




Petangnya kul 2, kena  jumpa doctor untuk review check up sebulan tadi... So far takde apa-apa masalah... Semuanya normal. Jumpa doctor kat Klinik Kesihatan Kampong Gajah. 

Oh ya, result tadi...

Berat baby Iman = 4.2kg

Panjang = 52 cm

Lilitan Kepala = 35 cm

Result mama pulak,

Luka Perineum : ok. Repaired dia tulis. Hahaha...

Hb : 12.2gm

Berat : kurang 10kg dari berat last check up pregnant. sama dengan berat masa bukak buku pink. Yeay... banyak lagi nak kena turun ni... chaiyok2 ana!

Masih fully breastfeed. Moga-moga perjalanan breastfeed kali ni dipermudahkan seperti mana perjalanan aku breastfeed Zara selama 2 tahun lebih dulu...




♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

BUAH PINGGANG BOCOR




Pernah dengar tak nama penyakit Nephrotic Syndrome? Nephrotic Syndrome atau juga dikenali dengan penyakit buah pinggang bocor ini adalah sejenis penyakit yang menyerang bahagian buah pinggang sehingga menyebabkan beberapa masalah kesihatan lain timbul.

Testimoni kali ini adalah pengalaman Encik Rosdi yang berjaya pulih daripada penyakit buah pinggang bocor ini setelah konsisten mengamalkan Vivix Shaklee.

TESTIMONI : MUHAMMAD ROSDI & HARTINI BADRI

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital, doktor menahan saya di wad kecemasan da membuat pemeriksaan air kencing 24 jam dan juga pemerikasaan darah.

SEtelah disahkan mengalamiNephrotic Syndrome doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolestrol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Doktor turut memberi steriod tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambik steroid. Saya berbincang dengan isteri, kami besetuju untuk memulangkan sebungkus besar steroid dan memberitahu doctor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar-benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan, saya ada temujanji dengan doktor pakar di Selayag dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila doktor sahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakanVivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah, Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi pnyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser, Ikhtiarlah dengan Vivix. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakallah kepada Allah SWT.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit 

Anda ada sebarang pesanan dan pertanyaan? Hubungi kami sekarang!

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Serdang, Dengkil





♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

JERAWAT BERNANAH




JERAWAT BERNANAH

Jeraway yang bernanah jangan sesekali dipicit kerana jika masa dan cara adalah salah, ia boleh mengakibatkan keradangan kulit. Tersalah picit bakal mengundang padah! Ingat tuuu...

Jika keradangan berlaku, jerwawat akan bertambah bengkak, kemerah-merahan dan terasa sakit berdenyut-denyut. Keadaan yang berlanjutan tersebut seterusnya boleh menyebarluaskan lagi kesan pembengkakan manakala nanahnya pula mampu merebak lebih jauh ke dasar kului kita.

Bukan senang nak hilangkan jerawat bernanah ni. Salah produk makin teruk adalah. Malah akan meninggalkan kesan buruk pada kulit wajah.

Minuman Vivix yang membantu merawat dari dalaman badan kita. Jerawat ini kadang-kadang sebab hormon badan, badan banyak toksin perlu didetox dan mungkin akan sebab resdung. 

Merawat biar dari lapisan dalam akarnya bukan luaran sahaja.

Cuba VIVIX.

AnaLyana
018-2244135


♥ Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Kaki Terselamat Dari Kena Potong Akibat Kencing Manis

Penyakit kencing manis telah diketahui semenjak tamadun purba lagi dan telah direkodkan oleh tamadun Mesir, Hindu, Cina dan Yunani (Greek). Tanda-tanda penyakit kencing manis seperti dahaga yang melampau dan kerap kencing telah digambarkan oleh orang Mesir di atas paprus pada 1550 BC. Pakar perubatan India juga telah membahagikan pengidap kencing manis kepada dua semenjak abad ke lima lagi.


Perkataan mellitus kemudiannya ditambah oleh Willis bagi menunjukkan terdapat gula dalam air kencing. Salah satu daripada ujian bagi mengesan pengidap kencing manis yang terawal adalah mencurahkan air kencing pada tanah dan melihat samada semut menghurungi tempat tersebut. Bukti kaitan kalenjar pankreas dengan punca penyakit kencing manis dijumpai pada tahun 1897, apabila dua orang pakar sains, Minkowski dan Von Mering mmbuktikan hubungan kalenjar pankreas dengan kencing manis dengan membuang kalenjar pankreas pada anjing tersebut mengidap kencing manis.


Walaupun penyakit kencing manis telah lama diketahui, kawalan penyakit kencing manis yang berkesan hanya diketahui pada 1921 apabila Frederick G.Banting dan Best menjumpai fungsi insulin sebagai pengawal kandungan glukos dalam darah.


Insulin


Insulin merupakan sejenis hormon yang dihasilkan oleh sel kalenjar pankreas yang dikenali sebagai Langerhans islets (kepulauan kecil). Insulin bertugas untuk menceranakan glukos dan bertindak membenarkan glukos dalam darah menembusi dinding sel.


Tanda-tanda Kencing Manis Adalah Seperti Berikut :


* Sering dahaga dan sering perlu minum air
* Sering ke tandas
* Terasa badan lemah
* Berat badan turun dengan cepat
* Penglihatan makin kabur
* Terasa pening kepala


Kadang-kala pengidap kencing manis tidak menunjukkan sebarang tanda. Hanya dengan pemeriksaan doktor dapat menunjukkan dan mengesan kencing manis pada peringkat awal. Bagi mereka yang berisiko tinggi, mereka perlu menjalanni pemeriksaan untuk mengesan kencing manis sekali setiap tahun.


Golongan Berisiko Tinggi


Mereka yang dikelaskan dalam kumpulan  risiko lebih tinggi adalah :-

* Mereka yang mempunyai keturunan yang mengidap kencing manis (Ibu bapa, adik beradik)
* Mereka yang berat badan agak tinggi
* Mereka yang pernah mempunyai radang pada Pankreas
* Wanita mengandung yang pernah menghadapi kencing manis ketika hamil.


Bagaimanapun penyakit kencing manis mampu menyerang sesiapa juga pada semua peringkat umur sekiranya pemakanan dan minuman tidak dijaga.




Mengesan Kencing Manis

Kencing manis dapat dikesan dengan ujian air kencing atau ujian darah. Ujian darah amat mudah digunakan dan dapat mengukur kadar gula dalam darah dengan tempoh beberapa minit sahaja. Selain itu terdapat ujian daya tahan glukos di mana pesakit akan disuruh meminum minuman bergula dan mereka diuji untuk memastikan peningkatan kadar glukos. Selain itu, ujian puasa glukos di mana mereka yang diuji akan dilarang makan atau minum semalaman sebelum mereka diuji untuk menentukan kada glukos mereka.

Mengelak Kencing Manis

Perubahan Cara Hidup

Perubahan cara hidup mampu mengelakkan kencing manis terutama pada mereka yang mempunyai kecacatan daya tahan glukos (Impaired Glucose Tolerance - IGT), atau kecacatan puasa glukos (Impaired fasting glucose - IFG). Kajian menunjukkan kedua-dua keadaan merupakan tanda awal kencing manis tetapi mampu diterbalikkan dengan kawalan pemakanan yang betul.

Selain itu, tidak salah bagi mereka yang tidak mempunyai masalah awal untuk turut serta mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan kencing manis dengan melakukan beberapa iaitu :-

Pemakanan

Ramai berpendapat bahawa pemakanan hanya merangkumi pemakanan gula sahaja. Tetapi walaupun pemakanan guka seharusnya diskat, ini tidak bermakna makanan-makanan lain kesemuanya dapat dimakan seberapa banyaknya. Pemakanan seharusnya dikurangkan kerana selain daripada gula, bahan-bahan karbohidrat yang lain juga seharusnya dikurangkan. Ini adalah kerana kadar kalori pada sehari itu seharusnya dikurangkan. Untuk kepastian bahawa pemakanan yang dimakan tidak melebihi batas, catatkan apa yang sering dimakan dalam sehari dan bincangkan dengan doktor.

Senaman

Senaman juga penting tetapi ianya perlu dimulakan secara beransur-ansur dengan nasihat doktor. Senaman berfungsi dengan tiga cara iaitu membantu menggunakan kalori yang lebih yang mungkin dimakan, membantu mengurangkan berat badan dan akhir sekali dapat juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru (cardiorespiratory) kita. Satu kajian mengenai kencing manis dalam tempoh 3 hingga 6 tahun mendapati senaman seperti berjalan selama 2 1/2 jam dalam tempoh seminggu boleh mengurangkan perkembangan diabetis sebanyak 40% - 60%.

Penjagaan Berat Badan

Telah dikernali yang mereka yang berat badan tidak tinggi lebih mudah dikawal taraf gula di dalam darah mereka dan dengan itu ubat dapat dikurangkan. Setengah-setengah dari pesakit kencing manis dapat menghentikan ubat kesemua sekali setelah berat badan dapat dikawal.

Pemeriksaan Diri Sendiri

Seseorang intu seharusnya berwaspada tentang apa-apa perubahan pada badan mereka iaitu dari segi kulit (lagi-lagi pada bahagian kaki), rasa sebal/kebas pada hujung jari tangan atau kaki dan apa-apa perubahan lain yang dirasakan. Selain dari itu, pemeriksaan oleh doktor untuk memastikan kadar gula dalam darah mesti terus dijalankan.

Pemeriksaan oleh Doktor Secara Tahunan

Ujian berkala secara tetap terutama mereka yang berisiko tinggi mampu mengesan kencing manis pada peringkat awal. Ini membolehkan pengidap kencing manis mengambil langkah awal untuk merawat diri mereka. Dianggarkan bagi setiap 1% pengurangan kadar ujian darah A1C, mampu mengurangkan masalah berkait kencing manis sebanyak 40%. Selain itu, rawatan awal kencing manis juga mampu mengurangkan 30% hingga 70% kegagalan buah pinggang berfungsi. Penjagaan anggota kaki tangan mampu mengurangkan kes anggota badan perlu dipotong disebabkan komplikasi jangkitan sebanyak 45% - 85%.

Pengambilan Ubat

Pengambilan ubat untuk mengelakkan kencing manis masih di peringkat kajian di Amerika Syarikat. Ubat seperti metformin didapati mengurangkan peratusan mengidap kencing manis sebanyak 31%. Rawatan menggunakan metformin lebih berkesan bagi mereka yang berusia muda, dan gemuk. Rawatan Metformin kurang berkesan pada mereka yang normal untuk mengelakkan kencing manis.



Rawatan Kencing Manis




Kira-kira 2.6 juta pesakit diabetis negara ini membelanjakan hampir RM1 bilion setahun untuk kos rawatan pesakit mereka.
Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam) Malaysia, Datuk Dr. Lokman Hakim Sulaiman berkata, angka itu merupakan statistik dengan purata minimum RM30 yang dikeluarkan untuk rawatan bulanan seseorang pesakit.
``Pesakit menghabiskan sekurang-kurangnya RM78 juta sebulan untuk rawatan diabetis. Angka ini semakin meningkat pada kadar yang tidak dijangka.
Sumber yang dipetik dari Astro Awani
Mahu makan ubat seumur hidup atau rawatan alternatif yang terbaik yang membantu merawat kencing manis?
Ada pelbagai pilihan , rawatan alternatif yang ditawarkan yang dikatakan boleh merawat kencing manis.
Saya tidak mahu anda terpengaruh dengan iklan-iklan yang tak bertanggungjawab di luar sana seperti:
“Kencing Manis Hilang Dalam Masa 7 Hari” atau “Makan Ubat Ini Kencing Manis Akan Hilang 100%
Belum ada ubat yang boleh hilangkan kencing manis 100%  dan apa yang saya ingin tawarkan adalah vitamin / supplement yang membantu menstabilkan kandungan gula dalam Darah. 
Anda pernah dengar VIVIX?
Vivix Shaklee adalah supplemen yang membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula dalam darah



Bagaimana VIVIX  dan  Resveratrol Membantu Mengawal Kencing Manis?

 

1. Membantu Mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin

Antioksidan yang terkandung dalam vivix dapat membaikpulih sel dan dalam masa yang sama menjadi pelindung kepada sel tubuh. Justeru, pengambilan secara konsisten membantu mencegah sindrom metabolik disebabkan oleh kerosakan gen sekaligus mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kencing manis menjadi semakin parah.

2. Membantu Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah

Pencernaan karbohidrat akan menghasilkan tenaga gula yang menjana tenaga untuk tubuh manusia. Harus diingat, pengambilan karbohidrat yang tak terkawal akan menyebabkan peningkatan kandungan gula dalam darah sekaligus berisiko untuk diabetes. Polifenol adalah bahan yang dihasilkan oleh anggur muscadine akan memperlahan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat. Semua ramuan yang disebutkan ini adalah bahan yang terkandung dalam Vivix Shaklee dan dapat menyumbang mencegah kandungan gula berlebihan dalam darah yang menyebabkan diabetes.

3. Mengurangkan Risiko Kerosakan Mata Dan Mempercepat Proses Penyembuhan Luka.

Perkara yang sering menghantui pesakit diabetes dan seharusnya waspada kepada yang sihat ialah pesakit diabetes berisiko untuk hilang daya penglihatan dan apabila terluka ianya lambat sembuh dan sehingga satu tahap kaki terpaksa dipotong kerana jangkitan kuman. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam menjaga dan memperbaik penglihatan mata dan membantu menyembuhkan luka dalam kadar segera.

4. Mengurangkan Risiko Pembentukan Protein AGE

Apabila gula dalam tubuh berlebihan ia berisiko untuk membentuk Protein AGE (advanced glycation end products) dan mengakibatkan sel tubuh mati, atherosclerotic dan risiko diabetes. Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.

CEGAH SEBELUM PARAH! BERTINDAK SEBELUM KENA!

Pengalaman wanita ini yang  bergelar pesakit kencing Manis selama 20 tahun

Bismillahirohmanirohim…..saya Hjh Noriah Bt Mat Kasim mula mendapat penyakit kencing manis pd tahun 1996 semasa mengandungkan anak bongsu saya yg kini telah berusia 18 tahun.
Dipendekkan cerita masa itu kandungan gula dalam darah saya sentiasa tidak stabil 16 kadangkala mencecah 20 tangan dah mula merasa kebas2. saya mendapat rawatan dgn klinik kerajaan dan makan ubat glumet dc 500 mg(2 biji pg/mlm), melicron 80 mg (dgn sukatan yang sama) tapi kencing manis saya tetap tidak stabil hinggakan doc mengesyorkan agar saya mengambil insulin…..
Hinggalah pada tahun 2011 menantu saya Adilahmanaf@celikvitamin.com memperkenalkan vivix (shaklee) kepada saya. Sejak tarikh itu kehidupan saya mula berubah, 2 bulan saya makan vivix sudah ada perkembangan positif, tangan tidak lagi kebas2, kandungan gula dalam darah saya kadang2 menurun hingga ke paras 3.5 dan paling tinggi 6.00, bohonglah kalau saya tidak ambil ubat doc, saya masih lagi makan ubat doc tapi dengan glumet dc 2 biji sahaja (pagi dan petang). Kini saya kembali sihat dan cergas untuk menjalani kehidupan di usia emas ini dan saya akan tetap memilih vivix untuk menjamin kesihatan saya secara berterusan…….
Sekian hanya sekelumit sebagai perkongsian cerita

kredit to sumber asal : CelikVitamin.com


Kaki bernanah , berlubang akibat kencing Manis



Kaki yang bernanah, berlubang akibat kencing manis akhirnya kembali isi baru tumbuh.
Alhamdulillah kaki mereka yang berlubang, bernanah  Akibat Kencing Manis Tak Jadi Dipotong Akhirnya kerana Sirap ini
Sayangkan keluarga kita. jangan biarkan kencing manis meragut kebahagiaan mereka. Mari kita bantu mereka merawat cara alternatif bebas dari ubat
Dapatkan set kencing manis dengan hubungi Ana 018-2244135 atau email ke anacomey_84@yahoo.com
atau anda boleh order terus di SINI >>  SET KENCING MANIS dan saya akan terus pos ke rumah anda.
Jika mahu penghantaran terus ke rumah anda, kami menyediakan penghantaran terus area Putrajaya, Bangi, Shah Alam, Puchong, Serdang, Kajang dan kawasan sekitarnya.






♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥



Tq Mar & Tantan!

Tq to Mar n Tantan kerana sudi melawat diri ini dan baby.. hehehe...

Mar kebetulan cuti raya cina balik Bota. Tantan dah memang umah dia kat Manjung nun, balik umah mil kat Beruas, lajak sekali ke Kg.Gajah ni... 

Tq Tq!

Terharu ai tau...

Maaf la x dapat nak hidang makanan best2, kuih Ibu buat je pengganti buat alas perut... dan air sirap... gulp gulp je aku nengok ayor sirap tu tau... hahaha.. kan cuaca tengah membahang panas sekarang ni... Deme datang masa cuti raya cina hari tu...

Maaf jugak kalau layanan tak bape best. Kelam kabut sikit ngan Enady nak balik Putrajaya dah...



Si Ayana ni suka baby tau... Tantan, apalagas??? kasik cargas... kahkahkah.. jangan kang tiba-tiba, no.4 is on the way... =p


Suka senyum la si ayana ni... :)


Alolololo ayana nananananana... :)


Yeayyy! Geng mak anak 3...Marziey, aku n Kaktan :)

Tq again guysss...

Tan, ni 4 tahun lepas ko datang umah aku n first time jumpa... Tak sangka Iman pakai baju yang sama ngan Zara masa ko datang dulu.. kahkahkah... =p ate baju recycle kan... kkekeke...

Ni ada video untuk tips2 breastfeeding. Selamat menonton,,:)




♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Set Berpantang Yang Aku Amalkan



Semestinya Set Berpantang Shaklee... :)

Dari awal ngandung lagi memang dah set dah, nak guna set pantang Shaklee kali ni... Masa lahirkan Dani n Zara dulu, aku guna set pantang Cap Menara je... Beli kat bidan urut.. Hasilnya, seminggu je aku berupaya menelannya... sebab risau baby cirit birit n baby tak baik kuning lagi sepenuhnya.. so jamu-jamu letak tepi dulu lah...

Sebenarnya, masa aku habis beurut ari tu, Bidan Opah Leha ade gak promot beli set pantang Cap Menara tu, tapi aku bgtau la, dah beli dah.. hihi...

Aku memang ikut time nak makan set pantang Shaklee ni...Sebab nak rasa dia punya effect betul2... Wow sangat ke kan? Dah beli mahal2 tu, kenalah habiskan. Eh, mahal ke? Apelah sangat nilai harga vitamin tu kan, dengan harga diri sendiri ni... Kalau rasa tak mampu nak beli sekali segedebuk, beli la sikit2, dari awal pregnant lagi aku dah kumpul, sebulan beli satu2... 

Bangun pagi2 telan zinc complex dulu masa perut tgh kosong lagi. Kenapa kena makan zinc time perut kosong, klik sini... sejam atau setengah jam kemudian baru aku breakfast. Lepas breakfast, makan Vitalea, B complex ngan Vitamin C sebijik- sebijik... setel.. kul 12 tengahri lunch pulak, lepas lunch amik lecithin ngan alfafa... Alfafa tu tak berani lagi aku nak makan 2-3 bijik. sebabnya... Si Iman ni tak kuat menyusu sangat, everytime dia menyusu mesti tersedak2... Pastu susu badan banyak, dia plak asyikla tido je... sudahnya nens aku membengkak... Alamat kalau nens bengkak, seram sejuk satu badan nak demam. Hampir2 nak demam dah hari tu. cepat2 telan panadol. Nutriferon ku belum sampai... T_T Cenggitu haaa kesan makan Alfafa... so, aku makan sebijik jelah cukup untuk buang toksin2 dalam badan ni, di samping nak ngangkut lemak2 yang dah dilupuskan oleh Cik Lecithin itu tadi.. hehe...

Dinner plak, tak makan nasi pun, cukupla kopi secawan atau bercawan2 cicah ngan biskut. Sebab kenyang lagi dengan makan siang tu dan makan vitamin2 tu... Serius la, makan vitamin2 tu perut jadik kenyang... Tak caya? cuba try.. :) kul 7 malam cam tu la... selang 2 jam baru aku makan Ostematrix 4 biji sebelum tido. 

Dah hari ke-22 dah hari ni. Hasilnyaaaaa...

Memang wow lah!

Terlalu banyak effectnya kat badan sendiri ni.

1. Luka cepat baik. 10 hari luka dah bercantum. Benang je lom tanggal2 ni... Tq Zinc Complex.

2. Badan xpenat. Seriously, aku xstress langsung berpantang kali ni.. stress sebab anak2 bergaduh ada... haahaha.. tp bukan sebab badan penat. Fungsinya Vitalea n B Complex. :) 


3. Baby alhamdulillah, malam2 xmeragam...lena betul dia tido.. malam2 sekali 2 je bangun untuk menyusu dan baby poopoo... Ibu aku pun cakap, xdengar langsung dia menangis malam2... compare ngan sebelum2 ni.. mak aihhh... letih bdn asyik bangun tgh malam... bila badan penat, mulala rasa nak emo satu badan kan... means, baby kenyang menyusu... aku makan vitamin n khasiat dia dapat kat baby jugak melalui susu ibu yang baby minum. 

4. Tiada langsung sembelit... fuhhhh.. tu adalah salah satu perkara yg agak ngeri jugak tu... dh 19 hari berpantang hari ni, hari2 aku membuang dgn senang hati. Tq ostematrix!

5. Tiada bengkak susu. Susu badan alhamdulillah... agak meriah juga. Sampai baby Iman tersedak2 la... flow susu tu laju... tq Lecithin n Alfafa ♡♡ 


6. 3 4 orang yang datang visit baby dok tanya, ni orang pantang ke tak pantang ni...hahaha... pantang laa... xkan xpantang, badan nak pakai lama kot...:) badan rasa sihat kuat dan cergas n kulit muka xkusam... Vit C punya penangan... 


7. Perut tak rasa nak makan sangat. Kawan2 pun x percaya yg aku makan nasi sekali je sehari... hehehe... betul la... so ini akan jadikkan asbab berat badan aku maybe akan berkurang... sebab apa aku kata maybe, sebab aku xtimbang lagi..hehehe..tapi badan ringan la... :) 


7 effect ni aku dapat bila aku makan set berpantang Shaklee... best betul ..:)


Nak dapatkan set berpantang n breastfeeding ni? Atau nak order produk Shaklee, jangan segan2 whatsapp...:) walaupun kaktang ni cuti berpantang, kedai shaklee still bukak ya...


 Ana 018-2244135


Ni ada video untuk tips2 breastfeeding. Selamat menonton,,:)





♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Berurut + Cukur Rambut

Alhamdulillah, hari ketujuh hari tu, selesai aku berurut ngan Bidan Opah Leha... Cadangnya nak amik Bidan Opah Nuk gak macam masa pantang kan Dani ngan Zara, sekali Opah Nuk operate mata.. xbape sihat nak ngurut... huhu... tak bestnya Opah Nuk tak ngurut... kecik2 dia pun kuat betul kudrat dia tau... Second choice, ngurut ngan Opah Haji Leha. Dia duk kat Kg.Gajah nun...

Ni entry yang lepas2 masa cukur rambut Dani ngan Zara...





Gambar Before rambut Iman kena gondol..=p Rambut dia lebat jugak... Terasa sayang, tapi buang jelah kan... rambut dari dalam perut orang tua-tua kata tak elok...


Mula-mula senyap je dia... sekali dia dah terasa kot ketajaman pisau cukur tu... menangis lah dia...


Beria awak kerut dahi ye Iman.. hihi..


Pastu Opah Leha suh aku susukan dia sambil Opah cukur rambutnya... Haaa, baru diam...



Agaknya kalau Iman leh cakap, mesti dia cakap... Tolongg  tolonggg jangan botakkan kepala aku la... kahkahkah...


Akhirnyaaaa, Iman dah gondol... Comel gak botak.. hihi, macam shaolin soccer...


Rambut Iman cepat tumbuh... dah nak dekat dua minggu botak ni tumbuh rambut dah dalam setengah cm. Cepat kan... :)


Haiyarkkkk! Meh sini lawan kungfu ngan Iman... =p

Oh ya, rambut Iman yang dah kena cukur tadi Opah Leha suh tanam kat pangkal pokok pisang...



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Mencemar Duli Ke IKEA Cheras

Ni masa cuti sekolah hujung tahun ari tu la ni.. Ibu ngan Ika datang Putrajaya sebab nak pegi Big Bad Wolf tu... 3 hari kot Ibu ngan Ika lepak sini... Sambil tu, Ibu cakap Ibu nak g IKEA baru tu... Anep pun kebetulan cuti, so, leh bawak Ibu g shopping!...


Sebelum gerak ke IKEA, Anep request nak breakfast kat Warung Bunian... Aku pun book siap2.. Tak book kang, habiss... Buat penat je datang kang...:)

Lepas makan, gerak la kami 2 kereta ke IKEA Cheras nun...

Aku takde shopping ape pun... just amik bantal satu, pastu ntah ape bende merepek2 ntah aku amik... Habis jugak total dalam RM50...


Besar beno IKEA Cheras ni... letih nak tawaf... Seb baik ada macam ala-ala Gazebo ni.. leh dok sini rehat jap.. sebab Ibu Anep n adik2 dah ntah ke mana hilang... Tu Enady dah boring...bukan boring sebenarnya dia dah give up ngan Dani Zara buat perangai.. kikiki... Tunggu lah Baby ni pulak yerp... Sabar separuh daripada iman papa... hiks!

Gambar-gambar seterusnya, adik2 aku je yang sakan bergambar.. aku kadang malas, kadang buat2 muka lah gak kan... aku yang nak bergambo, memang nan hadolahh...


Makyang, Zara n Maksu Ika... sakan korang baring atas tilam tu ye..


Mula dah aksi-aksi gila dorang ni...


Tapi cantik pulak composition dorang amik gambar ni kan...


Aku still membawa perut pada ketika ini...





Hahaha..layan ajela sengak deme ni...



Maksu Ika, Form 5, Makyang, baru habis belajo... Jobless or jobhunter... hahaha... sape2 ade keje kosong, bgtau na... nak suh dia cepat keje, jangan nak enjoy saje.



Dapat gaji leh open table...hihihi... 

sekian, cerita Ikea Cheras. Bila nak pegi lagi ntahlah... aku prefer lagi Ikea Damansara, sana aku dah hafal nak parking mana, nak carik barang sekian2 kat mana... Kena selalu pegi kot IKEA Cheras ni baru la leh hafal tempat2 nya kan...

ok bai.


♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Luka Bersalin Normal Sembuh Dalam masa 10 Hari





Memang jatuh cinta betul ngan Zinc Complex ni...

Lepas bersalin ari tu, amik 2 biji setiap pagi masa perut kosong... Kenapa kena amik masa perut kosong? Sebab Zink bersifat mineral dan perut kita berasid. Asid akan melarutkan zink dengan lebih cepat semasa perut kosong. Segala mineral yang terkandung dalam zink akan dapat diserap dengan lebih optimum, sekaligus akan memberikan kita segala manfaat zink yang diperlukan tubuh.

Hari ke 10 berpantang ari tu baru perasan, eh luka dah cantum n xde rasa pedih2 dah... actually, hari ke-7 dah rasa luka dah baik, tapi tak berani nak confirmkan... hari ke-10 tu aku try slow2 bersila... hihihi, sila jangan kecam saya..=p tapi aku still la ikut kata org tua dan nasihat kawan-kawan, baru lagi beb, jangan nak bersila-sila kawan!.. hahaha, baiklah, terus aku tukar pakai kain semula... Ana, sila pantang betul2! Jangan tiru aku tau... Habis tu ni nak salahkan sape ni yang baikkan luka aku cepat ni... hahaha... Sila beli Zinc Complex ya ibu-ibu yang menanti nak bersalin... cepat baik luka kome tu..:)

Antara manfaat lain zink : 

1.  Mengatasi masalah kulit yang berjerawat 
2.  Mengekalkan deria bau dan rasa supaya sentiasa sihat dan sensitif terhadap ransangan 
3. Menambah kesihatan dan kemampuan seksual lelaki 
4. Memperbaiki masalah rambut 
5. Membentuk kolagen untuk pertumbuhan kulit, kuku dan organ 
6. Mempertingkatkan sistem imun melalui pengeluaran kelenjar thymus yang mampu menghalang jangkitan penyakit 
7. Menyegerakan penyembuhan luka 
8. Mengatasi kelesuan kronik



Asid phytic memainkan peranan dalam fungsi pankreas dan rembesan insulin. Ia boleh mengurangkan tindak balas glisemik daripada makanan, bermakna kita akan berasa kenyang lebih lama. 

Mineral zink yang mengandungi phytates berupaya membantu pankreas dalam pengeluaran insulin serta mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki penyakit diabetis. 

Ini bermakna, anda juga boleh mencegah dan mengurangkan gejala diabetis melalui pengambilan zink dalam diet harian! 

Hanya RM 33.75 sebotol dengan kandungan 120 tablet. Ini bukan murah ya, tapi murah sangat-sangat!!! Cari saya untuk dapatkan tablet zink yang cuma berharga 28 sen sebiji ini!
Disclaimer #1  Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


PM me untuk detail dan harga istimewa! :)
________________________________

Ana Lyana
Shaklee Independent Distributor [ ID : 894161 ]
Hp | 0182244135
anacomey_84@yahoo.com
FB : Ana Lyana
FB Page : Dani Dania Store



♥ mama Muhammad Dani Emir & Nur Izzara Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...