TANDA TANDA DISERANG SAKIT JANTUNG


Gejala-gejala Serangan Jantung

  • Serangan jantung adalah dikira darurat walaupun gejalanya ringan. Tanda-tanda amaran termasuk:
  • Rasa sakit atau tekanan di dada
  • Rasa tidak selesa merebak ke bahagian belakang, rahang, leher, tengkuk atau lengan
  • Loya, gangguan pencernaan, atau pedih ulu hati
  • Rasa lemah, letih, berdebar-debar, atau sesak nafas
  • Degupan jantung cepat atau tidak teratur

Wanita tidak selalu merasa sakit dada. Wanita lebih cenderung berbanding lelaki untuk rasa pedih ulu hati, hilang selera makan, keletihan atau penat, batuk, dan jantung berdebar. Gejala-gejala ini tidak boleh diabaikan. Semakin lama anda melambat-lambatkan rawatan, kerosakan pada jantung anda mungkin boleh menjadi kekal.



Plak terhimpun di dalam arteri mempunyai struktur yang keras di luar dan lembut dan lembk di dalam. Kadang-kadang bahagian luar yang keras retak. Apabila ini berlaku, ia membentuk gumpalan darah di sekitar plak. Jika gumpalan darah ini membeku dan memblok arteri sepenuhnya, ia menghalang bekalan darah ke sebahagian jantung. Tanpa rawatan segera, bahagian otot jantung boleh rosak atau mati.

Akhirnya Ayah Mertua Tak Perlu Lalui Bypass Jantung



Awal bulan lepas ayah mertua dimasukkan ke hospital dan doktor bagi tahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah tersumbat. Sama ada kena masuk belon/angioplasty atau terus kena buat pintasan jantung/bypass.

Alhamdulillah petang doktor sahkan salur darah dah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah. Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah amalkan Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-ST, Omega Guard, CoQ Health dan Vivix. Memang niat supaya ‘clot’ di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi. -Aimi Syairah


* ini adalah berdasarkan pengalaman pengguna sendiri. 


Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Membantu Salur Darah Tersumbat Pada Jantung Hilang?

Dari Sumber http://www.webmd.com/

Resveratrol helps reduce inflammation, prevents the oxidation of LDL "bad" cholesterol, and makes it more difficult for platelets to stick together and form the clots that can lead to a heart attack.



Resevratrol berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.



Adakah Minum VIVIX Tidak perlu Buat Bypass Atau Pembedahan Jantung?


Apapun anda dinasihatkan untuk membuat pemeriksaan Pakar Jantung. Check sama ada keadaan anda masih ok atau kritikal. Vivix membantu memberi nutrisi pada badan dimana saluran jantung tersumbat disebabkan kolesterol . 

Sekiranya anda sudah membuat pembedahan jantung atau bypass, anda lebih memerlukan VIVIX. Ini kerana badan anda perlu lebih nutrisi untuk mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas pembedahan, sistem antibodi, imunisasi badan lemah. Lagi mudah di jangkiti kuman atau penyakit lain jika anda tidak ambil nutrisi yang badan perlukan.


Bagaimana mahu membeli VIVIX ini?

Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Putrajaya, Bangi, Cyberjaya, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar 
Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya.



Shaklee Independant Distributor

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Cyberjaya



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Nak jadi ahli Shaklee yang bernilai RM78 secara percuma?


A photo posted by AnaLyana (@nurliyanauzir) on


Nak jadi ahli Shaklee yang bernilai RM78 secara percuma?

Beli Vivix 2 botol.

Anda akan dapat keahlian itu. Dapat jimat 20%-30% dari harga retail. Dapat cash bonus back. 
Oh ya lupa lagi satu.

Anda dapat banyak khasiat Vivix yang sangat best iaitu :- 

♡ Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan 

♡ Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius 

♡ Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung 

♡ Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis 

♡ Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf 

♡ Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir 

♡ Membantu merawat penyakit parkinson 

♡ Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar 

♡ Meningkatkan kesihatan imum badan 

♡ Menggalakan kesihatan keseluruhan


Bagaimana mahu membeli VIVIX ini?

Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 


Cara 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Putrajaya, Bangi, Cyberjaya, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya.



Shaklee Independant Distributor

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Cyberjaya



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Gerhana Matahari Separa Hari Ini

Alhamdulillah, hari ini satu lagi kebesaran Allah SWT diperlihatkan...Tiba-tiba hati jadi sayu. Dipanjangkan umur lagi dapat melihat fenomena yang jarang2 sekali berlaku ni... Dengar dalam MHI pagi tadi, next gerhana akan ada pada 2019, gerhana matahari separa jugak. Tapi kat area Johor Selatan akan dapat tengok Gerhana Matahari Cincin masa tu. Then next Gerhana Matahari Penuh pulak pada tahun 2042. Kalau dipanjangkan umur, dapatla merasa lagi tengok gerhana2 tu.


Sakit betul mata tengok gerhana.. Matahari terik sangat. Dulu2 pakai negatif filem tu tengok gerhana.. Sekarang? hahaha, aku mencarik gak spek mata hitam tadi, tapi semua dalam kereta.. huhu, carik2 lagi terjumpa negatif filem gambar pasport aku dulu... tak dapat tengok gak... Frustnya... Last2 amik jelah gambar matahari tu...



Tapi kan, Allah tu Maha Berkuasa... rata-rata aku tengok gambar kat timeline FB n twitter pagi ni semua ada gambar pantulan gerhana matahari tu kat bawah... kecikkk je... Dapatla jugak tengok bulan dah makan matahari tu setakat mana... hehe...

Niat dah ada nak buat solat gerhana matahari tu, tapi, cek mek molek sorang tu takmau lena pulak time 7.30 pagi sampai 9.30 pagi tadi.. Terlepas peluang nak buat solat yang jarang2 dapat buat ni... Moga ada rezeki di lain waktu kalau dipanjangkan umur... Amin...




♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Ketika Usia Sebulan




Hehehehe,

Saja kumpul gambar dorang ni ni dari umur sebulan pastu collage kan... Eh bukan dari umur sebulan je... Dari lahir2 lagi dah ade gambar.. huhu, Dapat mak yang kaki bergambar begitulah ye anak2... :)

Apa yang sama dalam gambar kat atas tu? 

:)



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

BEBAS DARI SAKIT BATU KARANG DENGAN VITAMIN VIVIX DALAM MASA 1 BULAN


Batu karang terbentuk dalam buah pinggang. Di buah pinggang inilah berlakunya proses penapisan darah bagi menyingkirkan bahan yang tidak diperlukan badan melalui air kencing dan najis.


Daripada buah pinggang, air kencing dipindahkan ke pundi kencing melalui saluran ureter. Di sinilah air kencing disimpan sehingga ia dibuang daripada badan. Batu karang terbentuk apabila air kencing mengandungi banyak bahan, terutama kalsium, oksalat, asid urik dan sistein atau kekurangan bahan yang bertugas membantu mencegah pembentukan kristal seperti sitrat dan magnesium.



Kehadiran batu karang boleh menjadi petanda buah pinggang mula mengalami kerosakan. Pesakit perlu mendapatkan rawatan segera supaya kerosakan buah pinggang dapat diperlahankan dan disusuli dengan penjagaan pemakanan serta mula bersenam bagi mengelakkan pembentukan batu karang berulang.







Saya Nor Suhaila Abdul , dikenali sebagai Kak Su.Saya berusia 40 tahun.Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya menggunakan produk Shaklee.

Sebelum ini kulit saya tidak pernah mengalami masalah sehinggalah saya melahirkan anak yang ke 3.Muka saya dipenuhi jerawat dan kulit saya mulai kusam dan kering.Jeragat mulai naik di pipi dan juga di bahagian hidung.Saya memang pernah mencuba berbagai produk kecantikan dan suplimen tapi semuanya tak pernah kekal.Sehinggalah saya diperkenalkan oleh adik ipar saya iaitu kolegen Shaklee.Saya mencuba sebanyak sekotak.Tapi selepas itu saya stop sebab saya memang tak konsisten makan kolegen tersebut.

Suatu hari saya diserang sakit dibahagian pinggang sebelah kiri sehinggakan saya tidak dapat bangun dan sakit yang amat sangat.Selepas mendapatkan rawatan doctor, disahkan bahawa dibahagian kiri buah pinggang saya terdapat batu karang.Doktor memberikan saya ubat pecahkan batu karang.Saya makan sampai habis ubat tersebut tetapi rasa sakit dan kencing tidak lawas masih saya alami.Disamping masalah batu karang saya juga mengalami masalah tekanan darah rendah serta sering pening dan juga period yang tidak datang selama setahun lebih.

Selepas bertanyakan kepada adik ipar dan membaca tentang testimony suplimen Shaklee, saya bertekad ingin mencuba VIVIX.Selepas mencuba vivix selama sebulan secara konsisten, perkara pertama yang menggembirakan saya ialah , saya sudah datang period dan kali ini period adalah selama 9 hari dimana sejak anak dara period saya hanya 4 hari sahaja.Setiap bulan period saya datang dengan konsisten selama 9 hari.Tanpa saya sedari, rasa sakit dulu sudah tidak dirasai lagi .


Saya tidak lagi mengalami sakit dibahagian buah pinggang kiri,tiada lagi masalah kencing kotor serta tidak lagi mengalami sakit kepala keterlaluan seperti dulu.Malahan jarang sekali berjumpa doctor untuk rawatan.. Saya ni memang tidak konsisten makan vitamin, tapi dengan vivix, boleh dikatakan saya akan minum setiap hari sebelum tidur tanpa terlupa.Kesan lain yang saya rasai pada badan adalah sangat berbeza dari dulu.Saya tidak mudah letih menguruskan 5 anak di rumah dan mengurus anak murid disekolah. Minum vivix asalnya sebab nak sembuhkan sakit batu karang.Tapi banyak pula yang lain yang dapat kesan tip top.

Dan yang paling memeranjatkan saya ialah gambar ini.Saya sendiri tidak menyedari perubahan pada kulit muka dan wajah sendiri sehinggalah saya menjumpai gambar lama ini. Kesan jeragat dan kulit kusam mulai pudar dan tona kulit semakin sekata. Dan kini saya mula konsisten semula pengambilan kolegen shaklee bagi mendapatkan hasil yang lebih umphhh….


Sehingga ke hari ini bukan saya sahaja yang mengamalkan produk Shaklee malahan seisi rumah saya mulai dari si kecil yang berusia 3 tahun sehinggalah suami saya.Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan Shaklee kerana dengan usaha saya mengamalkan Shaklee dan dengan izinNya kesihatan saya semakin baik.Alhamdulillah. Sehingga kini saya adalah pengguna tegar VIVIX…I love vivix very much…muahhh ckit…


Bagaimana mahu membeli VIVIX ini?

Cara 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 


Cara 2


Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Putrajaya, Bangi, Cyberjaya, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar 
Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya.



Shaklee Independant Distributor

AnaLyana AZ (ID 894161) 
Facebook : Ana Lyana
Fb Page : Dani Dania Store 
No Tel : 018 2244 135
COD Area : Putrajaya, Bangi, Cyberjaya

Kredit to : http://dietdietsihat.blogspot.my/


♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥

Girl's Trip : Pulau Perhentian Part 1

Hai hai hai uolls... Lama sangatttt tertangguh entry ni... ahkak busy dik non. Busy macam-macam hal lah. Hari ni baru dapat bukak folde...