Skip to main content

Program Penjagaan & Penampilan Diri @ KWSP, Kuala Lumpur

18.8.2017

Hai uolls, lama sangat2 tak bersiaran... =p


Progra ni anjuran Puspanita MOF. Setiap agensi kena bagi nama 5 orang. So, untuk wakil INSPEN, aku Kak Siti, Kak Rehan dan Fazz. Kul 7.30 pagi lagi dah gerak ke KL.

Malang tak berbau hari tu, kete kitorang kena langgar daripada belakang kat area Sg. Besi sebelum tol SMART. Seb baik orang tu mengaku dia yang careless. Hentaman agak kuat sampai effect sakit kepala sampai ke petang. Tapi bila tengok kereta, mcm tak kena langgar je...



Kereta BMW yang langgor, patut ler pun tak teruk ketenya

dan kete jabatan kereta Nissan, mmg la tak teruk sangat cuma patah je kat bumper tu...

ada cermin besar, seronok la berswafoto kan...

Nicee!

Muka orang kena langgar. semua menjerit masa tu... pening lalat.


Hari Jumaat rehat lama kan, apa lagiiii, Ke Sogo lah kita... =p



cantik jejambat tu...

menternak lemak kat Teh Tarik Place kat dalam Sogo tu. 

konsultan ni tak bagi amik gambo atau rakam .. haha, nanti amaun lainnn =p
Kesimpulannya, memang seronok lah program ni, betul2 dia bagitau pasal imej kita, penjagaan diri... siap bagi tip-tip berguna untuk kita orang perempuan ni. Kalau korang rajin, korang g search kat FB dan Instagram, CuteCarry.


Antara tips yang dia bagi :

1) kalau jenis ketiak basah, jangan guna deodorant yang roll on, guna lah spray. 

2) kalau mulut berbau, amik tisu, lap kat area pangkal lidah, situ lah punca mulut berbau.

3) kalau tengah berjalan2 pastu ketiak basah, jangan terus spray deodorant, amik tisu lap dulu, baru spray.

4) Tips beli handbag : beli handbag ikut kebesaran abdomen.

5) Perempuan pilih kaler stokin kaler kulit, lelaki pilih stokin kaler kasut.

6) Elakkan makan berlebihan yang menyebabkan Miss V berbau : Ikan masin, Tomato, Keju

Tu je yang sempat aku share...



♥ mama Muhammad Dani Emir ♥ Nur Izzara Dania ♥ Nur Iman Dania ♥
Post a Comment

Popular posts from this blog

Tips hapuskan ulat gonggok

Salam alaik,

Saudara Abdul Aziz dari Kelantan bertanya bagaimana cara nak kurangkan populasi Ulat Gonggok di rumahnya. Saya rasa mungkin ada sarangnya di tanah berdekatan.

Biar kita kenal dulu makhluk alam yang bernama Ulat Gonggok:
1. Umur Nyawa : 5 tahun ( kalau cukup makan )
2. Jumlah sekali bertelur : 200 hingga 300 butir
3. Banyaknya kaki : dalam 400
4. Bahaya tak : tak berbahaya kecuali kepada yang ada alergi
5. Kumpulan Kehidupan : arthropoda anak beranak ketam ( bukan serangga )
6. Tempat ia paling minat buat sarang : TEMPAT LEMBAB
7. Makanan Utama : DAUN-DAUN dan DAHAN-DAHAN reput
8. Kenapa ia masuk rumah : CARI TEMPAT BERTEDUH jika hujan lebat sangat
9. Boleh ke bersarang kat rumah : Selagi ada makanan dan kelembapan seperti di belakang almari, lubang-lubang tepi sinki dapur, tempat longgokan kertas atau pakaian yang lembab.

Bila kita kenal Ulat Gonggok, kita dah boleh kurangkan jumlahnya:

1. Dalam rumah :
>> cari tempat lembab dan punca lembab. Kalau sebabnya air menitis dari paip…

Tanda-tanda nak bersalin

sumber dari : here

Apakah tanda-tanda hampir bersalin? Tanda-tanda bersalin berbeza bagi kebanyakan wanita.

Bayi turun ke bawah

Perut menjadi ringan sekitar dua minggu sebelum kelahiran kerana kepala bayi sudah pun 'turun' ke dalam kawasan rangka tulang pelvis. Anda mungkin terasa:
sakit di bahagian kelangkang kerana bayi menekan.kerap membuang air kecil semasa ini kerana bayi menekan pundi kencingsakit perut, memulaskerap buang air besarkerap terkentut

Keluar lendir pekat atau keluar darah bercampur lendirLendir pekat seperti gam lekang dari laluan pintu rahim apabila pintu rahim mula menipis.Lendir bercampur darah pula keluar apabila pintu rahim mula membuka. Boleh berlaku beberapa jam atau beberapa hari sebelum bersalin. Segera ke hospital.Sakit belakang
Bayi beralih dan menekan tulang belakang anda.
Untuk mengurangkan sakit belakang anda, posisikan diri anda seperti merangkak (tapi jangan merangkak ke depan!), dan angkat atau tinggikan badan anda ke atas, tunggu kiraan 5 dan re…

Panduan Nak Daftar Anak Ke Tadika MAIWP

MAIWP - Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
Tadika ni agak famous jugak di kawasan Putrajaya. Selain daripada silibus nya yang islamik, transit sampai petang, yuran bulanannya yang agak mampu bayar jugak menjadi pilihan bagi golongan pertengahan di Putrajaya ni. Yuran murah tu bonus.. :)
Ingat lagi tahun lepas mencarik dan pening nak buat pilihan nak sekolahkan Dani ni. Akhirnya sekolah ni menjadi pilihan bagi aku n husband. Dah isi borang bagai tapi lupa nak hantar. Nama Dani tercicir. Frust menonggeng aku. Then decide nak hantar dia ke sekolah tadika KEMAS kat Ayer Hitam. Dah register bagai. Tengah beli baju sekolah kat Serdang, dapat whatsapp yang Dani dapat sekolah kat Tadika Al-Hidayah MAIWP kat Presint 9.
Alhamdulillah... Sadis kalau diingat2 balik... :) 
Ada aku kisahkan dalam blog ni dulu... http://honeysour00.blogspot.com/2015/01/tadika-islam-maiwp-al-hidayah-presint-9.html
Tahun depan Dani 6 tahun, aku nak continue je dia sekolah kat situ. Habiskan segala-gala yang dia d…